Cum sa reincalzesti puiul prajit. Ce trebuie sa faci pentru ca acest preparat sa fie din nou gustos, care sunt micile secrete pentru reusita. Iata cum sa procedezi!
Cum sa reincalzesti puiul prajit pentru a fi din nou gustos
Trebuie sa recunostem faptul ca puiul prajit nu mai are acelasi gust atunci cand este reincalzit, tocmai de aceea multi dintre noi prefera sa il manance rece. Totusi, o sa iti aratam cele mai bune metode pentru a il reincalzi. Iata cum sa reincalzesti puiul prajit pentru a fi din nou gustos.
Daca preferi o metoda mai rapida, o sa iti explicam ce trebuie sa faci pentru a reincalzi puiul la cuptorul cu microunde. O sa ai nevoie de o hartie de copt, de un vas special care poate fi pus in cuptorul cu microunde si de un prosop de hartie.
Pentru inceput, cuptorul cu microunde trebuie preincalzit la temperatura de 350 grade Celsius. Pana ce acesta ajunge la temperatura setata, trebuie sa tapetezi vasul in care vei reincalzi puiul cu hartia de copt de care ti-am zis ca o sa ai nevoie.
Pune puiul in acel vas, iar peste el pune prosopul de hartie, pentru ca acesta are rolul de a absorbi uleiul si umezeala care apare pe suprafata carnii de pui. Urmatorul pas este sa pornesti cuptorul in reprize de cate 30 de secunde, iar in pauze sa intorci puiul de pe o parte pe alta.
Poate ca nu este cea mai buna varianta si noi nu incurajam aceasta metoda, insa daca ai doar un cuptor cu microunde la indemana atunci incearca si aceasta metode de reincalzire.
Dupa parerea noastra, cea mai buna metoda de a reincalzi puiul prajit este intr-un cuptor cu gaz sau electric. Pentru a face acest lucru o sa ai nevoie de o hartie de copt, de o tava si de putin ulei.
Citeste si: Cum sa folosesti cuptorul in mod corect. 5 greseli de evitat
Cuptorul trebuie preincalzit pana la temperatura de 180-200 grade Celsius. Indicat este sa scoti si puiul prajit din frigider cu o jumatate de ora inainte de a il pune in cuptor, pentru ca acesta sa ajunga la temperatura camerei.
Dupa aceea, pune hartia de copt pe tava, iar apoi pune si friptura de pui. Utilizand o pensula sau un prosop de hartie, aplica un strat subtire de ulei friptura pe pui, pentru ca aceasta sa nu se lipeasca de hartia de copt si pentru a iesi crocant.
Puiul se pune in cuptor timp de 15 minute, pana ce se va incalzi foarte bine si va deveni crocant. Timpul de coacere depinde de marimea bucatilor de pui, insa iti recomandam sa il lasi in functie de cum iti place sa mananci, asadar daca preferi friptura crocanta poti lasa puiul pana la 20 de minute in cuptor.