Curatare laptop de praf. Laptopul este unul dintre dispozitivele electronice de care ne putem lipsi din ce in ce mai putin in aceasta perioada. Ne este util la serviciu, in rezolvarea temelor alaturi de copii sau la orele online, dar si pentru distractie fie ca vorbim despre jocuri sau despre filme si muzica.
Oferta producatorilor este si ea pe masura si gasesti diverse laptopuri nisate, cumva, pe nevoile viitorului cumparator. Daca vrei sa ii prelungesti viata, sunt mai multe sfaturi de care este bine sa tii cont, unul dintre ele ar fi sa il cureti eficient si corect, fara a-l deteriora, macar din cand in cand.
Curatare laptop de praf. Cum sa o faci in mod corect
Pentru acest demers ai nevoie de o carpa fara scame sau o laveta, cum sunt cele pentru curatarea ochelarilor, insa la fel de bine poti utiliza servetele de curatare delicate. Tesaturile abrazive, aspre, care zgarie sau prosoapele de hartie nu sunt recomandate pentru curatarea laptopului.
Mai ai nevoie de alcool izopropilic, pe care il poti cumpara din farmacie. Avantajul acestui produs este ca se evapora repede, usor si nu lasa niciun fel de reziduri, fiind recomandat in curatarea echipamentelor electronice si a ecranelor LCD. Mare atentie atunci cand te ocupi de o curatare a unui laptop, de praf.
Apa de la robinet, solutiile pe baza de amoniac, apa minerala sau produsele pentru stergerea si curatarea geamurilor nu sunt recomandate pentru laptopuri. Ti-ar mai fi util, de asemenea, si un spray pentru indepartarea prafului. Te-as sfatui ca inainte de a trece la treaba, indiferent de produsele pe care le utilizezi pentru curatare, sa deconectezi laptopul de sursa de energie electrica, pentru a nu risca accidente sau scurtcircuitarea unor componente, si sa ii idepartezi si bateria.
Citeste si: Cum poti sa prelungesti viata laptopului tau fara a fi nevoit sa cumperi unul nou
La fel de util este sa indepartezi orice USB care este conectat la laptopul tau. Desigur, pentru ca fiecare laptop este creat de producator cu specificatii tehnice proprii, este recomandat ca inainte de a-l curata sa citesti manualul de utilizare si sa vezi ce sfaturi sunt date acolo pentru a duce la bun sfarsit curatarea si igienizarea corecta a laptopului tau.
Curatare laptop de praf. Primul pas in curatarea laptopului este sa indepartezi praful din sistemul de racire al acestuia deoarece acest praf se poate depune pe carcasa laptopului si e mai bine sa il elimini primul.
Foloseste sprayul pentru indepartarea prafului de care ti-am spus mai sus si aplica-l cu jeturi scurte, prin directionarea jetului in directii diferite, prin orificiile pentru eliminarea aerului cald din interiorul laptopului tau. Nu este recomandat sa pulverizezi jetul de aer direct pe componentele electrice ale dispozitivului tau.
Odata ce ai indepartat praful, poti trece la pasul doi, si anume la curatarea tastaturii. Utilizeaza o perie cu varf subtire pentru a indeparta impuritatile si eventualele firimituri, iar apoi un spray cu aer comprimat pentru indepartarea prafului ramas.
Directioneaza jetul cu aer de la 15-20 de centimetri si asigura-te ca imparti tastatura in mai multe suprafete, astfel incat sa o poti curata integral. Sterge apoi suprafata tastaturii cu o carpa din microfibre, carpa mai moale sau servetele pentru curatare. La fel de bine, daca vrei sa te simti mai in siguranta, poti dezinfecta tastatura, insa ai mare grija ce produs utilizezi.
Curatare laptop de praf. Urmatorul pas este cat se poate de usor si presupune curatarea carcasei. AiĀ nevoie de o carpa din microfibra sau de servetele de curatare si de o spuma de curatare. Daca simti ca laptopul este foarte murdar, atunci poti sterge initial cu o carpa usor umeda. Poti utiliza si aici o solutie de igienizare, un dezinfectant care sa tina bacteriile la distanta de laptop si, implicit, si de tine.
Curatarea ecranului, pe de alta parte, este o treaba care implica atentie si multa rabdare, pentru ca vorbim despre o componenta importanta si foarte sensibila. Trebuie sa stii ca exista in comert truse, kituri speciale pentru curatarea ecranului, insa poti utiliza, la fel de bine, servetele speciale. Tocmai de aceea este importanta o curatare ca la carte a unui laptop de praf.
Evita folosirea carpelor uscate care vor zgaria ecranul. Curata cu miscari circulare, nu apasa excesiv si repeta pana ce murdaria si urmele de degete sunt eliminate complet. Daca alegi o solutie de curatare, evita sa o pulverizezi direct pe ecran. Foloseste fie o carpa de microfibra, fie servetele foarte fine sau o laveta cum sunt cele pentru ochelari pe care sa o umezesti inainte de a sterge ecranul.
Este foarte important ca dupa ce ai curatat laptopul, mai ales daca ai utilizat diverse solutii de curatare, sa te asiguri ca acestea s-au uscat sau evaporat complet inainte de a reporni laptopul. In caz contrar, ai putea avea ceva suprize neplacute.