Gandaci de canalizare. Cum sa scapi de acestia si de ce apar
Gandaci de canalizare. Cum sa scapi de acestia si de ce apar

Gandaci de canalizare. Cum sa scapi de acestia si de ce apar


Gandaci de canalizare. Afla cum sa scapi de aceasta problema si de ce apar la tine in casa. In cazul in care ai vazut unul sau mai multi gandaci, inseamna ca este posibil sa te confrunti cu o infestare, asa ca este necesar sa stii cum trebuie sa actionezi.

Gandaci de canalizare. Cum sa scapi de acestia si de ce apar – Cuprins:

De ce apar gandacii prin gurile de scurgere?

Gandac pe gaura de scurgere
Gandac pe gaura de scurgere

Trebuie sa recunoastem ca nu e foarte placut sa vezi acesti gandaci cand ies din canalizare sau din gurile de scurgere, asa ca ar fi bine sa stii si care este motivul pentru care aceste insecte isi fac aparitia.

Ei bine, gandacii iubesc umezeala, locurile lipsite de lumina si caldura. Drept urmare, gandacii intra in casa chiar si prin cea mai mica crapatura.

De multe ori, gandacii isi fac aparitia in casa ta prin gurile de canalizare sau de scurgere. Acest lucru se intampla din cauza faptului ca aceste canalizari sunt pline de apa, iar gandacii fug din calea apei pentru a nu muri. Drept urmare, isi fac aparitia in casa ta, iar gandacii pot ajunge in gurile de scurgere prin mici crapaturi sau gauri. Desigur, acesta nu este singurul motiv!

Trebuie sa mai stii ca acesti gandaci de canalizare pot supravietui mult timp fara mancare si apa, chiar si conditiilor extreme. Totusi, intr-un final vor cauta mancare si apa, iar baia sau bucataria ta o sa fie locul pe unde isi vor face aparitia.

Cum sa scapi de acesti gandaci de canalizare

Gandaci de canalizare
Gandaci de canalizare

Cum sa scapi de acesti gandaci de canalizare. Preventia este cea mai buna cale de a te asigura ca nu o sa te confrunti cu o infestare, asa ca ar fi bine sa faci o inspectie amanutita a tevilor din casa ta. Incepi cu cele de sub chiuveta, iar daca vezi ca au aparut gauri, ar fi bine sa le astupi. Daca te confrunti cu o problema mai grava, ar fi bine sa chemi un specialist.

Daca este vorba de crapaturi sau gauri mici, atunci le poti repara rapid folosind o banda adeziva speciala. Pentru o reparatie pe termen lung poti folosi un silicon rezistent la apa.

In cazul in care exista crapaturi in peretii pe unde trec conductele, atunci ar fi bine sa le astupi folosind o spuma poliuretanica. Insa asta nu inseamna ca ai rezolvat toate problemele, asa ca trecem mai departe pentru ca inca nu ai scapat de acesti gandaci de canalizare.

Gandacii sunt foarte activi pe timpul noptii, asa ca te sfatuim sa astupi gurile de canalizare atunci cand dormi. Ar fi bine sa te asiguri ca gurile de scurgere sunt curate, asa ca iti recomandam sa le clatesti foarte bine cu apa fierbinte pentru a te asigura ca scapi de mizerie si de resturile de mancare ce atrag insectele.

Citeste si: Cum sa faci o capcana pentru gandaci de bucatarie

Si cosul de gunoi este un pericol, pentru ca resturile de mancare pot atrage gandacii. Asigura-te ca nu lasi resturile de mancare prea mult in cosul de gunoi si ca il arunci regulat.

De asemenea, ar fi bine sa nu lasi resturi de mancare prin bucatarie, pentru ca acestea atrag gandacii. Te sfatuim sa faci curatenie de fiecare data si sa nu lasi resturi de mancare prin bucatarie, mai ales pe timpul noptii.

Pentru a scapa de acesti gandaci de canalizare iti recomandam tratamente cu insecticide care se pot aplica prin pulverizare sau sa folosesti capcane. Cele mai bune insecticide sunt cele de la Bayer, asa ca iti recomadam sa folosesti K-Othrine WG 250 sau K-Othrine 25 SC.

Totodata, mai poti folosi insecticidul Cytrol Forte WP de la PelGar sau Ghilotina i14 Cytrol, un insecticid cu spectru larg de actiune. Pentru aplicare, iti recomandam sa folosesti pulverizatoare si doza recomandata de producator.

Pentru a te asigura ca o sa scapi de acesti gandaci de canalizare, iti recomandam sa mai folosesti si un insecticid de tip aerosol, imediat dupa tratamentul prin pulverizare. Practic, insecticidul de tip aerosol va face insectele sa iasa din ascunzatori, iar apoi vor intra in contact cu prima solutie pe care ai aplicat-o.