Cum sa cureti un rezervor de toaleta si de ce ar trebui sa o faci
Cum sa cureti un rezervor de toaleta si de ce ar trebui sa o faci

Cum sa cureti un rezervor de toaleta si de ce ar trebui sa o faci


Cum sa cureti un rezervor de toaleta. Afla cum sa faci asta in mod corect, dar si de ce ar trebui sa o faci constant, pentru a te asigura ca totul va functiona la parametri optimi. Iata ce trebuie sa stii!

Cum sa cureti un rezervor de toaleta si de ce ar trebui sa o faci – Cuprins:

Cum sa cureti un rezervor de toaleta

Cum sa cureti un rezervor de toaleta
Cum sa cureti un rezervor de toaleta

Inainte de toate, ar trebui sa stii ca rezervorul sau vasul de la toaleta ar trebui curatat in mod constant din cauza depunerilor de calcar, dar si a bacteriilor. In cazul in care te-ai chinuit sa indepartezi urmele de rugina de pe vasul de toaleta, ar trebui sa stii ca este cazul sa mergi la adevarata cauza a problemei si anume acel rezervor de toaleta.

Daca o sa cureti rezervorul de cel putin 2-3 ori pe an o sa prelungesti durata de viata a toaletei tale, dar si a componentelor. Pe langa asta, eviti formarea mirosurilor neplacute. Iata ce ai de facut!

Bineinteles, primul lucru va fi sa opresti alimentarea cu apa a rezervorului de toaleta, iar apoi sa il golesti. Rezervorul se goleste in totalitate, asa ca va fi nevoie sa tragi apa de 2-3 ori. Trebuie sa stii cum sa cureti un rezervor de toaleta, in mod corect.

In cel de-al doilea pas va fi nevoie sa cureti interiorul rezervorului de depunerile de calcar. Pentru asta poti folosi otet, o solutie 100% naturala care te va ajuta sa il cureti usor si rapid.

Totusi, o sa ai nevoie de o cantitate mai mare de otet, pentru ca va fi nevoie sa umpli intregul rezervor. Dupa ce ai umplut rezervorul de toaleta cu otet, va fi nevoie sa il lasi sa actioneze timp de 12 ore. A doua zi, va fi nevoie sa golesti rezervorul, asa ca trage apa pana ce tot lichidul a curs.

Rezervor curat
Rezervor curat

Folosind manusi de cauciuc, va trebui sa cureti interiorul rezervorului folosind un dezinfectant. Pulverizeaza solutia in intreg rezervorul, insa ocoleste piesele de metal pentru ca substanta este coroziva. De exemplu, clorul este foarte coroziv, asa ca ar fi bine sa verifici eticheta produsului inainte de curatare. Dupa pulverizare, lasa dezinfectantul sa actioneze timp de 10-15 minute.

Cum sa cureti un rezervor de toaleta. Cel de-al 4-lea pas include folosirea unei perii. Asa ca inarmeaza-te cu rabdare si curata foarte bine peretii rezervorului. Poti folosi chiar peria de WC, insa dupa ce ai terminat ar fi bine sa o arunci. Asigura-te ca ai curatat foarte bine toate colturile rezervorului, pentru a indeparta murdaria in mod corect.

Citeste si: Vas WC infundat. Cum sa desfunzi vasul de toaleta si ce sa nu arunci

De asemenea, va fi nevoie sa cureti si toate componentele din rezervorul de toaleta. Iti recomandam sa folosesti un burete si putin detergent lichid de vase pentru a curata plutitorul si celelalte componente.

Dupa ce ai terminat curatenia, monteaza totul la loc, iar apoi deschide robinetul pentru ca apa sa reintre in rezervor. Lasa-l sa se umple si trage apa de cateva ori pana ce toate resturile de murdarie au fost eliminate. Dupa cum vezi, nu este chiar atat de greu sa inveti cum sa cureti un rezervor de toaleta.

Daca vrei sa mentii rezervorul curat, iti recomandam sa folosesti tablete speciale care se pun in acel vas. Mare atentie sa nu cumperi unele corozive, pentru ca o sa faci mai multe probleme! O alternativa este sa umpli rezervorul cu otet si sa il lasi sa actioneze timp de 12 ore.