Curatare gresie si faianta dupa chituire. Iata ce trebuie sa faci si cum sa cureti urmele de chit, dupa ce mesterii au terminat lucrarile din locuinta ta. Nu lasa chitul sa se usuce pe suprafata placilor de faianta sau gresie si actioneaza repede. Totul trebuie sa fie curat, iar urmele de chit trebuie indepartate de indata!
Curatare gresie si faianta dupa chituire. Cum sa cureti urmele de chit?
Atunci cand pui gresie sau faianta in locuinta ta, apare vesnica problema legata de curatarea placilor de chit. Stim cu totii ca acestea se indeparteaza destul de greu, asa ca nu ar fi rau sa stii care este cea mai buna solutie pe care o poti prepara chiar la tine in casa.
Citeste si: Cum sa cureti rosturile dintre placile de gresie sau faianta
De asemenea, o sa realizezi ca acel chit este destul de greu de curatat daca il lasi o perioada indelungata sa se usuce. Actioneaza mai repede, pentru a iti usura munca! Tocmai de aceea, trebuie sa faci o curatare de gresie si faianta dupa chituire.
In functie de cat de murdare sunt placile de faianta sau gresie, o sa stabilesti care este cea mai buna metoda pentru a o aplica in locuinta ta. Ia in calcul si din ce material sunt fabricate placile, pentru ca anumite substante nu sunt bune pentru marmura sau travertin.
Cum sa incepi o curatare de gresie si faianta dupa chituire? Te sfatuim sa incepi cu o solutie slaba si doar pe o suprafata mica, pentru a nu provoca pagube. Daca urmele de chit sunt proaspete, atunci incearca sa le cureti folosind un tifon. Chitul neintarit se curata destul de bine cu tifon, asa ca iti recomandam sa incepi cu acesta.
Curatare gresie si faianta dupa chituire. In cazul in care urmele de chit sunt uscate, este timpul sa trecem la ceva mai puternic. Placile de ceramica sau portelan se curata foarte bine cu o solutie acida.
Iata ce ai nevoie pentru a prepara o solutie de curatare a placilor de faianta sau gresie:
- 60 g de bicarbonat de sodiu
- 40 g de amoniac
- 60 ml de otet alb
- 1.5 litri de apa calda
Amesteca foarte bine aceste ingrediente, iar apoi pune solutie intr-un recipient cu pulverizator. Urmatorul pas este sa pulverizezi pe o suprafata mica, pentru a o curata. Lasa solutia sa actioneze si sa inmoaie chitul intarit timp de 5 minute, inainte de a freca folosind un burete de vase cu suprafata abraziva.
Daca s-a curatat, atunci poti aplica solutia pe o suprafata mai mare, iar apoi trebuie sa o lasi sa actioneze timp de 5 minute. Dupa curatare, curata cu un mop imbibat cu apa curata si lasa totul sa se usuce.
Nu folosi aceasta solutie pe piatra naturala sau marmura, pentru ca aceasta va provoca pagbube vizibile! Mare atentie si la acest aspect pentru ca nu vrei sa iti faci mai multe probleme!
Daca vrei o solutie care sa miroasa frumos, atunci o sa iti aratam cum sa prepari una in care poti pune uleiuri esentiale.
Iata ce ingrediente ai nevoie:
- 60 g bicarbonat de sodiu
- 3 linguri de sapun natural de Castilia
- 10 picaturi ulei esential de arbore de ceai
- 5 picaturi ulei esential levantica
- 5 picaturi ulei esential lamaie
In acest caz, vei face o pasta pe care o vei aplica pe suprafata placilor de gresie sau faianta. Curata urmele de chit folosind o perie mai moale sau chiar o periuta de dinti, iar la final sterge suprafata folosind o laveta umeda.
Curatarea placilor de faianta si gresie de chit nu a fost niciodata mai usoara, folosind aceste solutii. Si pentru ca majoritatea acestor ingrediente se gasesc intr-o locuinta, o sa fie usor sa le prepari.