Cum sa deosebesti un borcan cu miere contrafacuta de un produs natural
Cum sa deosebesti un borcan cu miere contrafacuta de un produs natural

Cum sa deosebesti un borcan cu miere contrafacuta de un produs natural


Cum sa deosebesti un borcan de miere contrafacuta pe care vrei sa o cumperi, fata de un produs natural. Pentru ca se intampla de multe ori sa ne lovim de aceasta problema, ar fi bine sa stii cum sa recunosti daca un produs este sau nu natural.

Cum sa deosebesti un borcan de miere contrafacuta de un produs natural – Cuprins:

Cum sa deosebesti un borcan de miere contrafacuta de unul cu miere naturala

Albina in fagure
Albina in fagure

In cazul in care nu stiai, mierea este un aliment care nu expira niciodata, insa acest lucru se intampla doar atunci cand vorbim despre un produs natural. Acest nectar de flori care este amestecat cu enzimele albinelor il face sa reziste pentru totdeauna.

Cercetatorii au descoperit miere care avea o varsta de peste 5.000 de ani si care a fost buna pentru consum. Asadar, albinele pot face un produs natural care nu isi arata varsta. Totusi, cum deosebesti mierea contrafacuta?

Trebuie sa stii ca mierea cruda, adica cea care nu a fost procesata termic, se va cristaliza. Vorbim despre un proces natural care poate sa difere in functie de tipul de flori din care a fost produsa.

Acest lucru se poate intampla in cateva luni sau intr-un an, insa depinde de continutul de glucoza, dar si prezenta unor catalizatori precum bucati de ceara sau graunte de polen. Bineinteles, mierea cristalizata nu isi va pierde din proprietati si este buna pentru consum!

Mierea contrafacuta se va cristaliza neomogen sau absolut deloc. Acesta este primul semn ca ai in fata ta un produs care nu are nicio legatura cu mierea naturala. Mierea contrafacuta poate sa ramana in stare lichida indiferent de sezon.

Miere contrafacuta
Miere contrafacuta

Mai mult, mierea cruda nu se va dizolva imediat in apa. Aceasta se depune pe fundul paharului, iar pentru a o dilua va trebui sa amesteci foarte bine. Nu acelasi lucru il putem spune despre merea contrafacuta, deoarece aceasta se va dizvola foarte repede in apa.

Atunci cand este incalzita, mierea naturala se caramelizeaza rapid, ins afara a forma spuma. Un borcan cu miere contrafacuta poate fi observat destul de usor, deoarece cand incalzezi produsul acesta se va transforma in spuma si nu se va carameliza.

Citeste si: Cum sa protejezi albinele atunci cand faci stropirile la pomii fructiferi

Si testul mirosului este important. Daca mirosi un borcan cu miere contrafacuta, acesta poate sa nu aiba deloc aroma sau aceasta este foarte subtila. In schimb, mierea naturala are un miros „imprumutat” de la florile din care a fost facuta.

Atunci cand gustam miere contrafacuta, acesta poate dura mai mult din cauza zaharului care a fost adaugat in amestec. Gustul de miere naturala va disparea rapid in cateva minute.

Produsele contrafacute sunt fara impuritati, dar mierea naturala contine particule de polen, ceara de albine sau propolis. Produsul natural se filtreaza mult mai greu, asa ca de multe ori poti recunoaste mierea naturala dupa acele particule.

Test pentru mierea falsa

Miere naturala
Miere naturala

Pentru ca un borcan cu miere contrafacuta poate contine si anumiti coloranti pentru a avea o anumita nuanta, poti face testul servetelului pentru a o recunoaste.

Trebuie doar sa intinzi un pic de miere cruda pe un servet de bumbac, iar apoi sa il clatesti cu apa rece. Mierea naturala nu va pata tesatura, iar in cazul mierii contrafacute vor ramane pete de la coloranti.

Citeste si: Cum sa prepari un stimulator de inradacinare natural cu miere

Poti face si testul batului de chibrit. Trebuie doar sa inmoi in bat de chibrit in miere cruda, iar apoi sa ii dai foc cu ajutorul unei brichete sau cu ajutorul unui alt bat de chibrit. Mierea naturala va lua foc imediat, in timp ce cea naturala nu va arde din cauza continutului de apa destul de mare.

Asemanator cu testul servetelului este testul sugativei. Trebuie sa pui cateva picaturi de miere cruda pe un servetel de hartie de culoare alba. Mierea naturala nu va fi absorbita, in timp ce mierea contrafacuta va fi absorbita, din cauza continutului mare de apa.

Si testul feliei de paine este folositor. Intinde un strat subtire de miere cruda pe o felie de paine proaspata si vei observa faptul ca suprafata feliei se va usca destul de repede, in cateva minute. Mierea contrafacuta va fi absorbita de felia de paine, care se va inmuia.