Eliminarea gandacilor de bucatarie. Cum sa scapi definitiv de acestia
Eliminarea gandacilor de bucatarie. Cum sa scapi definitiv de acestia

Eliminarea gandacilor de bucatarie. Cum sa scapi definitiv de acestia


Eliminarea gandacilor de bucatarie. Afla cum sa scapi de acesti gandaci definitiv si care sunt cele mai bune solutii pe care le poti utiliza. Ce trebuie sa stii, dar si cum poti sa previi aparitia gandacilor in bucataria ta.

Care sunt cele mai intalnite specii de gandaci

Gandacul rosu de bucatarie (Blatella germanica
Gandacul rosu de bucatarie (Blatella germanica

Inainte de a iti explica ce trebuie sa faci pentru eliminarea gandacilor de bucatarie, ar trebuie sa stii si ce fel de specii intalnim de obicei in bucatarie.

Poate cea mai intalnita specie de gandaci care apar in bucatarie este gandacul rosu (Blatella germanica), iar apoi vorbim despre gandacul negru (Blatella orientalis) si gandacul mare de bucatarie (Periplaneta americana).

Gandacii apar mai ales in sezonul cald si se vor hrani cu firimiturile sau resturile de mancare de pe podea. Drept urmare, gandacii se vor gasi in zona aragazului, in zona mesei, a blatului de bucatarie, dar si a cosului de gunoi.

Asadar, pentru a preveni aparitia gandacilor in bucatarie, ar fi bine ca totul sa fie curat in permanenta. Negasind resturi de mancare sau firimituri, gandacii nu au cu ce se hrani, asa ca nu se vor inmulti si nu vei avea nicio problema cu vreo infestare. Tine minte acest lucru si fa curat in mod constant. Te sfatuim sa acorzi atentie mai ales zonelor pe care le-am mentionat mai sus.

Totodata, nu lasa cutii cu mancare sau resturi de mancare in zonele in care stii ca s-ar putea ascunde gandacii. De asemenea, specialistii ne sfatuiesc sa aerisim locuinta mereu pentru ca gandaci sunt, de obicei, atrasi de zonele umede din casa ta.

Pe unde intra gandacii in locuinta ta

Gandaci pe firimituri
Gandaci pe firimituri

Eliminarea gandacilor de bucatarie. Poate si tu ti-ai pus problema pe unde intra gandacii in locuinta, pentru ca acestia continua sa apara. Ei bine, in primul rand gandacii pot circula intre etaje, in cautarea locurilor ideale pentru a depune ouale. 

Acestia pot intra prin crapaturile peretilor, prin zona tevilor sau a posibilelor gauri. Mai mult decat atat, este posibil ca gandacii sa intre pe langa plasele de la geamuri, daca acestea nu se inchid corect sau sunt rupte. Bineinteles, este posibil ca gandacii sa intre si daca tii geamul deschis, pentru ca intra de afara.

Asadar, te sfatuim sa inspectezi in mod frecvent zonele prin care pot aparea gandacii, dar in acelasi timp sa instalezi plase la geamuri insa alege una cu o densitate mare de ochiuri, pentru a te asigura ca tii la distanta gandacii de locuinta ta.

Eliminarea gandacilor de bucatarie. Cum sa actionezi, cele mai bune solutii

Eliminarea gandacilor de bucatarie
Eliminarea gandacilor de bucatarie

Pentru eliminarea gandacilor de Bucatarie iti recomandam sa folosesti insecticidul gel Maxforce de la Bayer. Acesta vine sub forma unei seringi si va trebui sa aplici picaturi in locurile in care stii ca sunt frecventate de gandaci. Il poti cumpara de pe Emag, accesand acest link.

Vestea buna este ca picaturile pot ramane activa pentru o perioada de 4 luni, insa primele efecte le vei vedea dupa 2-3 zile, atunci cand se va reduce drastic numarul de gandaci. In aproximativ o saptamana, gandacii vor fi disparut aproape in totalitate.

Ar fi bine sa mai stii ca acest insecticid are si avizul Ministerului Sanatatii si Familiei, asa ca poate fi folosit in locuinte, dar si in spitale, restaurante, hoteluri, supermarketuri, gradinite sau scoli.

In cazul in care ai animale de companie, nu trebuie sa te temi pentru ca acest insecticid contine Bitrex, una dintre cele mai amare substante din lume, asa ca nu va fi inghitit sub nicio forma de necuvantatoare. Asadar, eliminarea gandacilor de bucatarie se poate face in siguranta.

Pentru cei ce au de a face cu o infestare recomandam insecticidele K-Othrine WG 250 sau K-Othrine SC 7.5 Flow de la Bayer. Acestea sunt solutii mai puternice care se aplica pe suprafete mai mari, asa ca vei avea nevoie si de un pulverizator.

K-Othrine WG 250 este un insecticid de tip granule, iar pentru a prepara solutia va fi nevoie sa dizolvi un plic de 20 de grame in 10 litri de apa.

K-Othrine SC 7.5 Flow este un insecticid lichid si pentru a prepara solutia va trebui sa amesteci 25 ml in 760 ml de apa. Ambele insecticide pot fi cumparate de pe Emag, accesand acest link.

Dupa ce ai folosit unul dintre aceste 2 insecticide, in incaperea respectiva nu se mai intre timp de 6 ore, dupa care se va aerisi foarte bine!