Cum sa cumperi o cetatenie si cat costa aceasta in functie de tara
Cum sa cumperi o cetatenie si cat costa aceasta in functie de tara

Cum sa cumperi o cetatenie si cat costa aceasta in functie de tara


Cum sa cumperi o cetatenie. Te-ai gandit vreodata ca o a doua cetatenie ti-ar fi de folos in viata ta de zi cu zi?! Poate ca vrei sa calatoresti mai usor in anumite tari, poate ca esti legat intr-un fel sau altul de o anumita tara, exista destule motive pentru care ti-ai putea dori si o alta cetatenie in afara de cea pe care o ai deja.

Nu este nimic anormal, exista chiar mai multe studii care au aratat ca este o practica comuna in vest. Spre exemplu, un sondaj recent ne-a aratat ca nu mai putin de 89% dintre britanici au afirmat ca si-ar dori sa detina un al doilea pasaport. Vestea buna este ca exista variante prin care poti sa faci asta. Hai sa aflam impreuna cum sa cumperi o cetatenie si cat costa aceasta!

Cum sa cumperi o cetatenie si cat costa aceasta in functie de tara – Cuprins:

Cum sa cumperi o cetatenie. Ce pret au in functie de tara

Cum sa cumperi o cetatenie
Cum sa cumperi o cetatenie

Asa cum spuneam si in randurile anterioare, obtinerea unei cetatenii noi este o practica comuna in anumite tari din vest. Potrivit aceluiasi studiu pe care il mentionam si mai devreme, desfasurat in 2017 de cei de la CS Global Partner, 34% dintre britanicii intervievati au recunoscut ca sunt interesati sa aiba cetatenie dubla.

Mai mult decat atat, mai bine de 80% dintre cei care au afirmat ca isi doresc o a doua cetatenie au declarat ca sunt deschisi in a investi sau a dona 5% din veniturile anuale pentru a obtine o a doua cetatenie. 

In ziua de astazi, aproape orice este posibil, asa ca obtinerea unei cetatenii duble nu este o misiune imposibila. Exista anumite programe prin care unele tari sunt dispuse sa acorde cetatenie celor interesati.

Citeste si: Cum sa obtii viza pentru America (SUA). Acte necesare, taxa, programare interviu

Practic, oamenii care isi doresc asta dintr-un motiv sau altul isi pot cumpara un al doilea pasaport, obtinand un statut special care vine la pachet cu aceasta cetatenie dubla. Hai sa aflam care sunt tarile care acorda o astfel de posibilitate cetatenilor straini! 

Thailanda este una dintre tarile care au decis sa ofere rezidenta de elita strainilor cu suficient de multi bani in conturi. Astfel, acestia pot locui in Thailanda prin intermediul unei vize de elita pentru aproximativ 3.000 de dolari pe an.

Se poate obtine rezidenta in Tara Zambetelor chiar si pentru o perioada de 20 de ani, caz in care suma solicitata de autoritatile de la Bangkok ajunge pana la aproximativ 60.000 de dolari. Sigur, nu este vorba in acest caz despre cetatenie, insa rezidenta in Thailanda vine la pachet cu o serie de avantaje importante pentru cei care isi doresc sa isi continue viata in aceasta tara.

Dominica
Dominica

Suna tentant pentru tine ideea de a fi cetatean al statului Dominica?! Ei bine, acest lucru este posibil, Dominica acordand cetatenie celor care sunt dispusi sa faca o donatie statului in valoare de 100.000 de dolari. Exista o optiune si pentru o familie intreaga, statul acordand cetatenie pentru patru persoane dintr-o familie in schimbul unei donatii in valoare de 200.000 de dolari. 

Si cetatenia Republicii Moldova se poate cumpara, autoritatile de la Chisinau cerand in schimbul acestui serviciu o contributie in valoare de 100.000 de euro, bani care se indreapta catre Fondul Public de Investitii.

Nu sunt insa singurii bani care trebuie platiti, acestora adaugandu-se alte cateva taxe: 35.000 de euro pentru agentia care ofera acest serviciu, 5.000 de euro taxe guvernamentae, 6.000 de euro pentru verificarea antecedentelor, respectiv 300 de euro pentru un pasaport biometric. 

Dubla cetatenie in Marea Britanie?! Desigur, autoritatile de la Londra au un program prin care se poate obtine cetatenia dubla. Cel mai popular implica o investitie de 2 milioane de lire sterline in economia britanica. Cei care aplica la acest program trebuie sa provina dintr-o tara care nu este membra a Spatiului Economic European.