Fragezirea carnii de vita. Afla cum sa faci asta in mod corect si care sunt cele mai bune trucuri la care poti apela. De ce este indicat sa faci acest lucru inainte sa gatesti o friptura de vita.
Fragezirea carnii de vita. Cum sa faci asta inainte sa o gatesti
Trebuie sa recunoastem faptul ca o friptura frageda de vita este extrem de gustoasa, insa ce trebuie sa faci pentru fragezirea carnii de vita este un lucru pe care nu multi il stiu.
Tocmai de aceea, iti vom arata care sunt cele mai bune metode la care poti apela si la ce trucuri apeleaza marii bucatari atunci cand servesc o friptura frageda de vita.
Ei bine, cea mai comuna metoda la care multi apeleaza este sa bata carnea portionata pentru friptura folosind un ciocan de fragezit. Explicatia este foarte simpla, prin aceasta metoda fibrele de muschi se destind, asa ca atunci cand carnea va fi gatita acestea nu se vor mai intari.
Daca nu ai la indemana un ciocan pentru fragezit, poti face asta folosind o sticla goala de vin, o tigaie sau chiar mainile. Nu trebuie sa aplici o forta foarte mare, asa ca o poti face chiar si cu mainile goale daca nu ai nimic la dispozitie.
Probabil ai auzit de fiecare data sa adaugi sare la friptura de vita. Ei bine, acest lucru nu numai ca ii va imbunatati gustul, dar sarea va scoate umiditatea din carne, iar apoi se va dizolva. Rezultatul: fibrele de muschi din carne se inmoaie, asa ca friptura va deveni mai frageda.
Pe langa sare, fragezirea carnii de vita se poate face cu o marinada gustoasa. Fribrele musculare ale carnii se destind si, mai mult, vor absorbi aromele ingredientelor pe care le-ai folosit.
O marinada trebuie sa includa suc de lamaie sau lime, sos de soia sau otet. Acidul citric ajuta la inmuierea fibrelor musculare. Cu cat friptura va sta mai mult in acea marinada, cu atat va fi mai frageda si gustoasa, asadar las-o cel putin o ora sau chiar pana a doua zi, insa la frigider.
In cazul in care nu stiai, fragezirea carnii de vita se poate face folosind bicarbonat de sodiu alimentar. Trebuie doar sa freci friptura de vita folosind bicarbonat, iar dupa aceea sa o lasi cel putin 3 ore la “odihna” inainte sa o gatesti. De asemenea, bicarbonatul se indeparteaza de pe carne inainte sa o gatesti!
Citeste si: Cum sa marinezi carnea in mod corect. Cat timp trebuie lasata
Probabil cea mai simpla metoda de a manca o friptura frageda de vita este sa o gatesti la foc mic, pentru mai mult timp. Temperaturile mici ajuta fibrele musculare ale carnii sa se inmoaie, insa singura problema este ca va dura destul de mult!
La final, iti mai spunem ca friptura nu se mananca imediat ce ai luat-o de pe foc. Las-o timp de cateva minute pentru cateva minute, pentru ca daca o sa o tai imediat, toate sucurile din carne o sa curga. Fibrele musculare trebuie sa absoarba toate aceste sucuri inainte de a o servi.