Cum sa verifici banii daca sunt falsi sau nu. Foloseste aceasta aplicatie
Cum sa verifici banii daca sunt falsi sau nu. Foloseste aceasta aplicatie

Cum sa verifici banii daca sunt falsi sau nu. Foloseste aceasta aplicatie


Cum sa verifici banii daca sunt falsi sau nu. Banii fizici sunt din ce in ce mai putin utilizati si cei mai multi dintre noi preferam sa folosim cardul atat pentru cumparaturile din magazinele fizice, cat si pentru cele din online. In acest context si dosarele de falsificare de bani sunt din ce in ce mai putine si mai rar documentate pentru ca cei care sunt certati cu legea ataca acum mai degraba bancomatele sau operatiunile bancare din mediul online.

Insa, asta nu inseamna ca in circulatie nu mai apar deloc bani falsi sau ca nu exista acest risc. Cu atat mai mult cu cat, desi bancnotele sunt din ce in ce mai greu de falsificat, cei care se indeletnicesc cu asta isi perfectioneaza si ei tehnica si aparatura, astfel incat sa poata strecura in circulatie astfel de bani falsi.

Cum sa verifici banii daca sunt falsi sau nu. Foloseste aceasta aplicatie – Cuprins:

Cum sa verifici banii daca sunt falsi sau nu

Cum sa verifici banii daca sunt falsi sau nu
Cum sa verifici banii daca sunt falsi sau nu

Si atunci, pentru ca paza buna trece primejdia rea, cea mai buna solutie este sa ai la indemana o modalitate prin care sa afli la timp daca bancnota din portofelul tau este sau nu autentica. Da, o vizita la banca e una dintre variante si, in plus, sunt si lanturi de mari magazine care verifica in mod constant banii incasati tocmai pentru a-i putea opri la timp din circulatie.

Pentru a veni in intampinarea nevoilor clientilor lor, cei de la Banca Nationala a Romaniei au gasit o solutie la indemana, care sa te scuteasca de un drum pana la cea mai apropiata banca pentru a verifica autenticitatea unei bancnote.

Asadar, asa cum poti face diverse plati cu ajutorul telefonului, indiferent de natura lor si de destinatarul acestora, acum poti verifica autenticitatea unei bancnote cu ajutorul telefonului mobil. Mai precis, cu ajutorul unei aplicatii creata de cei de la Banca Nationala, pe care au si botezat-o LeulRomanesc.

Vestea buna este ca aceasta aplicatie este disponibila atat pentru utilizatorii telefoanelor cu sistem de operare Android, cat si pentru cei cu iOS si, cu ajutorul acestei aplicatii, utilizatorii pot afla mai multe informatii despre bancnote, elementele lor de siguranta si care sunt elementele de design care le personalizeaza.

Trebuie sa stii ca aceasta aplicatie are mai multe functii si cu ajutorul acestora un utilizator poate observa cum trebuie sa arate o bancnota luminata din spate sau daca este luminata cu ajutorul unei lampi cu ultraviolete. In plus, aplicatia ofera informatii despre toate monedele care sunt in circulatie in Romania, in prezent.

Aplicatia este gratuita, iar utilizarea ei este recomandata celor care lucreaza mult cu bani numerar, cum sunt casierii din magazine, dar si turistilor, care nu sunt familiarizati cu moneda romaneasca.

Aplicatia LeulRomanesc
Aplicatia LeulRomanesc

Daca te intereseaza sa o folosesti, aplicatia LeulRomanesc are mai multe sectiuni: bancnote – elemente de siguranta si design, monede, despre BNR, jocul portretelor prin care amatorii isi pot personaliza o bancnota cu propriul chip.

Iti mai spun ca aplicatia este disponibila atat in limba romana, cat si in engleza si ca pana acum a fost bine primita de utilizatori.

Politistii vin si ei cu o serie de sfaturi care ne pot fi de ajutor in conditiile in care suspectam ca banconta din portofel nu este autentica si ne spun care sunt elementele la care trebuie sa fim foarte atenti.

Cel mai important lucru pe care il poti face este sa compari bancnota primita cu alta de aceeasi valoare, pe care o ai in portofel. Vei observa diferente in calitatea materialului din care sunt realizate cele doua, cea falsa avand o calitate inferioara.

Citeste si: Cum sa economisesti bani rapid si eficient. 8 metode verificate

In ceea ce priveste elementele de siguranta, trebuie sa fii foarte atent la fereastra transparenta. In cazul bancnotelor false, aceasta este decupata manual si se vede cum a fost aplicata. Apoi, fii atent la filigran, la firul de siguranta si la elementul de suprapunere. In plus, trebuie sa stii ca bancnotele false tind sa se decoloreze mai usor si vei observa culoarea ceva mai pala decat cea de pe o bancnota autentica.

Specialistii mai spun ca, de cele mai multe ori, bancnotele false sunt ceva mai mici decat cele autentice, diferenta fiind de aproximativ 3 mm. Bancnotele autentice de 50, 100, 200 si 500 de lei au pe avers, in stanga jos elemente care sunt imprimate cu o cerneala speciala si care isi schimba culoarea din auriu in verde, in functie de unghiul din care este privita.

Evident, bancnotele false nu pot reproduce acest detaliu. Filigranul unei bancnote autentice este vizibil cand bancnota este luminata din partea opusa celei in care se afla privitorul.