Schimbare cauciuc bicicleta. Cum sa o faci si care sunt pasii
Schimbare cauciuc bicicleta. Cum sa o faci si care sunt pasii

Schimbare cauciuc bicicleta. Cum sa o faci si care sunt pasii


Schimbare cauciuc bicicleta. Afla cum sa faci aceasta operatiune daca ai facut o pana, acesta este mult prea vechi sau daca pur si simplu a fost sectionat. Iata ce trebuie sa stii!

Schimbare cauciuc bicicleta. Cum sa o faci si care sunt pasii – Cuprins:

Schimbare cauciuc bicicleta. Cum sa faci asta in mod corect

Schimbare cauciuc bicicleta. Cum sa o faci si care sunt pasii
Schimbare cauciuc bicicleta. Cum sa o faci si care sunt pasii

Stim cu totii ca este inevitabil sa nu faci o pana cu bicicleta. Fie ca ne dorim sau nu, trebuie sa stim cum sa facem o schimbare de cauciuc la bicicleta noastra, asa ca ar fi bine sa stii si care sunt pasii corecti.

Dupa cum spuneam, in cazul unei pene nu trebuie sa schimbi cauciucul bicicletei, insa daca acesta este prea tocit sau invechit, o sa fie nevoie sa cumperi unul nou. Nu de alta, dar nu o sa il mai poti repara pe cel vechi sau stricat, asa ca nu incerca sa faci economii.

Inainte sa te apuci de treaba, trebuie sa stii ca o sa ai nevoie de o suprafata plana sau un stand special pe care sa pui bicicleta cu rotile in sus. Este cea mai simpla metoda de a schimba un cauciuc, asa ca incearca sa respecti acest lucru.

Mare atentie la pozitia in care asezi ghidonul bicicletei, pentru a te asigura ca nu strici anumite dispozitive pe care le ai prinse acolo!

De asemenea, daca schimbi cauciucul de pe spate, ar fi bine sa stii ca lantul trebuie sa stea pe pinionul cel mai mic. Este o metoda utila, recomandata de specialistii in biciclete.

Primul pas pe care trebuie sa il urmezi atunci cand vrei sa faci o schimbare de cauciuc la o bicicleta este sa desfaci butucul de care este prins roata. Daca este cazul, o sa ai nevoie de niste chei speciale, pe care ar trebui sa le ai deja de la producatorul de biciclete. In caz contrar, poti cumpara o cheie multifunctionala pentru biciclete, de la un magazin de specialitate.

Daca acel butuc este blocat si nu il poti desface, ar fi indicat sa folosesti binecunoscutul spray WD-40, care rezolva astfel de lucruri. Lubrifiantul universal te poate scapa de acest tip de probleme.

Demontarea cauciucului de pe janta
Demontarea cauciucului de pe janta

De asemenea, inainte sa scoti roata, trebuie sa deconectezi si cablurile de la frana. In unele cazuri poti scoate roata fara probleme, insa depinde de modelul de bicicleta pe care il ai.

Atunci cand schimbi roata din spate a bicicletei va trebui sa ridici lantul de pe pinionul cel mic pentru a o putea scoate in totalitate.

Dupa ce ai demontat roata de pe bicicleta, va trebui sa scoti tot aerul din cauciuc. Pentru a face asta, trebuie doar sa desurubezi ventilul de la roata. Alternativ, poti sa apesi pe acel dispozitiv din mijlocul ventilului pentru a elibera aerul din roata.

Urmatorul pas este sa scoti cauciucul de pe janta. Ar trebui sa fie destul de usor de scos, insa daca nu este cazul, foloseste-te de o bucata de plastic, capatul unei linguri sau furculite ori o unealta speciala. Le poti folosi ca pe un mic levier, exact cum fac cei de la vulcanizarile auto.

Citeste si: Cum sa alegi o bicicleta in functie de nevoile tale. Ghid complet!

Dupa ce ai dat jos cauciucul, ar fi bine sa il inspectezi si pe cel nou sa nu aiba defecte. Nu de alta, dar nu vrei sa repeti operatiunea. Asigura-te ca are forma corecta si ca nu exista defecte de fabricatie.

Daca totul este in regula, trebuie doar sa pui camera pe janta si valva pe unde intre aerul trebuie pozitionata in mod corect. Asigura-te ca montezi cauciucul in sensul care trebuie, incepand de la valva. Ar fi bine sa umfli un pic camera din interiorul cauciucului pentru a te asigura ca acesta se va aseza in mod corect si nu se va rasuci.

Dupa ce ai montat cauciucul pe janta, umfla-l in totalitate pentru a il putea pune inapoi pe bicicleta. Fa un mic test cu roata pe pamant, pentru a te asigura ca se roteste in mod corect. La final, monteaza-l pe bicicleta, respectand pasii din prima parte a articolului, insa in sens invers.