Schimbare titular contract energie electrica. Afla cum sa faci asta, care sunt pasii pe care sa ii urmezi si de ce acte sunt necesare. Ce trebuie sa stii daca si cand se schimba titularul contractului.
Cand se schimba titularul unui contract
Schimbare titular contract energie electrica. Inainte de a stii care sunt pasii, ar fi bine sa stii cand este necesar sa schimbi titularul contractului si de ce.
Asadar, titularul se schimba atunci cand se preia un contract prin cumparare sau mosternire a unei locuinte sau a unui spatiu care este deja racordat la retea. Totodata, titularul se schimba si in cazul unei donatii.
Mai mult, este necesara schimbarea titularului daca se modifica total sau partial identitatea clientului. De asemenea, se schimba titularul si daca persoana care folosea acel contract a decedat.
Trebuie mentionat faptul ca atunci cand se schimba titularul nu va fi necesara nicio modificare a instalatiei electrice, asa ca nu trebuie sa iti faci griji legat de acest aspect.
Schimbare titular contract energie electrica. Cum sa faci asta si care sunt pasii
O sa iti explicam in randurile ce urmeaza care sunt pasii atunci cand faci o schimbare de titular pentru un contract la energie electrica. Dar si ce acte sunt necesare si pasi trebuie sa urmezi.
In primul rand, o sa ai nevoie de un act de identitate. Dupa aceea, o sa fie nevoie de o factura emisa locul de consum pentru care este solicitata schimbarea titularului. De obicei, se solicita ultima factura primita pentru ca indexul sa fie la zi.
De regula, vor fi necesare si datele de tehnice ale locului de consum, adica seria contorului si codul locului de consum. Vei gasi aceste date pe factura de energie electrica, asa ca nu o sa fie nicio problema.
O sa mai fie nevoie si de o declaratie pe propria raspundere care atesta faptul ca ai drept locativ in acea locatie. Se va preciza si in ce calitate te afli acolo, adica daca esti proprietar sau coproprietar, mostenitor sau comostenitor, chirias etc.
Citeste si: Contract energie electrica Hidroelectrica. Cum sa te muti de la Enel, acte necesare
Este foarte important sa mentionezi faptul ca nu exista niciun litigiu in legatura cu detinerea imobilului sau a dreptului de folosinta asupra imobilului.
In acea declaratie se precizeaza si destinatia spatiului, dar se va preciza ca energia electrica este utilizata pentru desfasurarea activitatilor casnice.
Trebuie mentionat ca in functie de actele pe care le-ai depus, compania de electricitate poate sa iti mai solicite informatii sau documente suplimentare care sunt necesare pentru incheierea contractului.
Schimbarea titularului de contract se poate face online, asa ca nu va mai trebui sa te deplasezi la sediul companiei respective. De asemenea, poti contacta compania la serviciul de relatii cu clientii in cazul in care ai nelamuriri.