Cafea la presa franceza. Cum sa o folosesti ca un expert
Cafea la presa franceza. Cum sa o folosesti ca un expert

Cafea la presa franceza. Cum sa o folosesti ca un expert


Cafea la presa franceza. Afla cum sa folosesti presa ca un expert si cum sa faci cea mai buna cafea. Care sunt pasii pe care sa ii respecti, ce greseli trebuie sa eviti si ce trebuie sa faci atunci cand iti pregatesti cafeaua.

Cafea la presa franceza. Cum sa o folosesti ca un expert – Cuprins:

Cum functioneaza aceasta presa

Presa franceza
Presa franceza

In cazul in care nu stiai, sa faci o cafea la presa franceza nu este chiar atat de greu, insa expertii ne sfatuiesc sa respectam anumiti pasi si sa evitam greselile pe care le fac foarte multe persoane.

Presa franceza este compusa dintr-un pahar, o baza cu un maner, un filtru si un capac ce are un piston. Manerul are rolul de a te proteja sa nu te frigi, iar pistonul este responsabil pentru a scoate aromele din cafea.

In cazul in care nu stiai, presa franceza nu necesita un filtru de hartie, asa ca din start vei economi ceva bani daca obisnuiai sa le cumperi inainte.

Practic, presa va inmuia cafeaua macinata direct in apa fierbinte, insa ce este de mentionat este ca zatul va sta cateva minute scufundat in apa fierbinte. Practic, vei obtine o cafea mult mai aromata fata de cea de la filtru.

Acest dispozitiv a fost patentat in anul 1852 de catre Jacques-Victor Delforge si Henri-Otto Mayer. De-a lungul timpului, presa franceza a fost imbunatatita, insa abia in anul 1965 a devenit cu adevarat populara, datorita actorului Michael Caine care a folosit-o in filmul „The Ipcress File”.

Cum sa faci cafea la presa franceza

Cafea la presa franceza
Cafea la presa franceza

Poate multi dintre voi folosesc deja acest dispozitiv, insa expertii explica si care sunt pasii corecti pe care sa ii respecti atunci cand faci cafea la presa franceza.

Primul pas va fi sa preincalzesti presa. Acest lucru il faci folosind putina apa fierbinte si este un pas esential atunci cand vrei sa prepari cafea ca la carte.

Asadar, pune un pic de apa fierbinte in presa, iar apoi agit-o pentru ca aceasta sa incazeasca peretii de sticla. Testeaza cu degetele si atunci cand peretii presei s-au incalzit, poti vasa apa.

Ideal, ar fi sa cantaresti cafeaua pe care o pui in presa, iar expertii spun ca raportul trebuie sa fie de 1:15, adica o parte cafea si 15 parti apa.

Citeste si: 5 modalitati prin care sa faci cea mai buna cafea acasa

Temperatura ideala a apei inainte sa faci cafea la presa franceza trebuie sa fie de 90-96 de grade Celsius. Incalzeste bine apa, chiar pana la punctul de a fierbe.

Dupa ce apa este fierbinte, pune-o in presa franceza si apoi adauga cafeaua. Amesteca foarte bine folosind o lingura si apoi pune capacul.

Din momentul in care ai pus capacul la presa, trebuie sa treaca 4 minute. Atat va dura pana ce cafeaua va fi preparata. Dupa ce s-a scurs timpul, trebuie sa apesi acel piston in jos, iar cafeaua va continua sa se infuzeze.

Pasul final va fi sa decantezi cafeaua, pentru ca daca va sta mai mult in recipientul cu zat nu va mai avea aceeasi aroma. Pe scurt, cafeaua trebuie pusa in cana sau intr-un alt recipient mai mare. Cafeaua la presa franceza este gata!