Cum sa faci prajitura Snickers. Desertul iese senzational daca urmezi reteta asta simpla
Cum sa faci prajitura Snickers. Desertul iese senzational daca urmezi reteta asta simpla

Cum sa faci prajitura Snickers. Desertul iese senzational daca urmezi reteta asta simpla


Prajitura Snickers este un desert foarte popular si cautat de toate gospodinele. Usor de facut, desertul iese senzational daca urmezi aceasta reteta simpla. Cu totii cunoastem batoanele de ciocolata Snickers si multi suntem inca „dependenti” de ele.

Totusi, credem ca un desert facut in casa o sa fie mult mai bun si mai sanatos decat un baton Snickers pe care il cumparam din comert. Haideti sa vedem cat de simplu se poate face!

Cum sa faci prajitura Snickers. Desertul iese senzational daca urmezi reteta asta simpla – Cuprins:
Cum sa faci prajitura Snickers. Desertul iese senzational daca urmezi reteta asta simpla
 
Timp de preparare
Timp de gatire
Timp total
 
Autor:
Bucatarie: Romaneasca
Portii: 3-4
Ingrediente
Ingrediente blat prajitura Snickers
  • 3 buc. oua
  • 120 gr unt cu minimum 80% grasime
  • 90 gr faina
  • 25 gr cacao
  • 150 gr zahar pudra
  • 120 gr ciocolata amaruie
  • 1 praf sare
Ingrediente crema
  • 250 gr mascarpone
  • 200 gr unt de arahide
  • 200 gr crema de branza
  • 200 gr lapte condensat indulcit
  • 1 lingurita esenta de vanilie (optional)
Ingrediente sos caramel
  • 150 gr zahar
  • 100 gr unt cu minimum 80% grasime
  • 250 ml smantana lichida pentru frisca (minimum 30% grasime)
  • 250 gr arahide prajite si sarate
  • 1 praf sare
Ingrediente glazura
  • 200 ml smantana lichida pentru frisca (minimum 30% grasime)
  • 160 gr ciocolata amaruie

Cum se face sosul caramel pentru prajitura Snickers

Prajitura Snickers
Prajitura Snickers

Primul pas in a face prajitura snickers este sa pregatiti caramelul. Intr-o cratita la foc mediu se pune zaharul tos, fara apa, se asteapta topirea acestuia pana prinde o culoare aurie. Nu lasati prea mult pe foc pentru ca se arde si prinde un gust amarui.

Se pune untul si se amesteca pana se topeste. Nu uitati de smantana lichida care trebuie sa contina minimum 30% grasime. Mare atentie, sa nu folositi frisca vegetala, pentru ca rezultatul nu va fi acelasi.

Dupa ce ati adaugat si smantana, puneti un praf de sare si amestecati foarte bine. Se amesteca foarte bine, pana ce totul se topeste si caramelul s-a ingrosat.

Adaugati si arahidele prajite si sarate, dar continuati sa amestecati. Dupa 2-3 minute puteti stinge focul si lasa compozitia la racit. Mutati cratita la frigider atunci cand totul a ajuns la temperatura camerei.

Cum sa faci blatul prajiturii

Blat pentru prajitura
Blat pentru prajitura

Acum este momentul sa facem blatul prajiturii Snickers. Intr-o cratita la foc mic, topiti untul impreuna cu ciocolata. Stingeti focul si lasati amestecul sa se raceasca. Intr-un castron puneti cele trei oua, zaharul si un praf de sare. Folosind un mixer, amestecati totul foarte bine.

Dupa ce compozitia s-a omogenizat, puneti amestecul de unt si ciocolata pe care l-ati facut mai devreme si care intre timp s-a racit. Amestecati usor, pana ce compozitia ia culoarea ciocolatei. Adaugati faina si cele 25 de grame de cacao, amestecati bine pana ce totul ia o culoare uniforma si compozitia devine omogena.

Turnati toata compozitia intr-o tava, de preferat dreptunghiulara si folosind o spatula, nivelati totul. Incalziti cuptorul la 175 de grade, puneti tava si lasati-o timp de 15 minute. Dupa ce a trecut timpul, scoateti tava cu blatul din cuptor si lasati totul sa se raceasca la temperatura camerei.

Cum sa pregatesti crema si glazura

Tort Snickers
Tort Snickers

Pentru pregatirea cremei, se amesteca toate ingredientele. Intr-un castron mai mare puneti crema de branza si mascarpone, adaugati untul de arahide. Turnati si laptele condensat si indulcit, iar la final adaugati si o lungurita de esenta de vanilie. Se amesteca totul foarte bine.

Dupa ce ati terminat de amestecat, puneti crema peste blatul care s-a si racit intre timp. Folosind o spatula, incercati sa nivelati crema foarte bine, astfel incat sa acopere blatul in totalitate.

Intre timp, va trebui sa asteptam ca sosul de caramel sa se raceasca pentru a nu topi crema atunci cand il punem, asa ca nu ar fi rau sa puneti tava cu blatul si crema la frigider.

Citeste si: Desertul preferat al adultilor: prajitura cu nuca si cafea

Dupa ce caramelul s-a racit, puneti in tava peste crema. Nivelati totul astfel incat sa acoperiti uniform. Puneti tava din nou la frigider, pentru ca este momentul sa facem si glazura.

Cum sa pregatesti glazura pentru prajitura Snickers. Puneti o cratita la foc mic si turnati smantana lichida pentru frisca ce contine minimum 30% grasime. Adaugati ciocolata si amestecati pana se topeste.

Puneti tot amestecul peste prajitura din tava, astfel incat sa o acoperiti complet. Asigurati-va ca ati acoperit toata prajitura. Puneti totul la frigider!

Urmatorul pas este cel mai greu, deoarece nu veti putea manca inca din prajitura pe care tocmai ati facut-o, pentru ca v-a trebui sa o lasati pentru 6-7 ore la frigider. Recomandat este sa o lasati peste noapte, pentru ca va si mai gustoasa.