Cum sa faci glazura oglinda. Care este secretul ca aceasta sa iasa lucioasa?
Cum sa faci glazura oglinda. Care este secretul ca aceasta sa iasa lucioasa?

Cum sa faci glazura oglinda. Care este secretul ca aceasta sa iasa lucioasa?


Daca vrei sa te „oglindesti” in tortul pe care l-ai pregatit, ei bine iti propun o delicioasa glazura oglinda! Este o glazura mai sofisticata si mai greu de facut, insa cu cateva ponturi, veti reusi si voi. In primul rand trebuie sa stiti ca apa si zaharul trebuie sa fiarba la o temperatura de 105 de grade.

Dupa ce a fiert se lasa putin la racit, cand ajunge undeva la 60 de grade si apoi adaugi gelatina. Se amesteca din nou si pe tort va fi intinsa cand se va raci si mai mult, undeva la 35 grade. Un alt aspect important: glazura trebuie trecuta prin sita de 2 ori ca sa aiba un aspect fin si lucios.

Secretul de care trebuie neaparat sa tineti cont este: tortul sa fie FOARTE rece inainte sa turnati glazura. Daca nu este reteta care sa necesite ca tortul sa fie tinut la congelator, atunci tineti cateva ore tortul in frigider ca sa fie racit bine. Este important deoarece, in momentul in care este intinsa glazura, gelatina se raceste si capata un aspect frumos. Daca tortul este cald, atunci se va inmuia si se va intinde peste tot.

Cum sa faci glazura oglinda. Care este secretul ca aceasta sa iasa lucioasa? – Cuprins:
Cum sa faci glazura oglinda. Care este secretul ca aceasta sa iasa lucioasa?
 
Timp de preparare
Timp de gatire
Timp total
 
Autor:
Bucatarie: Romaneasca
Portii: 1
Ingrediente
Ingrediente glazura oglinda
  • 220 gr zahar
  • 160 gr ciocolata cu 65% cacao
  • 80 ml smantana pentru frisca
  • 150 ml apa
  • 10 gr gelatina
  • 30 gr cacao

Cum sa prepari glazura oglinda (lucioasa)

Glazura oglinda
Glazura oglinda

Pentru inceput, vom pune gelatina la hidratat, in apa rece timp de 5 minute. Intr-o cratita vom pune zaharul peste care turnam apa si il lasam sa fiarba pana va ajunge la 105 grade. Daca nu aveti un termometru special, lasati apa sa fiarba 2 – 3 minute de cand a ajuns in punctul de fierbere.

Dupa ce a fiert, vom lua siropul de pe foc si vom pune cicolata si cacaua si le amestecam bine. Cand s-a topit ciocolata, adaugam gelatina hidratata si amestecam pana cand se topeste si aceasta. La final vom pune smantana dulce care trebuie sa fie la temeratura camerei.

Citeste si: Cum sa faci cea mai buna glazura de ciocolata pentru diferite prajituri

Amestecam totul pana obtinem o creama omogena. Ca sa fie si mai fina glazura, o trecem printr-o sita marunta de 2 ori dupa care este gata de pus pe tort. Da, glazura este spectaculoasa si gustoasa! Cu siguranta o sa primiti multe laude!

Daca vrei sa inveti cum sa glazurezi un tort, trebuie sa stii ca este extrem de simplu. In primul rand, trebuie sa respectati tot ce v-am spus mai sus. Apoi, trebuie sa folositi un gratar de inox pentru a pune tortul sau prajiturile pe el. Turnati glazura si lasati-o sa curga timp de 10 minute, iar dupa ceea puneti totul la frigider timp de 2 ore.