Cum sa scapi de mirosul urat din sifonier. Ce trebuie sa faci
Cum sa scapi de mirosul urat din sifonier. Ce trebuie sa faci

Cum sa elimini mirosul urat din sifonier. Ce trebuie sa faci


Cum sa elimini mirosul urat din sifonier. Hainele din sifonier fie atrag mirosurile neplacute, fie le mentin odata ce s-au contaminat cu ele. Daca nu aerisesti din cand in cand toate aceste haine si sa lasi si sifonierul deschis sa se aeriseasca, mirosul va fi unul apasator, greu, neplacut.

Cum sa elimini mirosul urat din sifonier. Ce trebuie sa faci – Cuprins:

Cum sa scapi de mirosul urat din sifonier

Cum sa scapi de mirosul urat din sifonier
Cum sa scapi de mirosul urat din sifonier

Trebuie sa stii ca sunt cateva trucuri de care te poti folosi pentru a elimina definitiv mirosul urat din sifonier si chiar si din haine, mai ales cand simpla lor spalare nu este suficienta, asa cum se intampla in unele dintre cazuri.

Desi este relativ agresiv, amoniacul este extrem de eficient in eliminarea mirosurilor neplacute. Ai nevoie de 10 ml de amoniac si un lighean cu apa calda. Articolele de imbracaminte trebuie lasate la inmuiat aproximativ 2-3 ore in acest amestec. Trebuie sa stii ca amoniacul este un compus care se evapora destul de usor, de repede si din acest motiv nu trebuie sa iti faci griji ca va lasa un miros neplacut pe hainele tale.

Otetul te ajuta sa scapi de mirosul de parfum si de deodorant impregnat in haine. Intr-un lighean cu apa calda, adauga o cescuta de otet alb si apoi pune la inmuiat articolele vestimentare pentru cel putin o ora. La finalul acestui interval de timp, scoate hainele, clateste-le bine si pune-le la spalat la masina, la programul normal de spalare. Daca nu exista contraindicatii, poti utiliza si balsam de rufe.

Mirosul de transpiratie este eliminat cu succes cu un ingredient extrem de banal, sarea de masa. Acest ingredient te ajuta sa scapi si de petele de deodorant ramase pe haine. Nu este deloc complicat. Tot ce ai de facut este sa amesteci doua linguri de sare cu un pahar cu apa si sa aplici amestecul peste zona afectata. Dupa o ora, articolul vestimentar trebuie spalat la programul normal al masinii.

Ramanem in bucatarie si punem mana pe detergentul de vase care ne ajuta sa elimina mirosurile de petrol, benzina si altele la fel de greu de eliminat. Dilueaza 100 ml de detergent de vase intr-un lighean cu apa rece si inmoaie articolul vestimentar in acest amestec pentru 2 ore. Apoi, hainele se scot din apa, se scurg si vor fi spalate cu un detergent obisnuit, amestecat, de preferat, cu o lingura de bicarbonat de sodiu alimentar.

Haine aranjate
Haine aranjate

Bicarbonatul de sodiu, aplicat, nu mai mult de 2 lingurite, in sertare sau chiar in spatiul din sifonier, pe rafturi, atrage mirosurile neplacute. Desigur, acesta trebuie aspirat si inlocuit periodic pentru a-si face treaba.

Daca vrei sa adaugi un miros placut in sifonierul sau sertarele tale, atunci poti pune acolo pliculete cu cafea.

Poate ca nu te asteptai la asta, insa nisipul pe care il foloseste pisica ta in litiera iti poate fi si tie de ajutor. El atrage mirosurile neplacute si, daca alegi unul parfumat, va lasa o aroma placuta in spatiile tale de depozitare. Tot ce trebuie sa faci este sa imprastii putin nisip in sifonier sau in sertarele tale. La fel de utile in absorbirea mirosurilor neplacute sunt si boabele de orez. Nu trebuie sa aplici foarte multe, ci doa cateva si sa le schimbi periodic.

Zeama de lamaie ajuta si ea la eliminarea mirosurilor grele din sifonierul tau. In plus, este un dezinfectant natural si, pe de alta parte, te ajuta sa scapi de mucegaiul instalat in sifonier.

Citeste si: Cum sa elimini mirosul urat care s-a impregnat in hainele tale

Pentru a te folosi de acest ingredient ai nevoie sa diluezi zeama de lamaie in apa calda si sa utilizezi acest amestec pentru a curata peretii sifonierului cu o carpa moale. Apoi, trebuie sa lasi usile sifonierului deschise pentru doua ore pentru a te asigura ca interiorul se usuca in mod natural.

Daca ai scapat de mirosul urat, poti reimprospata aroma din sifonierul tau cu frunze de dafin, lavanda, coji de citrice sau chiar sapun, pe care sa le strecori, cu grija, printre hainele si lenjeriile curate.

Poti sa te asiguri ca mirosurile neplacute nu isi vor face loc in sifonierul si sertarele tale daca respecti cateva indicatii simple.

Prima dintre ele este sa nu pui niciodata in sifonier haine murdare sau care miros urat.

Desigur, nu pune niciodata pantofii in acelasi spatiu de depozitare cu hainele si evita ca dupa ce ai calcat rufele sa le pui imediat in sifonier. Este recomandat sa le lasi putin pe umerase pana ce se usuca in profunzime.

Sterge rafturile sifonierului tau de cel putin doua ori pe an si, asa cum am spus, aeriseste hainele. Incearca sa depozitezi in spatii diferite hainele pe care le porti zilnic si cele pe care le imbraci doar ocazional.