Combatere paduchele verde al castravetilor (Aphis gossypii). Afla cum sa scapi de acest daunator, ce tratamente trebuie sa aplici in gradina sau in solarul tau. Iata ce trebuie sa stii si care sunt primele semne ale unui atac.
Aphis gossypii. Primele semne ale unui atac
Inainte de a sti ce tratamente trebuie sa aplici pentru o compatere, trebuie sa stii si cum ataca paduchele verde al castravetilor. Nu de alta, dar trebuie sa inspectezi plantele regulat, pentru a te asigura ca aplici tratamentul din timp.
Aphis gossypii sau paduchele verde al castravetelui face parte din grupa afidelor si poate fi intalnit destul de des mai ales in zonele de campie sau in spatii protejate.
Vorbim despre niste mici insecte ale caror dimensiuni ating aproximativ 2 mm, iar culorile sunt verde-maroniu. Se pot gasi exemplare cu aripi, dar si fara aripi. Vei putea observa ca cele cu aripi au abdomenul de culoare galben-verzui sau chiar negru.
Citeste si: Cum sa combati musculita alba la rosii. Tratamente
Asta inseamna ca raspandirea acestui daunator se va face destul de repede, mai ales in cazul unei culturi dintr-un spatiu protejat. Ouale depuse de femele au o culoare galbena, iar treptat devin negru lucioase.
Mai trebuie sa stii ca incepand cu luna aprilie, ouale de iarna depuse de femele vor da nastere unei noi generatii. Pe masura ce se incalzeste vremea, poate aparea si un posibil atac.
Pentru a identifica paduchele verde al castravetilor trebuie doar sa inspectezi partea inferioara a frunzelor, dar si lastarii noi aparuti. Vei observa acele mici insecte, care se hranesc cu sucul celular al frunzelor.
Drept urmare, frunzele se vor decolora, se vor ingalbeni, iar apoi se vor deforma. Mai mult, este posibil sa observi si prezenta furnicilor, deoarece excrementele acestor afide contin zaharuri.Daca ai observat acele suprafete lipicioase de pe frunze, ei bine, reprezinta excrementele afiedelor sau roua de miere.
Combatere paduchele verde al castravetilor. Cum sa actionezi, ce tratamente aplici
In primul rand, trebuie sa stii ca daca nu te ocupi de o combatere ca la carte pentru paduchele verde al castravetilor, atunci plantele se vor opri din crestere, iar florile vor fi avortate. In concluzie, productia de castraveti va fi afectata.
Mai trebuie sa stii ca la desfiintarea unei culturi de castraveti, resturile se vor distruge prin ardere, tocmai pentru a stopa raspandirea acestui daunator. Mai mult, ia in considerare si rotatia culturilor de legume. Daca nu stii cum sa faci asta, ai aici un ghid complet despre rotatia culturilor.
Mare atentie, pentru ca acest daunator poate transmite si viroze precum mozaicul castravetilor sau mozaicul galben. Tratamentele trebuie aplicate de indata ce observi prezenta afidelor pe partea inferioara a frunzelor.
O combatere pentru paduchele verde al castravetilor include aplicarea unui tratament cu unul din aceste produse: Mavrik 2 F, Faster 10 CE, Mospilan 20 SG, Fytomax PM, Fizimite, Sivanto Prim 200 SL sau Closer.
Iti recomandam sa alternezi folosirea produselor, pentru ca daunatorii sa nu capete rezistenta la un anumit produs. In cazul in care afidele nu au disparut dupa 1-2 saptamani, se recomanda aplicarea unui alt tratament.