Cum sa scoti o buturuga din pamant si cum elimini radacinile
Cum sa scoti o buturuga din pamant si cum elimini radacinile

Cum sa scoti o buturuga din pamant si cum elimini radacinile


Cum sa scoti o buturuga din pamant. Afla cum trebuie sa procedezi pentru a elimina radacinile si de ce trebuie sa actionezi cu rabdare, pentru a te asigura ca scoti toate resturile din pamant. Ce trebuie sa stii!

Cum sa scoti o buturuga din pamant si cum elimini radacinile – Cuprins:

Cum sa scoti o buturuga din pamant

Cum sa scoti o buturuga din pamant
Cum sa scoti o buturuga din pamant

Inainte sa vorbim despre cum sa scoti o buturuga din pamant, ar fi bine sa stii si cum sa alegi metoda potrivita, in functie de tipul sau de dimensiunile acesteia. Daca vorbim despre copaci sau pomi tineri, ar fi bine sa stii ca unii pot avea radacini lungi si adanci, iar unii vor putea fi scosi din pamant foarte usor.

Tocmai de aceea, trebuie sa stii si ce metoda sa alegi. Cea mai usoara metoda ramane sapatul, insa aceasta se aplica doar in cazul buturugilor de dimensiuni reduse, pentru ca radacinile se gasesc la o adancime mica. Ai nevoie doar de o lopata, insa iti recomandam sa ai la indemana si un fierastrau ori o foarfeca pentru a taia radacinile.

Bineinteles, primul pas va fi sa sapi in jurul buturugii pana ce radacinile sunt expuse, iar apoi sa le tai. Dupa aceea, va fi nevoie sa sapi in continuare pana ce vei putea scoate buturuga cu totul din pamant.

Cum sa scoti o buturuga din pamant. Daca vorbim despre o buturuga a unui copac batran, atunci o sa ai nevoie de niste profesionisti. Acestia actioneaza folosind o masina de frezat buturugi, care are rolul de a transforma buturuga in aschii, asa ca va macina sistematic lemnul pana ce aceasta va fi eliminata.

O alta solutie este sa apelezi la ajutorul unui buldoexcavator, insa ia in considerare si costurile pe care trebuie sa le suporti pentru a scoate buturuga din pamant.

Cum elimini radacinile

Cum elimini radacinile
Cum elimini radacinile

O metoda lipsita de efort este sa folosesti substantele chimice care vor forta uscarea radacinilor, iar in acest fel vei putea scoate mult mai repede radacina din pamant. Totusi, ia in considerare faptul ca folosirea acestor substante inseamna rabdare, asa ca trebuie sa astepti in jur de o luna pentru a isi face efectul. Iata ce trebuie sa stii, dupa ce ai invatat cum sa scoti o buturuga din pamant.

Prima substanta pe care ti-o recomandam este sarea amara sau sarea Epsom, daca iti aduci aminte am vorbit despre aceasta atunci cand iti recomandam un ingrasamant pentru rosii. Ei bine, sarea amara sau sulfatul de magneziu este extrem de folositoare pentru ca poate absorbi umezeala din buturuga si astfel, omoara radacinile.

Pentru a o folosi va trebui sa faci niste gauri cu diametrul de 0.6 cm la 5-7 cm distanta de centrul buturugii. Fa-le cat de adanc poti, pentru a te asigura ca ajungi si la radacinile buturugii. Fa cat de multe gauri poti, lasand o distanta de 1.5 cm intre ele.

Citeste si: Cum sa repari scoarta crapata la pomii fructiferi

Dupa aceea, umple-le cu sare amara sau sare Epsom, iar la final pune apa in acele gropi. Iti recomandam sa mai pui sare amara si pe buturuga, iar apoi acopera totul pentru ca ploaia sa nu iti strice planurile. Dupa cum vezi, nu este chiar simplu daca vrei sa inveti cum sa scoti o buturuga din pamant.

O alternativa la aceasta solutie este sa folosesti sarea de bucatarie. Totusi, ia in considerare faptul ca sarea de bucatarie sau clorura de sodiu contine si clor, asa ca acest element poate dauna plantelor din jur si acestea nu mai beneficiaza de fosfor si potasiu. Practic, prin deficienta de fosfor si potasiu, plantele vor muri.

In cazul in care nu vrei sa folosesti substante chimice, poti sa acoperi buturuga astfel incat sa nu mai primeasca lumina soarelui absolut deloc. Ia in considerare faptul ca este o metoda de lunga durata, asa ca inarmeaza-te cu rabdare.