Rosii congelate pentru iarna. Afla cum sa le pregatesti pentru ca acestea sa reziste pe toata durata sezonului rece. Ce trebuie sa stii si care sunt cele mai bune metode, dar si cele mai simple.
Rosii congelate pentru iarna. Cum sa le pregatesti si cat rezista
Daca vrei sa te pregatesti pentru sezonul rece, ar fi bine sa stii care sunt cele mai bune metode de a pregati rosii congelate pentru iarna. Nu de alta, dar consideram ca cele pe care le pregatesti chiar tu, sunt mult mai bune ca cele din comert.
Cel mai bun lucru legat de congelarea rosiilor este faptul ca vorbim despre un proces foarte usor. De fapt, credem ca ar trebui sa ai destul spatiu in congelator, pentru ca este extrem de usor.
Inainte sa le tai sau sa le bagi la congelator, nu uita ca rosiile trebuie spalate foarte bine, iar apoi va trebui sa le rupi si acele codite, daca este cazul. De asemenea, este bine sa stii ca vor rezista in jur de 6 luni.
Cea mai simpla metoda de a congela rosiile pentru sosuri sau alte mancaruri este sa tai tomatele felii, sa le pui pe urma pe o hartie de copt, iar apoi sa le bagi la congelator. Dupa 2 ore feliile de rosii vor fi inghetat, asa ca le poti pune in pungi speciale sau in caserole care se inchid etans, iar apoi le bagi la congelator pana ce le vei folosi la iarna.
O alta metoda de a pregati rosii congelate pentru iarna este sa pui rosiile in apa clocotita timp de 30 de secunde, iar dupa aceea sa le cureti de coaja. Urmatorul pas este sa le pui in caserole sau in pungi speciale si dupa aceea sa le bagi la pastrare in congelator.
Bineinteles, rosiile se pot congela si dupa ce le-ai dat la blender sau pur si simplu le-ai strivit folosind o lingura de lemn. Totusi, inainte sa faci asta, iti sugeram sa le pui in apa fierbinte timp de 1 minut, iar apoi sa le pui in apa cu gheata pentru a le curata de coaja mai repede.
Citeste si: Cum sa decongelezi carnea de pui in mod corect
Urmatorul pas va fi sa pui rosiile decojite intr-un blender sau sa le pui intr-o cratita unde le vei strivi. Rosiile strivite se pun pe foc si dupa ce au dat in clocot va trebui sa le amesteci incontinuu timp de 5 minute. Lasa-le sa se raceasca, iar apoi pune-le in caserole care se inchid etans si dupa aceea baga-le la congelator.
Iti recomandam sa nu pui o cantitate prea mare intr-o caserola. Este bine sa pui cat crezi ca este suficient pentru a face un sos de paste sau pentru a le folosi atunci cand faci o tocanita sau o ciorba.