Cum sa faci cel mai pufos pandispan. Acesta este secretul retetei perfecte!
Cum sa faci cel mai pufos pandispan. Acesta este secretul retetei perfecte!

Cum sa faci cel mai pufos pandispan. Acesta este secretul retetei perfecte!


Pandispanul este reteta preferata de primavara, un desert usor care se poate simplu sau cu fructe. Avem reteta rapida pentru a face un pandispan pufos! Afla care este secretul si cum trebuie sa il pregatim! Pentru cei ce nu stiu, acest desert este derivat din celebrul „pate genoise”, un desert inventat in anul 1700, de patiserul genovez Giovan Battisata Cabona.

Acesta se afla in serviciul marchizului Domenico Pallavicini si amandoi au ajuns in Spania, la curtea regelui Ferdinand. Cu ocazia unui banchet, Giovan Battisata Cabona a preparat acest desert care, in onoarea orasului natal al bucatarului, a fost botezat „pate genoise sau aluat genovez.

De-a lungul timpului, a aparut o reteta mai simpla, insa la fel de gustoasa, pe nume Pan di Spagna. De aici si numele pandispan. Acum ca am aflat si putina istorie, este timpul sa trecem la treaba si sa preparam cel mai pufos pandispan!

Cum sa faci cel mai pufos pandispan. Acesta este secretul retetei perfecte! – Cuprins:
Cum sa faci cel mai pufos pandispan
 
Timp de preparare
Timp de gatire
Timp total
 
Bucatarie: Romaneasca
Portii: 1
Ingrediente
  • 6 buc. oua
  • 250 g zahar
  • 200 g faina (a nu se folosi faina de cozonac)
  • un praf de sare

Cateva secrete pentru a pregati pandispan

Secretele pandispanului pufos
Secretele pandispanului pufos

Albusurile de ou se bat pana ce spuma devine tare, ele nu trebuie sa se scurga. Testul se face atunci cand intorci recipientul invers si acestea nu vor cadea.

Zaharul pe care il adaugi peste albusuri nu trebuie pus dintr-o data, adauga-l treptat si mixeaza bine pentru ca acesta sa se dizolve.

Nu se foloseste praf de copt. Un aluat de pandispan pufos se va obtine amestecand usor ingredientele Este recomandat sa cernem faina inainte de a o adauga in aluatul de pandispan. In acest fel ne asiguram ca vom obtine rezultatul dorit.

Un lucru extrem de important este ca va trebui sa ne asiguram ca toate ingredientele sunt la temperatura camerei.

Scoate ouale din frigider cu 30 de minute inainte, pentru a te asigura ca vor avea temperatura camerei.

Pandispan la cuptor
Pandispan la cuptor

Vei stii sigur cand si al tau pandispan pufos va fi gata, pentru ca acesta se va dezlipi cu usurinta de peretii tavii pe care ai folosit-o.

Nu este recomandat sa deschideti cuptorul atunci cand coaceti pandispanul, deoarece riscati ca acesta sa nu mai fie pufos. Mai mult, acesta se lasa sa se raceasca in cuptor.

Pentru mai multa savoare, puteti adauga in aluatul de pandispan esenta de vanilie, rom, dar si putina coaja de lamaie rasa sau portocala.

Daca vrei sa afli cum sa faci si alte deserturi, iti mai aratam cum sa faci french toast sau cum sa faci prajtura Snickers!

Cum sa prepari pandispan pufos

Pandispan pufos
Pandispan pufos

Modul de preparare al unui pandispan pufos este destul de simplu. Se se para albusurile de galbenusuri si se adauga 125 grame de zahar, adica jumatate din intreaga cantitate. Amestecati pana ce compozitia se omogenizeaza.

Folosind un mixer, bateti albusurile cu ajutorul unui mixer, pana cand spuma incepe sa se intareasca. Adaugati 125 de grame de zahar, cantitatea ce v-a ramas, si mixati in continuare pana ce zaharul se va dizolva, iar spuma o sa devina lucioasa.

In continuare, veti amesteca albusurile si galbenusurile, insa trebuie sa o faceti usor, pana ce compozitia se omogenizeaza. Adaugati si faina si amestecati pana ce totul devine omogen.

Cam atat cu compozitia pentru pandispan pufos. Acum sa ne ocupam de tava in care sa o coacem. Bineinteles, vom folosi hartie de copt cu care vom tapeta intreaga tava si vom turna compozitia in tava.

Cuptorul trebuie preincalzit la 180 de grade. Dupa ce acesta a atins temperatura optima, introduceti tava si lasati-o aproximativ 30 de minute. Pandispanul va fi gata atunci cand o sa prinda o culoare aurie.