Cu ce smirghel se slefuieste gletul. Cum sa faci asta si care sunt pasii
Cu ce smirghel se slefuieste gletul. Cum sa faci asta si care sunt pasii

Cu ce smirghel se slefuieste gletul. Cum sa faci asta si care sunt pasii


Cu ce smirghel se slefuieste gletul. Afla cum sa faci asta in mod corect, dar mai ales care sunt pasii pe care sa ii urmezi pentru a obtine o suprafata neteda. Ce trebuie sa stii si ce greseli sa eviti pentru ca reparatiile sau zugravitul sa fie ca la carte.

Cu ce smirghel se slefuieste gletul. Cum sa faci asta si care sunt pasii – Cuprins:

Cu ce smirghel se slefuieste gletul. Cum sa procedezi

Cu ce smirghel se slefuieste gletul
Cu ce smirghel se slefuieste gletul

Cu ce smirghel se slefuieste gletul. Inainte de a vorbi cu despre tipul de smirghel, trebuie sa stii ca poti trece la acest pas doar atunci cand gletul este complet uscat.

Pentru a verifica acest lucru va fi necesar un mic test si anume sa folosesti smirgherul pe o portiune foarte mica, iar daca acesta ramane alb inseamna ca gletul mai are nevoie de timp pentru a se usca. Nu iti recomandam sa folosesti smirgherul in continuare deoarece poti strica ce ai facut pana atunci.

Smirgherul este utilizat pentru a inlatura surplusul de material de pe pereti, iar daca gletul nu este uscat complet risti ca peretii sa iasa strambi, cu denivelari. De regula, perioada de uscare este de minimum 24 de ore, in functie de temperatura din incaperea respectiva.

Nu uita ca pentru aceasta operatiune o sa ai nevoie si de echipament pentru protectie impotriva prafului, asadar neaparat sa utilizezi o masca pentru praf, dar si ochelari de protectie sau manusi.

Dupa ce te-ai asigurat ca gletul este complet uscat te vei putea ocupa de slefuirea peretilor. Primul pas va fi sa folosesti un smirghel cu granulatie mai mare, iar expertii recomanda ca aceasta sa fie de 80-100. Astfel, vei putea indeparta surplusul de glet si te vei ocupa de imperfectiunile mai mari.

Slefuirea gletului
Slefuirea gletului

Urmatorul pas va fi sa folosesti un smirghel cu granulatie mai fina, adica de 120-160, pentru a obtine suprafete netede si pentru a indeparta micile denivelari care au mai ramas.

Va fi necesar sa aplici miscari circulare insa fara a apasa prea tare, deoarece risti sa formezi adancituri deoarece vei indepartea prea mult material din zona respectiva.

Citeste si: Cu ce se curata gresia dupa zugravit. Cum sa faci asta fara sa o zgarii

In cazul in care ai facut o greseala, nu trebuie sa te panichezi deoarece poti aplica inca un strat subtire de glet, dupa care il vei slefui din nou, insa doar dupa ce acesta s-a uscat in totalitate.

Iti recomandam sa folosesti si o lampa de lucru, deoarece cu ajutorul acesteia vei observa imperfectiunile mult mai usor si le vei putea elimina in totalitate. Bineinteles, o sa ai nevoie si de un aspirator pentru a indeparta praful.

Pentru slefuirea colturilor sau a locurilor mai greu accesibile iti recomandam sa utilizezi un burete de slefuit. Astfel, te asiguri ca vei indeparta imperfectiunile si vei pastra unghiurile drepte.