De ce nu se spala puiul. Cum sa gatesti carnea de pui in mod corect
De ce nu se spala puiul. Cum sa gatesti carnea de pui in mod corect

De ce nu se spala puiul. Cum sa gatesti carnea de pui in mod corect


De ce nu se spala puiul. Cum sa gatesti carnea de pui in mod corect si de ce nu este indicat sa o speli inainte sa o pregatesti. Ce trebuie sa stii si la ce riscuri de expui daca o cureti.

De ce nu se spala puiul. Cum sa gatesti carnea de pui in mod corect – Cuprins:

De ce nu se spala puiul. Cum sa prepari carnea

De ce nu se spala puiul
De ce nu se spala puiul

De ce nu se spala puiul. Ei bine, expertii ne recomanda sa nu curatam carnea de pui cu apa inainte sa o gatim, deoarece creste riscul de aparitie a unei intoxicatii alimentare.

Studiile arata faptul ca daca ai obiceiul sa cureti carnea cruda cu apa, atunci risti sa imprastii bacterii in chiuveta. Cea mai mare problema o constituie Salmonella, o bacterie ce poate cauza dureri de stomac, febra si diaree.

Mai mult, expertii spun ca apa nu o sa te ajuta absolut deloc sa indepartezi bacteriile de pe carnea cruda de pui, asa ca cel mai bine este sa o gatesti asa cum o scoti din ambalaj. Eventual, poti folosi cateva prosoape de hartie pentru a indeparta excesul de umezeala.

Trebuie mentionat faptul ca tehnologia ajuta, asa ca inainte sa ajunga ambalata, carnea de pui este curatata pe linia de productie. Asadar, este pregatita de gatit inainte de a fi ambalata.

Greseli pe care sa le eviti atunci cand cumperi carne de pui

Piept de pui crud
Piept de pui crud

Acum ca stii de ce nu se spala puiul, ar fi bine sa mai stii ce greseli trebuie evitate cand cumperi carnea de pui. Tine-le minte pentru a nu te expune la riscuri pe viitor.

Cand cumperi carne de pui verifica punga sau ambalajul pentru a te asigura acel suc provenit de la carne nu curge pe alte alimente spre exemplu pe legume.

Carnea de pui poate fi pastrata in frigider timp cateva zile, insa daca te decizi ca nu vrei sa o mai pregatesti prea curand ar fi bine sa o pui in congelator. Doar asa te asiguri ca o pastrezi in mod corect.

Citeste si: Cum sa decongelezi carnea de pui in mod corect

De asemenea, atunci cand o dezgheti nu o lasa foarte mult la temperatura camerei deoarece agentii patogeni se pot dezvolta destul de repede. Mai mult, nu o gati daca inca este inghetata.

Nu taia carnea de pui pe acelasi tocator pe care il folosesti pentru alte preparate. Orice tocator care atinge carnea de pui trebuie spalat apoi cu detergent si clatit cu apa fierbinte pentru a indeparta posibilele bacterii.

La final, spala si chiuveta foarte bine. In acest mod, te asiguri ca mentii totul curat si ca bacteriile nu se vor dezvolta pe aceste suprafete.

Dupa preparare, carnea de pui se poate tine in frigider timp de 3-4 zile. In cazul in care a trecut mai mult timp iti recomandam sa o arunci deoarece nu mai este buna pentru consum.