Cum sa mentii aerul curat in casa, fara sa deschizi geamul
Cum sa mentii aerul curat in casa, fara sa deschizi geamul

Cum sa mentii aerul curat in casa, fara sa deschizi geamul


Cum sa mentii aerul curat in casa, fara sa deschizi geamul, metoda necesara mai ales in cazul celor care stau in zone poluate. Afla cum te pot ajuta plantele, aerul conditionat si produsele bio de curatare pentru a pastra aerul din casa curat.

Cum sa mentii aerul curat in casa, fara sa deschizi geamul – Cuprins:

Cum sa mentii aerul curat in casa ta

Cum sa mentii aerul curat in casa ta
Cum sa mentii aerul curat in casa ta

Daca stai in oras, probabil ti s-a intamplat si tie ca dupa ce ai deschis geamul sa aerisesti casa, sa constati ca miroase a fum de esapament si ca televizorul e plin de praf. 

Lucrurile capata gravitate si mai mare daca stai intr-un oras cu industrie in plina dezvoltare. Uneori, mirosurile din exterior pot deveni insuportabile, cu grave repercursiuni asupra sanatatii.

Afla ca aceasta problema are rezolvare folosind unul dintre trucurile de aerisit casa, fara sa deschizi geamul.

Primul lucru pe care il poti face pentru a imbunatati aerul din casa, deci sa aerisesti fara sa deschizi geamul, este sa apelezi la puterea plantelor. Acestea pot veni in ajutorul spatiului din casa ta nu doar vizual, dand decorului un aspect plin de viata, ci si din punct de vedere al calitatii aerului.

Un studiu al celor de la NASA a scos in evidenta puterea plantelor. Asadar, daca vrei un aer curat, da o fuga la magazin si cumpara iedera (va reduce nivelul toxinelor din casa), crinul pacii, bromelia, dracaena reflexa sau arborele de jad. Vei observa imediat cum aerul din casa e mult mai respirabil si noaptea vei putea dormi mai bine.

Citeste si: Cum sa alegi plantele care produc oxigen noaptea

Daca vrei oxigen pe timpul noptii, atunci in dormitor trebuie sa ai aloe vera. Planta elibereaza oxigen noaptea si curata aerul de impuritati ajutandu-te sa dormi mai bine.

Pentru a fi eficiente, pentru fiecare noua metri patrati din suprafata casei trebuie asezat cate un ghiveci cu plantele minune, la alegere.

Un alt aspect de care trebuie sa ai grija este si sa cureti aerul conditionat la fiecare sase luni. In caz contrar, vei observa ca aerul din casa ta nu este unul curat, placut, si asta pentru ca filtrele nu sunt igienizate. Este necesar sa indepartezi de pe ele praful, alergenii si murdaria pentru a nu fi imprastiate in spatiul din casa unde tu traiesti si respiri.

Filtru de aer pentru aspirator
Filtru de aer pentru aspirator

La fel trebuie procedat si cu aspiratorul, filtrele purificatoare sau dezumidificatoarele. Toate trebuie igienizate cu produse bio. In cazul lor, igienizarea ar trebui facuta o data pe luna.

De calitatea aerului din locuinta se fac vinovate si produsele de curatare. Afla ca mirosul placut al solutiei de podele nu este intotdeauna un indicator ca este bun si pentru sanatatea ta si a familiei tale. Este indicat sa folosesti doar produse bio care iti ofera garantia ca nu sunt fabricate din produse chimice, periculoase pentru sanatatea individului.

Daca produsele bio ti se par scumpe, poti apela la alternativele lor. Sunt ieftine si la indemana oricui. Printre acestea se numara bicarbonatul de sodiu, otetul din vin alb, sau zeama de lamaie. Sunt aliati de nadejde impotriva murdariei, calcarului sau altor probleme pe care le-ai putea intalni atunci cand faci curat in casa.

De aer curat te poti bucura mai bine si daca te ingrijesti sa pastrezi curatenia. Praful, alergenii si bacteriile de pe suprafete se impregneaza in tesaturi si ajung in aer. Poti preveni asta si daca schimbi asternuturile de pat o data pe saptamana, daca stergi praful regulat  si daca ai grija de canapea si covor mai des, curatandu-le riguros. Daca in casa ai si animale de companie, curatarea trebuie facuta cat mai des posibil.

Asigura-te si ca umiditatea din casa nu este prea mare pentru a te proteja de eventuale probleme de sanatate. Umiditatea din locuinta trebuie sa se situeze intre 40 si 60%. Pentru un aer purificat, achizitioneaza un umidificator cu lampa UV-C si bacteriile vor fi eliminate imediat.

Efectele poluarii asupra sanatatii

Poluare
Poluare

Calitatea aerului se reflecta in starea de sanatate a fiecarui individ in parte. Este motivul pentru care bolile respiratorii, spre exemplu sunt mult mai frecvente in zonele urbane, unde poluarea este o constanta a vietii cotidiene.

Ne place sau nu sa recunoastem, efectele poluarii asupra organismului uman sunt dezastruoase. Statisticile arata ca aproximativ o treime dintre decese sunt cauzate, direct sau indirect, de poluare, iar cele mai expuse persoane sunt cele din mediul urban.

Printre cele mai grave efecte pe care le poate avea poluarea in organismul uman sunt:

-dezvoltarea de diferite tipuri de cancer

– boli cardiovasculare

-boli respiratorii.

Poluarea are efecte extrem de grave si asupra copiilor si femeilor insarcinate. Statisticile arata ca un procent de aproximativ 14% dintre copii sufera de astm, boli respiratorii sau cancer.

Citeste si: Cum sa aerisesti casa in mod eficient pe timp de iarna si sa eviti alergiile sau virozele

Tot poluarea se face vinovata si pentru aparitia diferitelor probleme in cazul femeilor insarcinate, printre care se pot aminti deficiente in dezvoltarea fatului sau tulburari cognitive.

La fel de important este de mentionat ca nu doar poluarea din exteriorul casei provoaca probleme de sanatate (unele finalizate prin deces), ci si cel din interiorul sau. Statistile arata ca intr-un singur an de zile, aproximativ 4 milioane de oameni mor din cauza poluarii din casa.

Cele mai multe decese sunt inregistrate in Asia si Africa, iar cele mai multe victime sunt din randul femeilor si copiilor, ei fiind cei care petrec cel mai mult timp in interior.