Cum sa calci o rochie de mireasa, in mod corect. Greseli de evitat
Cum sa calci o rochie de mireasa, in mod corect. Greseli de evitat

Cum sa calci o rochie de mireasa, in mod corect. Greseli de evitat


Cum sa calci o rochie de mireasa, in mod corect, fara sa o strici. Iata ce trebuie sa iei in considerare cand vrei ca rochia de mireasa sa arate impecabil si ce nu ar trebui sa faci daca vrei ca aceasta sa nu se strice. Sfaturi pentru viitoarele mirese.

Cum sa calci o rochie de mireasa, in mod corect

Cum sa calci o rochie de mireasa
Cum sa calci o rochie de mireasa

Cum sa calci o rochie de mireasa. Ziua nuntii este una dintre cele mai importante, in viata unei femei. Tocmai de aceea, rochia de mireasa trebuie sa fie impecabila, nu trebuie sa aiba cute si trebuie sa straluceasca.

Marele dezavantaj il reprezinta faptul ca rochiile de mireasa sunt fabricate folosind materiale care nu sunt prietene cu fiereul de calcat. Aici aducem in discutie dantela, catifeaua, satinul, dar si tull-ul.

Aceste materiale au nevoie de o atentie deosebita, asa ca o sa iti spunem ce trebuie sa faci, in randurile care urmeaza. Ce trebuie sa faci inainte de ziua cea mare, pentru ca rochia de mireasa sa arate impecabil.

Cea mai simpla metoda de a scoate cutele este sa folosesti un aparat de calcat vertical, cu abur puternic. Pur si simplu atarni rochia de mireasa pe un umeras, iar apoi folosesti aparatul pentru a scoate cutele.

Dezavantajul unui astfel de aparat este ca nu va scoate si cutele mai mari, asa ca va fi nevoie sa folosesti un fier de calcat, asta daca nu vrei sa apelezi la serviciile unei firme specializate. Asadar, trebuie sa inveti cum sa calci o rochie de mireasa, daca nu vrei sa platesti in plus.

Citeste si: Cum sa alegi vinul pentru nunta in functie de anotimp. Cantitatea ideala

Pentru a calca rochia de mireasa, va trebui sa selectezi cea mai mica temperatura a fierului de calcat, un program dedicat materialelor sintetice. Pe langa asta, foloseste-te de o tesatura de calcat, pe care sa o pui intre fierul de calcat si rochia de mireasa. Mai mult, ar fi bine sa ai la indemana si un recipient cu pulverizator, plin cu apa.

Un mic truc recomandat de experti este sa intorci rochia de mireasa pe dos, iar in acest fel riscul de a iti distruge ziua nuntii scade dramatic. Chiar daca vei face mici semne atunci cand calci, acestea nu se vor vedea. In acest fel, inveti si cum sa calci o rochie de mireasa in mod corect.

Expertii mai sugereaza faptul ca rochia de mireasa trebuie calcata din partea de sus in partea de jos. In acelasi timp, trebuie sa acorzi atentie fiecarui strat de tesatura.

Daca rochia este din satin, atunci ar trebui sa folosesti un aparat de calcat cu aburi, insa daca nu ai unul o sa te poti descurca si cu fierul de calcat clasic. Totusi, nu uita sa pui o tesatura de calcat intre rochie si fierul de calcat, pentru a te asigura ca nu vei afecta sub nicio forma rochia.

Fierul de calcat trebuie tinut la o distanta de 25 cm fata de rochia de satin, iar apoi sa te folosesti de functia cu aburi. In acelasi timp, cineva trebuie sa te ajute sa traga de rochie, pentru ca tesatura sa se indrepte. In nici un caz sa nu atingi rochia de satin cu fierul de calcat si in nici un caz apa sa nu ajunga pe tesatura!

O solutie este sa folosesti o folie de aluminiu, pe care sa o pui pe rochie. Caldura degajata de aceasta va indepta incretiturile rochiei.

Cum sa pastrezi o rochie de mireasa

Rochie pe umeras
Rochie pe umeras

Acum ca ai invatat cum sa calci o rochie de mireasa, ar fi bine sa stii si cum procezi dupa ce ai purtat-o. Dupa ziua cea mare, cu siguranta o sa vrei sa stii si cum sa pastrezi o rochie de mireasa, pentru a o arata nepotilor. Bineinteles, primul lucru pe care trebuie sa il faci dupa ce ai purtat rochia este sa o duci la o curatatorie speciala. Sub nicio forma nu incerca sa o bagi in masina de spalat!

Dupa ce ai luat rochia de la curatatorie, este bina sa o infasori intr-o hartie alba, deoarece vei evita riscul ca aceasta sa se pateze. Urmatorul pas va fi sa depozitezi rochia intr-un loc sigur, asa ca iti recomandam sa alegi un loc uscat si racoros.

Ar fi bine sa pui rochia intr-un dulap pe care nu il folosesti atat de des, dar pe care sa il inspectezi periodic pentru a preveni aparitia mucegaiului.

Rochia trebuie pusa pe un umeras, dar iti recomandam sa nu alegi unul din sarma, deoarece aceasta poate rugini in timp si va lasa urme. Vestea proasta este ca iti va fi aproape imposibil sa le mai scoti.

Foloseste un umeras din plastic. In cazul in care nu ai un dulap liber, poti tine rochia si intr-o cutie. Iti recomandam sa o aerisesti din cand in cand, pentru ca materialul din care este facuta rochia sa nu prinda un miros urat.