Cum sa arzi frunzele de salvie si de ce e bine sa faci asta. Salvia, la fel ca dafinul, este o planta utilizata pentru efectul de a alunga energiile negative mai ales din casa, pentru a ne feri de ghinion si pentru a elimina insectele in locuinte.
De ce e bine sa arzi frunzele de salvie
Primii care au folosit frunzele de salvie au fost amerindienii, insa obiceiul a fost repede preluat sau descoperit si de alte culturi. Multi inca mai cred ca fumul frunzelor de salvie arse alunga spiritele arse din case si ii protejeaza pe locuitorii acestora. Ce trebuie sa stii si cum sa arzi frunzele de salvie.
Se pare ca arderea frunzelor de salvie este recomandata mai ales cand te muti intr-o casa noua sau cant iti doresti sa faci o modificare importanta in locuinta. Mai mult, spune credinta populara, fumigatiile de frunza de salvie pot fi de ajutor familiilor nevoiase sau greu incercate pentru ca le ajuta sa scape de necazuri, dar si de influentele negative. Desigur, aceste fumigatii au fost utilizate si in ritualurile de magie, si probabil ca inca mai sunt, insa nu asta ne intereseaza acum, ci mai degraba beneficiile pe care acestea le aduc, inclusiv prin efectul antibacterian pe care il au.
Iti spuneam ca arderea frunzelor de salvie este recomandata la mutarea intr-o casa noua. Este important sa faci asta pentru a inlatura energiile negative adunate de-a lungul timpului sau care au apartinut vechilor proprietari. Scopul ritualului este de a purifica si de a restabili echilibrul spiritual.
Daca te intereseaza cum functioneaza fumigatiile de salvie trebuie sa stii ca fumul degajat de arderea acestei plante seamana destul de mult cu cel al tamaiei pe care preotii o folosesc la slujbele din biserica. Scopul tamaiei este de a raspandi energia benefica a rugaciunilor rostite de preot si de credinciosi, cand este cazul, in vreme ce fumul degajat de arderea salviei curata locuinta de energiile negative adunate cu timpul.
Asa cum ti-am spus, primii care au adoptat acest ritual de purificare au fost amerindienii. Acestia credeau cu putere ca fumul purifica, ca alunga ce este malefic dintr-un spatiu de locuit, atat energiile negative, cat si necazurile, frustrarile, demonii si toate bolile. Daca si tu vrei sa stii acum cum sa arzi frunzele de salvie, o sa iti explicam intregul proces.
Ajuns in Orientul Mijlociu, fumul de salvie a fost utilizat, conform credintei populare de acolo, pentru a vindeca sufletul si trupul celor aflati in suferinta. Locuitorii Orientului Mijlociu credeau ca fumul de salvie alunga problemele si emotiile negative, mai ales tristetea si frica, si poate ajuta la inlaturarea regretelor, la a face pace cu trecutul, cu propria persoana. La un moment dat, datorita proprietatilor antibacteriene, fumigatiile de salvie erau utilizate in procedurile de curatare si sterilizare a spitalelor.
Cum sa arzi frunzele de salvie
Daca ti-am atras atentia si vrei sa testezi chiar tu un astfel de ritual de purificare a energiilor, utilizand salvie, trebuie sa stii ca ai nevoie de un manunchi de planta, un bol de ceramica in care sa se depoziteze cenusa, de chibrituri si o pana sau, de ce nu, mai la indemana ta, un evantai cu care sa imprastii fumul. Daca nu ai asa ceva, iti poti face impaturind o foaie de hartie. Sigur ai facut asta in copilaria ta!
Pentru a fi sigur de rezultate, specialistii te sfatuiesc sa lasi fereastra deschisa inainte si dupa incheierea ritualului. Nu este indicat sa lasi fumul sa se acumuleze in camera in care faci ritualul de purificare. Asadar, mare atentie atunci cand vrei sa stii cum sa arzi frunzele de salvie.
Primul pas pe care il ai de facut, dupa ce ai pus laolalta toate ingredientele necesare ritualului, este sa aprinzi manunchiul de salvie cu un chibrit. Trebuie sa stii ca odata aprins, manunchiul va emana un fum gros pe care este indicat sa il indrepti catre corpul tau, al unei alte persoane sau catre camera sau obiectul pe care iti doresti sa il purifici.
Citeste si: Cum sa alegi cel mai bun ulei de masline
Pentru imprastierea fumului poti folosi evantaiul despre care am scris putin mai sus. Ai mare grija ca cenusa sa se colecteze in vasul ceramic si sa nu cada la intamplare… Si, asa cum ti-am spus deja, la finalul ritualului, nu uita sa aerisesti bine camera pentru ca purificarea sa poata fi, cu adevarat finalizata. Nu este recomandata pastrarea cenusii si nici a fumului in camera, in casa, tocmai pentru ca ele au adunat energiile negative in timpul acestui ritual de purificare.
Nu ti-am spus inca si este mai degraba o intrebuintare conexa a salviei, care nu presupune arderea ei. Insa, iti poti purifica apa de baut folosind aceasta planta. Tot ce trebuie sa faci este sa pui cateva frunze intr-un recipient mai mare, cu apa calduta si cand se va raci, poti consuma apa in mod obisnuit.