Cu ce se curata faianta din baie. Cum sa indepartezi calcarul si care sunt solutiile
Cu ce se curata faianta din baie. Cum sa indepartezi calcarul si care sunt solutiile

Cu ce se curata faianta din baie. Cum sa indepartezi calcarul si care sunt solutiile


Cu ce se curata faianta din baie. Cum sa indepartezi urmele de calcar de la apa dura, dar si cum sa faci sa arate totul ca nou. Care sunt cele mai eficiente solutii de curatare pe care le poti folosi pentru ca totul sa straluceasca.

Cu ce se curata faianta din baie. Cum sa indepartezi calcarul si care sunt solutiile – Cuprins:

Cu ce se curata faianta din baie. Cum sa folosesti cele mai eficiente solutii

Cu ce se curata faianta din baie
Cu ce se curata faianta din baie

Cu ce se curata faianta din baie. Ei bine, baia trebuie sa fie tot timpul curata pentru ca din cauza umiditatii ridicate exista pericolul de aparitie a mucegaiului, dar in acelasi timp si a petelor de calcar rezultate de la apa dura.

Ce solutii ar trebui sa folosesti? Poate cea mai simpla solutie ar fi sa cumperi totul de la supermarket si totul e ca si rezolvat. Insa, nu uita ca cestea contin de regula multe substante chimice care pot cauza probleme de sanatate.

Tocmai de aceea, sunt de parere ca baia ar trebui curatata doar cu solutii naturale, pentru ca si acestea sunt extrem de eficiente si de asemenea, foarte ieftine.

O prima solutie pe care o poti face chiar la tine acasa este din doua parti bicarbonat de sodiu si o parte detergent lichid de vase. Adauga ambele ingrediente in 500 ml de apa si pune solutia intr-un recipient cu pulverizator.

Inainte de a curata faianta, tine minte ca trebuie sa incepi din partea de sus in partea de jos. Astfel, murdaria nu sa curga pe suprafetele pe care le-ai curatat deja.

Solutie de curatare cu bicarbonat
Solutie de curatare cu bicarbonat

Amesteca foarte bine solutia pe care ai preparat-o mai sus si pulverizeaz-o pe suprafetele de faianta. Freaca apoi totul folosind un burete, o perie moale sau o carpa curata. Daca faianta este patata destul de rau, atunci lasa solutia sa actioneze timp de cateva minute inainte de a incepe sa freci suprafetele.

Pasul final va fi sa clatesti foarte bine faianta si la final sa stergi totul folosind un prosop. Deschide apoi geamul pentru a permite suprafetelor sa se usuce cum trebuie.

O alternativa la solutia cu bicarbonat de sodiu este o solutie din otet si apa, mai exact parti egale. Otetul nu numai ca va curata faianta, dar va preveni si aparitia mucegaiului sau il va indeparta usor daca ai aceasta problema.

In cazul unor placi de faianta ce prezinta o textura iti recomandam sa folosesti neaparat o perie moale sau o periuta de dinti mai veche.

Ca si solutie, o sa fie nevoie sa faci o pasta din 250 grame de bicarbonat de sodiu cu putina apa. Aceeasi pasta se poate aplica si pe rosturile dintre placile de faianta pentru a le curata in profunzime.

Cum sa previi aparitia mucegaiului in baie

Curatare faianta baie
Curatare faianta baie

Acum ca stii cu ce se curata faianta din baie, ar trebui sa stii si cum sa previi aparitia mucegaiului. Acesta reprezinta o problema destul de mare din cauza umiditatii ridicate.

Primul si cel mai important lucru pe care sa il tii minte este sa aerisesti incaparea de fiecare data dupa ce ai facut dus sau baie. Daca baia ta nu are geam, atunci tine ventilatia pornita din momentul in care incepi sa te speli pentru ca aburii de apa sa fie evacuati.

Citeste si: Curatare cabina dus de calcar. Cum sa o faci sa arate ca noua

Dupa ce ai facut baie nu ar fi rau sa folosesti un prosop mai vechi pentru a sterge faianta. Astfel, reduci nivelul de umiditate din incapere si impiedici aparitia mucegaiului.

Daca baia ta nu are o aerisire performanta, ar fi indicat sa folosesti un dezumidificator. Acesta va ajuta la scaderea nivelului de umiditate si astfel la riscul de aparitie al mucegaiului.

Nu uita nici de covorul din baie, de prosoape sau de perdeaua de la dus. Toate acestea se uda si cresc nivelul de umiditate.