Cum sa cureti ciresele de pesticide folosind bicarbonat de sodiu
Cum sa cureti ciresele de pesticide folosind bicarbonat de sodiu

Cum sa speli ciresele de pesticide folosind bicarbonat de sodiu


Cum sa speli ciresele de pesticide folosind bicarbonat de sodiu si de ce este util acest ingredient minune din bucataria ta. Cum actioneaza si cat trebuie sa tii ciresele in solutie, pentru a te asigura ca fructele sunt curate.

Spalarea fructelor si legumelor. De ce trebuie sa o faci?

Cirese coapte
Cirese coapte

Cum sa speli ciresele de pesticide cu bicarbonat de sodiu. Cu totii stim ca fructele sau legumele mancate in stare cat mai proaspata reprezinta un stil de viata sanatos. Totusi, fructele si legumele pot fi murdare, pot avea coaja acoperita de substante chimice sau pot fi acoperite de acea ceara protectoare care le face sa reziste la transport si sa nu se strice.

Citeste si: Cum sa obtii rasaduri de cirese de pamant (Physalis peruviana)

Asadar, cum poti face acest lucru? Desigur, sub nicio forma nu recomandam folosirea sapunului deoarece acele reziduuri pot intra in legume sau in fructe si iti pot da stomacul peste cap.

Nici apa fierbinte nu este o solutie, deoarece aceasta va incepe procesul de gatire al legumelor sau al fructelor si este o cale de intrare a microorganismelor in produse. Cea mai simpla solutie ramane bicarbonatul de sodiu, asa ca o sa iti explicam ce trebuie sa faci exact.

Cum sa speli ciresele de pesticide folosind bicarbonat de sodiu. Iata ce sa faci

Cum sa speli ciresele de pesticide folosind bicarbonat de sodiu
Cum sa speli ciresele de pesticide folosind bicarbonat de sodiu

Cea mai buna solutie de a curata ciresele de pesticide este sa folosesti apa si bicarbonat de sodiu. Astfel, vei putea indeparta mizeria, reziduurile chimice si alte substante de pe fructele si legumele pe care vrei sa le mananci. Iata cum sa speli ciresele de pesticide folosind bicarbonat de sodiu.

Inainte de acest procedeu, iti recomandam sa te speli bine pe maini pentru a te asigura ca acestea sunt curate. Daca vrei sa cureti ciresele in chiuveta, asigura-te ca aceasta este dezinfectata cu alcool sanitar.

Umple 2/3 din chiuveta cu apa rece, insa asigura-te ca lasi loc si pentru cirese. Asadar, pune apa in functie de cantitatea de cirese pe care ai cumparat-o. Dupa aceea, pune 3-4 linguri de bicarbonat si amesteca apa pentru a dizolva acel praf alb.

Citeste si: Cum sa protejezi ciresii de grauri. Cele mai eficiente metode

Acum, pune ciresele in acea solutie cu apa si bicarbonat de sodiu si lasa-le sa stea acolo 12-15 minute. Poti amesteca de cateva ori pentru a te asigura ca ciresele sunt curatate uniform.

Dupa ce ai curatat fructele cum trebuie, scoate-le din chiuveta si lasa-le sa se usuce inainte sa le consumi. Poti folosi si niste prosoape de hartie pentru a te asigura ca apa este absorbita mai repede.

Acum ca stii ce trebuie sa faci si cum sa cureti ciresele, este momentul sa te bucuri de fructele tale preferate in acest sezon si in acelasi timp sa ai grija si de sanatatea ta.