Curatare geaca de piele. Cum sa faci asta fara sa o strici
Curatare geaca de piele. Cum sa faci asta fara sa o strici

Curatare geaca de piele. Cum sa faci asta fara sa o strici


Curatare geaca de piele. Cum sa faci asta, dar mai ales ce solutie ar trebui sa folosesti pentru a te asigura ca nu o strici. Ce trebuie sa stii si care sunt cele mai bune metode!

Curatare geaca de piele. Cum sa faci asta fara sa o strici – Cuprins:

Curatare geaca de piele. Cum sa faci asta si ce metode sa folosesti

Curatare geaca de piele
Curatare geaca de piele

Curatare geaca de piele. Trebuie sa recunoastem faptul ca gecile din piele naturala nu sunt deloc ieftine, asa ca daca ai investit intr-un astfel de obiect vestimentar ar fi bine sa stii si cum il poti pastra pentru mai mult timp.

Mai mentionam faptul ca vorbim doar de gecile din piele naturala, asa ca daca ai o geaca din piele intoarsa sau din piele ecologica lucrurile se schimba si nu trebuie sa folosesti  solutiile pe care le vom mentiona.

Pielea naturala este rezistenta, insa daca nu o cureti cum trebuie exista riscul sa o strici sau sa o decolorezi daca folosesti solutii chimice foarte puternice.

Asadar, pentru o curatare de geaca de piele ca la carte, trebuie sa incepi cu indepartarea prafului. Pentru a face asta, folosesti o carpa curata sau o pensula cu par moale, insa mare atentie sa indepartezi praful folosind miscari circulare.

Dupa asta, vei avea nevoie de putin detergent lichid de vase. Amesteca doua lingurite cu detergent lichid de vase in 250 ml de apa calduta si amesteca pana ce acesta s-a dizolvat. Solutia de curatat nu trebuie sa fie prea concentrata pentru ca risti sa strici geaca.

Mai departe, o sa ai nevoie de o carpa curata din microfibra sau un burete moale. Inmoaie carpa in solutie, iar apoi stoarce-o foarte bine pentru a indeparat excesul de apa.

Apoi, folosind carpa umeda curata geaca din piele pe intreaga suprafata, dar evita sa aplici prea multa presiune sau sa freci zonele murdare. Curata intreaga geaca si daca aceasta inca mai este murdara, mai aplica o curatare pe intreaga suprafata.

Solutie curatat geaca piele
Solutie curatat geaca piele

Dupa ce ai terminat, va trebui sa indepartezi eventualele urme de detergent. Pentru asta, vei folosi o carpa din microfibra inmuiata in apa curata si stoarsa foarte bine. Doar asa te asiguri ca ai facut o curatare ca la carte pentru o geaca de piele.

La final, sterge geaca folosind o carpa din microfibra uscata si curata, pana ce toata suprata este uscata. Apoi, las-o pe un umeras pentru a se usca in totalitate. Nu o lasa la soare sau langa o sursa de caldura, pentru ca risti sa strici geaca!

Bineinteles, mai poti folosi si solutii create special pentru a curata o geaca din piele naturala. Unele solutii sunt sub forma unui gel sau spray, asa ca tot ce trebuie sa faci este sa aplici solutia pe o carpa din microfibra si apoi sa cureti intreaga suprafata a gecii folosind miscari circulare.

Citeste si: Cum sa cureti petele de mucegai de pe o geanta de piele

Dupa ce solutia a fost absorbita in totalitate, va fi necesar sa folosesti o carpa curata pentru a absorbi excesul de solutie, daca este cazul. Trebuie neaparat sa faci asta, pentru ca in caz contrar toata aceasta curatare de geaca de piele va lasa urme pe obiectul vestimentar.

Expertii recomanda ca o data pe an sa aplicam o solutie de intretinere a obiectelor vestimentare din piele naturala. Acestea au rolul de a hidrata pielea, pentru a o mentine moale si flexibila. In caz contrar, risti ca geaca de piele sa devina uscata si astfel vor aparea crapaturile.

De asemenea, gecile din piele naturala trebuie pastrate intr-un loc racoros. Totodata, daca nu o porti, este indicat sa acoperi geaca de piele cu o husa speciala, pentru a o putea pastra cum trebuie.