Cum sa combati cloroza ferica la muscate. De ce se ingalbenesc frunzele?
Cum sa combati cloroza ferica la muscate. De ce se ingalbenesc frunzele?

Cum sa combati cloroza ferica la muscate. De ce se ingalbenesc frunzele?


Cloroza ferica la muscate. Afla cum sa combati carenta de fier a plantelor si de ce se intampla acest lucru. Cum trebuie sa ingrijesti muscatele pentru a preveni cloroza ferica si ce trebuie sa faci.

Cloroza ferica sau carenta de fier a plantelor

Cloroza ferica
Cloroza ferica

Cloroza ferica la muscate. In cazul in care nu stiai, fierul este un element foarte important in cresterea si dezvoltarea plantelor. Rolul pe care acesta il joaca este esential in procesul de sinteza a clorofilei, mai exact in transportul electronilor, dar si in fixarea azotului.

Este destul de usor sa observi cloroza ferica la muscate, deoarece varfurile frunzelor incep sa se ingalbeneasca, iar nervurile sunt verzi. Mai mult, frunzele tinere pot fi albe.

Acest lucru se intampla deoarece fierul are un rol important in sinteza clorofilie, adica pigmentul responsabil pentru culoarea verde a frunzelor. Pe langa asta, muscatele se vor opri din crestere, asa ca trebuie neparat sa rezolvi acest lucru.

Cum sa combati cloroza ferica la muscate

Cloroza ferica la muscate
Cloroza ferica la muscate

In primul rand, ar trebui sa stii ca aceasta cloroza ferica la muscate poate aparea din cauza faptului ca uzi florile cu apa de la robinet. Drept urmare, pH-ul substratului se va schimba, asa ca va deveni alcalin.

PH-ul ideal pentru muscate este cuprins intre valorile 6.0 si 6.5. Pentru a remedia aceasta problema va fi necesar sa inlocuiesti substratul sau sa folosesti bicarbonat de potasiu.

Citeste si: Cum sa folosesti cenusa pentru muscate si la ce ajuta

Mare atentie! Carenta de fier poate aparea si daca pH-ul substratului este acid, asa ca asigura-te ca mentii valoarea acestuia in limitele despre care am vorbit mai sus. O valoare a pH-ului de peste 7 poate determina aparitia simptomelor de carenta de fier.

O alta solutie pentru a rezolva acest lucru este sa aplici ingrasaminte care contin si fier. Asadar, nu este atat de greu sa combati aceasta problema, insa trebuie sa te asiguri ca ai observat-o din timp.

Cum sa prepari un ingrasamant pentru muscate

Muscate inflorite
Muscate inflorite

Cloroza ferica la muscate. Pe langa deficienta de fier, ar fi bine sa te asiguri ca plantele tale au parte de substante nutritive pe toata durata sezonului cald, deoarece muscatele au nevoie pentru a inflori pe tot parcursul verii.

Iti recomandam sa folosesti un ingrasamant natural cu drojdie, deoarece acest ingrasamant natural va activa cresterea plantelor, va intari sistemul radicular, dar va accelera si dezvoltarea florilor si in acelasi timp va prelungi si perioada de inflorire.

Pentru a prepara acest ingrasamant natural o sa ai nevoie de apa, drojdie, zahar si cenusa. Apa ar trebui sa stea 1-2 zile inainte de folosire sau sa folosesti apa de ploaie. Ai nevoie de 10 grame de drojdie proaspata, o lingura de cenusa, o lingurita de zahar si un litru de apa.

Citeste si: Cum sa scapi de paduchi verzi la trandafiri cu decoct de cenusa

Prepararea ingrasamantului este simpla. Amesteca un pic de apa cu zahar si drodjie, pentru a activa procesul de fermentare. Dupa aceea, adauga cenusa si apa.

Amesteca foarte bine ingredientele si apoi acopera galeata in care ai preparat acest fertilizator natural. Pune-o intr-un loc ferit de lumina soarelui si lasa solutia la fermentat timp de 2-3 ore.

La final, amesteca solutia cu 5 litri de apa, iar apoi uda plantele din ghivece. In cazul in care nu ai drojdie proaspata, foloseste un gram de drojdie uscata.