Traseu Romania Grecia. Cum sa ajungi cu bani putini, cat costa si unde alimentezi
Traseu Romania Grecia. Cum sa ajungi cu bani putini, cat costa si unde alimentezi

Traseu Romania-Grecia. Cum sa ajungi cu bani putini, cat costa si unde alimentezi


Traseu Romania-Grecia. Afla cum sa ajungi din Romania pana in Grecia cu bani putini, cat te costa drumul, dar si unde alimentezi pentru a face economii. Iata ce trebuie sa stii si tu pentru a avea o vacanta de vis.

Traseu Romania-Grecia. Cum sa ajungi cu bani putini, cat costa si unde alimentezi – Cuprins:

Traseu Romania-Grecia. Cum sa ajungi cu bani si unde alimentezi

Traseu Romania-Grecia
Traseu Romania-Grecia

Oricat de bogate ar fi ofertele cu destinatii estivale oferite de agentiile de turism, Grecia ramane de departe destinatia preferata de cei mai multi dintre romanii care isi doresc sa mearga la mare in afara granitelor tarii. Sigur, este si de inteles de ce, Grecia fiind o tara extrem de ofertanta din toate punctele de vedere.

Avantajul mare pe care il mai are Grecia este acela ca este aproape de Romania, multi turisti preferand sa mearga acolo la volanul propriei masini. Insa, oare cum sa ajungi in Grecia cu bani putini in aceasta vara? Iti spunem in randurile urmatoare cat costa drumul si unde sa alimentezi cel mai ieftin! 

Pentru a vorbi despre costurile unei calatorii cu masina pana in Grecia, trebuie sa stim in primul si primul rand pretul carburantului. In Romania, un litru de benzina costa aproximativ 1.58 euro, in timp ce in Bulgaria costa 1.51 euro, iar in Grecia circa 2.17 euro.

Apoi, un litru de motorina in Romania are un pret aproximativ de 1.74 euro, in timp ce in Bulgaria avem un pret de 1.61 euro, iar in Grecia de 1.91 euro. Asadar, concluzia la acest capitol este cat se poate de simpla. Fie ca alimentanti cu benzina, fie ca aveti nevoie de motorina, cel mai bine este sa alimentati in Bulgaria, tara cu cel mai ieftin carburant din cele trei.

Thassos
Thassos

Thassos si Halkidiki sunt doua dintre cele mai apreciate destinatii grecesti printre turistii romani, acestea avand si avantajul de a fi cele mai apropiate de tara noastra. Se poate pleca din Bucuresti si ajunge lejer intr-una dintre cele doua destinatii in aceeasi zi, fara a fi nevoie de cazari intermediare in Bulgaria.

Spre exemplu, daca plecam din Bucuresti spre Thassos, pana la feribotul de la Keramoti avem de parcurs un drum de numai 600 de kilometri. 

Daca luam in calcul un consum mediu de 8 litri la 100 de kilometri, un drum Bucuresti – Thassos cu rezervorul plin ne va costa 76 de euro daca avem o masina pe benzina, respectiv 83 de euro daca avem o masina pe motorina. In cazul in care alegem insa sa alimentam din Bulgaria, costul final va fi ceva mai redus.

Mai exact, cei 600 de kilometri despre care spuneam mai devreme ar putea fi parcursi cu un cost total de aproximativ 72 – 80 de euro. Aceeasi distanta va costa insa intre 92 si 104 euro daca alegem sa alimentam in Grecia, acolo unde carburantul este cel mai scump.

Halkidiki
Halkidiki

Mergem mai departe si ne indreptam atentia catre Halkidiki, cealalta destinatie de baza a multor turisti romani care aleg sa isi petreaca vacanta de vara in Grecia.

Drumul pana in Halkidiki este ceva mai lung: 798 de kilometri pana la Paliouri, in extremitatea de sud a bratului Kassandra, respectiv 762 de kilometri pana la Sarti, pe bratul Sithonia.

Asadar, indiferent de bratul pe care vrem sa ajungem, va trebui sa alimentam masina pe drum. De preferat sa facem acest lucru in Bulgaria, acolo unde am aflat deja ca pretul carburantului este cel mai mic.

Citeste si: Cum sa ajungi in Grecia cu masina. Cele mai bune rute!

Atunci cand vorbim despre o calatorie cu masina nu trebuie sa uitam nici de taxele de drum pe care trebuie sa le platim. Pentru traversarea Bulgariei va trebui sa cumparam o vigneta imediat dupa ce trecem granita.

Pentru o saptamana, vigneta are un pret de 15 leva, adica aproximativ 7.5 euro. Atentie, daca sejurul din Grecia este mai lung de o saptamana, veti fi nevoiti sa mai cumparati o data vigneta pentru Bulgaria la intoarcere. 

Din fericire, in Grecia nu exista niciun fel de vigneta. Totusi, in aceasta tara va trebui sa platiti taxele de autostrada, acestea avand preturi diferite in functie de masina pe care o conduceti. Un drum dus-intors pana in Thassos ar presupune taxe in valoare de aproximativ 15 euro.