Cum sa ai rinichi sanatosi. Remedii naturale
Cum sa ai rinichi sanatosi. Remedii naturale

Cum sa ai rinichi sanatosi. Remedii naturale


Cum sa ai rinichi sanatosi, ce remadii naturale poti folosi. Rinichii sunt organele care sustin eliminarea toxinelor din organism, iar de sanatatea acestora depinde buna functionare a intregului sistem. Asadar, este important sa tinem cont de cateva reguli de baza pentru a preveni imbolnavirea acestora.

Reguli esentiale pentru a avea grija de rinichi

Ingrijirea rinichilor
Ingrijirea rinichilor

Prima regula ar fi sa mergi periodic la medic si sa faci macar o data pe an investigatii de laborator care sa evidentieze maniera in care functioneaza rinichii tai si eventualele probleme care pot sa apara.

A doua regula este hidratarea. Rinichii au nevoie de apa pentru a functiona normal si cele mai multe dintre afectiuni survin pe fondul consumului deficitar de apa, de lichide. Asadar, hidrateaza-te corespunzator in fiecare zi. Medicii recomanda undeva in jurul a 2 litri de apa, iar daca transpiri sau faci efort fizic sustin – asa cum se intampla cand faci sport – atunci aportul de apa trebuie sa fie mai mare.

Fii cu mare bagare de seama la eventualele probleme gastrointestinale, prin care voma sau diareea care duc la pierdere semnificativa de apa din organism. Nu uita sa iei ceva saruri de rehidratare si remineralizare daca ai suferit astfel de episoade care vin cu o deshidratare mai mult sau mai putin semnificativa.

Fii foarte atent la medicamentele pe care le iei si incearca sa nu abuzezi de ele. In special pastilele pentru durere sunt extrem de toxice pentru rinichi, mai ales daca le iei pe termen lung sau foarte des.

Nu sunt prietenoase cu rinichii nici pastilele care amelioreaza simptome specifice gastritei sau ulcerului. Antibioticele trebuie si ele sa fie evitate si administrate doar la indicatia medicului si respectand dozele prescrise de acesta pentru ca favorizeaza aparitia unor boli renale cronice.

Suplimente alimentare
Suplimente alimentare

Te-as sfatui sa nu consumi suplimente alimentare, chiar daca sunt din plante, fara acordul medicului tau curant, daca ai o suferinta cronica sau o afectare renala, sau a medicului de familie, chiar daca esti perfect sanatos.

Sanatatea rinichilor depinde si de alimentele si bauturile pe care le consumi. Evita, asadar, alimentele foarte procesate, grasimile, sarea si zaharul, mai ales in exces. Nici alcoolul nu este cea mai fericita varianta pentru rinichi, asa ca nu ar strica sa il consumi cu masura si cat mai rar.

Poate parea greu de crezut, insa rinichii sunt afectati de fumat. Intai, pentru ca acesta slabeste vasele de sange, apoi pentru ca favorizeaza aparitia cancerului si pentru ca nicotina este eliminata din corp cu ajutorul rinichilor.

Daca vrei sa iti pastrezi rinichii sanatosi nu uita sa faci miscare. Fie ca alegi sa mergi pe jos sau sa faci miscare intr-un mod mai sustinut, asigura-te ca petreci macar o jumatate de ora in fiecare zi cu aceasta indeletnicire.

Ingrijeste-ti problememe dentare pentru ca mare parte dintre bacteriile care apar in gura, mai ales daca ai carii netratate, vor ajunge la rinichi mai devreme sau mai tarziu si vor produce diverse suferinte la nivel renal.

Cum sa ai rinichi sanatosi. Ce remedii naturale poti folosi

Remedii naturale pentru rinichi sanatosi
Remedii naturale pentru rinichi sanatosi

Sunt si o serie de alimente care te ajuta sa iti pastrezi rinichii in forma. Primul dintre ele este sparanghelul. Acesta este sarac in calorii, insa are un continut ridicat de vitamina A, K si C. Consumul regulat de sparanghel sustine buna functionare a rinichilor, insa nu este recomandat sa il incluzi in meniul tau zilnic pentru ca este bogat in fosfor, calciu si potasiu care pot dauna rinichilor.

Conpida face parte din familia cruciferelor si este bogata in acid folic, fibre, vitamina C si o serie de compusi care sustin sanatatea ficatului ajutand si la neutralizarea toxinelor din organism.

Citeste si: Cum sa scapi de pietre la rinichi. Remedii naturale

Semintele de dovleac sunt bogate in antioxidanti, ceea ce inseamna ca previn imbatranirea celulara, fiind un aliment care le este recomandat mai ales celor care sufera de probleme renale. Trebuie sa stii ca semintele de dovleac sunt foarte bune pentru intregul organism, datorita continutului bogat in elemente nutritive si proteine.

De cele mai multe ori, merisoarele sunt utilizate pentru ameliorarea infectiilor renale, insa acestea pot fi utilizate si in scop preventiv. Desi au beneficii, consumul acestora trebuie sa fie moderat pentru ca in exces suprasolicita rinichii.

Sucul de telina ajuta la eliminarea surplusului de apa din organism si este recomandat pentru mentinerea sanatatii renale, mai ales pentru ca sustine eliminarea toxinelor din organism. Sucul din radacina rasa si frunze previne instalarea infectiilor. Se poate consuma nu mai mult de 100 ml, de trei ori pe zi timp de o luna. Persoanele hipotensive sau cele care urmeaza sa fie supuse unei interventii chirurgicale nu ar trebui sa consume acest preparat.