Desarare varza murata. Cum sa procedezi daca varza pentru sarmale este prea sarata si care sunt metodele pe care le poti folosi pentru a corecta acest lucru. Iata ce trebuie sa faci si ce pasi sa urmezi!
Desarare varza murata. Cum sa procedezi si ce ar trebui sa faci
Desarare varza murata. De multe ori se intampla ca varza murata pe care ai cumparat-o sau pe care ai pus-o sa fie un pic prea sarata pentru gusturile tale, asa ca ar trebui sa stii cum sa o desarezi.
Nu de alta, dar daca ai observat asta fix cand te pregateai sa gatesti sarmalele, totul trebuie facut rapid. Iata cum sa procedezi si ce metode poti folosi.
De regula, trucul gospodinelor este sa lase varza la inmuiat timp de 24 de ore. Asadar, in tot acest timp vei elimina excesul de sare, dar si aciditatea acesteia, iar varza va fi numai buna de folosit a doua zi.
Dupa cum spuneam, poti observa ca varza murata este prea sarata chiar atunci cand gatesti. Ei bine, cea mai simpla metoda va fi sa o lasi intr-un castron cu apa timp de o ora, insa in tot acest timp sa inlocuiesti apa la fiecare 10-15 minute. Astfel, varza se va desara rapid si va putea fi folosita fara problema in orice reteta pe care vrei sa o faci.
Mai trebuie sa stii ca apa calda este eficienta pentru a elimina sarea din varza murata, dar in acelasi timp si aciditatea. Pe scurt, va trebui sa desfaci fiecare foaie de varza si sa o speli cu apa calda.
Dupa asta, pune toate foile de varza pe care le vei folosi intr-un castron cu apa calda si mai lasa-le sa stea acolo timp de 30 de minute sau o ora, daca timpul iti permite. Cu cat le lasi mai mult, cu atat vei scoate mai multa sare din acestea.
O alta metoda este sa incalzesti o oala cu apa, insa asigura-te ca apa este doar calduta si nu fierbinte. Dupa asta, pune foile de varza acolo, iar apoi adauga si cateva felii groase de paine.
Citeste si: Cum sa procedezi daca varza murata a facut floare. Sfaturi utile!
Acest truc este simplu si functioneaza de fiecare data, painea va extrage sarea si aciditatea din foile de varza, fara prea mult efort. Lasa-le cat de mult poti, pentru a scapa de excesul de sare, iar la final clateste-le cu apa rece.
La final, o sa iti mai spunem si cata sare se pune la varza murata, asta daca vrei si tu sa faci la tine acasa. Ei bine, expertii recomanda sa folosesti 50 de grame de sare la litrul de apa.
Bineinteles, este recomandat sa folosesti si un cantar de bucatarie pentru a nu gresi cantitatile. De asemenea, in varza murata trebuie sa mai adaugi si hrean, pentru ca radacina te va ajuta sa previi dezvoltarea microorganismelor, dar in acelasi timp si sa mentina o textura crocanta pentru varza murata.