Cum sa folosesti aspiratorul in mod corect. 10 lucruri pe care sa nu le aspiri niciodata!
Cum sa folosesti aspiratorul in mod corect. 10 lucruri pe care sa nu le aspiri niciodata!

Cum sa folosesti aspiratorul in mod corect. 10 lucruri pe care sa nu le aspiri niciodata!


Cum sa folosesti aspiratorul in mod corect. Afla care sunt cele 10 lucruri pe care nu ar trebui sa le aspiri, pentru ca risti ca acesta sa se defecteze. Ce trebuie sa stii si tu atunci cand dai cu aspiratorul prin casa!

Cum sa folosesti aspiratorul in mod corect. 10 lucruri pe care sa nu le aspiri niciodata! – Cuprins:

Cum sa folosesti aspiratorul in mod corect. Ce nu ar trebui sa aspiri niciodata

Cum sa folosesti aspiratorul in mod corect
Cum sa folosesti aspiratorul in mod corect

Daca vrei sa reziste cat mai mult in casa ta, atunci ar trebui sa inveti cum sa folosesti aspiratorul in mod corect. Nu de alta, dar sunt anumite lucruri care il pot strica.

Primul lucru pe care trebuie sa il stii despre aspiratorul tau este ca nu are “nevoie” de frunze. Asadar, daca ai frunze uscate de la plante sau au cazut cateva de afara, ar fi bine sa le maturi sau sa le strangi cu mana.

Frunzele uscate sau chiar verzi pot infunda filtrele aspiratorului, ceea ce inseamna ca functionarea acestuia va fi ingreunata. In cel mai rau caz, poti suprasolicita aspiratorul si in cele din urma se va arde.

In cazul in care ai renovat de curand si vrei sa faci curat in casa, ar fi bine sa stii ca praful rezultat in urma reparatiilor sau molozul nu trebuie aspirat. Praful poate infunda filtrul, iar resturile de moloz pot strica aspiratorul. In acest caz, foloseste cu incredere matura si farasul.

Moloz aspirat
Moloz aspirat

La fel se intampla si atunci cand spargem un vas de sticla sau orice alt recipient din acelasi material. Sticla poate strica aspiratorul, asa ca este indicat sa strangi resturile cu matura si farasul. Dupa ce ai facut asta, poti folos aspiratorul sa strangi micile cioburi pe care poate nu le-ai zarit.

Acelasi lucru il recomandam si celor care au seminee sau chiar sobe. Cenusa se strange folosind un faras, sub nicio forma nu este recomandata folosirea aspiratorului pentru ca filtrele se pot infunda si apare suprasolicitarea, ce poate duce la defectiuni.

Citeste si: Cum sa folosesti corect masina de spalat? 10 lucruri pe care sa nu le bagi niciodata la spalat

Doamnele care obisnuiesc sa se coafeze prin casa si de pe urma carora raman multe fire de par trebuie sa aiba grija. Parul poate infunda filtrele aspiratorului, asa ca sugeram strangerea firelor de par folosind o matura.

Daca s-a intamplat sa spargi un ghiveci cu flori sau ai scapat pamant pe jos, primul lucru pe care trebuie sa il faci este sa maturi si sa strangi pamantul cu farasul. Doar micile resturi ramase prin locuri neaccesibile se pot curata cu aspiratorul.

Pamant aspirat
Pamant aspirat

Si fardurile sau pudra pe care doamnele le pot scapa pe jos reprezinta un adevarat pericol pentru aspirator. Acel praf foarte fin poate duce la infundarea filtrelor. Nici rujul nu este indicat sa fie aspirat, pentru ca acesta se poate topi din cauza caldurii si vei face foarte multa mizerie.

Daca se intampla sa rastori zat prin casa, ar fi bine sa stii ca acesta poate profoca pagube serioase unui aspirator. Pe langa faptul ca il poate infunda, poate favoriza si instalarea mucegaiului in aspiratorul tau.

Poate cel mai periculos caz pentru folosirea aspiratorului este atunci cand vrei sa cureti lichide de pe jos. Se va folosi doar in cazul in care vorbim despre un aspirator special!