Tigaie picanta de pui. Cum sa o pregatesti la tine acasa
Tigaie picanta de pui. Cum sa o pregatesti la tine acasa

Tigaie picanta de pui. Cum sa o pregatesti la tine acasa


Tigaie picanta de pui. Afla cum sa pregatesti acest preparat delicios, de ce ingrediente ai nevoie, dar si ce reteta sa folosesti. Ce trebuie sa stii si care sunt pasii pe care sa ii urmezi!

Tigaie picanta de pui. Cum sa o pregatesti la tine acasa – Cuprins:
Tigaie picanta de pui. Cum sa o pregatesti la tine acasa
 
Timp de preparare
Timp de gatire
Timp total
 
Autor:
Bucatarie: Asiatica
Portii: 3-4
Ingrediente
Ingrediente tigaie picanta de pui
  • 500 g piept de pui dezosat
  • 1 ardei gras rosu
  • 1 ardei gras galben sau verde
  • 3 buc. ceapa verde
  • 100 g fasole verde congelata sau proaspata
  • sare
  • piper negru proaspat macinat
  • 2 linguri ulei
Ingrediente sos
  • 100 ml sos de soia
  • 3 catei de usturoi
  • 3 linguri miere
  • 2 linguri sos Sriracha
  • 2 linguri sos de rosii
  • 1 lingura otet de mere
  • 1 lingura ulei de susan
  • 1 lingura fulgi de ardei iute (optional)
  • ½ lingura piper negru macinat

Reteta tigaie picanta de pui. Cum sa o prepari

Tigaie picanta de pui
Tigaie picanta de pui

Daca si tu vrei sa prepari o tigaie picanta de pui exact ca la un restaurant chinezesc, atunci trebuie sa stii ca nu este deloc greu. Va trebui sa respecti pasii si sa utilizezi aceleasi ingrediente.

Primul pas cu care vei incepe va fi sa tai pieptul de pui in bucati potrivite. Apoi, pune o lingura cu ulei intr-o tigaie si incinge-o bine, dupa care adauga bucatile de pui. Asezoneaza-le cu sare si piper negru proaspat macinat, iar apoi gateste-le timp de 4-5 minute.

Pune carnea de pui de-o parte, iar apoi ocupa-te de legume. Curata ardeii si taie-i in felii subtiri, apoi taie ceapa verde la fel. Adauga o lingura cu ulei in tigaie, iar apoi pune legumele (inclusiv fasolea verde) si caleste-le timp de 4-5 minute amestecand constant.

Citeste si: Cum sa faci pui cacciatore. Reteta si ingrediente

In timp ce legumele se gatesc este momentul sa te ocupi si de sos, iar pentru asta va trebui sa toci marunt cateii de usturoi. Pune ingredientele intr-un bol si amesteca foarte bine pana ce totul devine omogen. Gusta si daca vrei sa fie mai iute pune o cantitate mai mare de fulgi de ardei iute.

Dupa ce legumele s-au gatit, adauga bucatile de pui si amesteca foarte bine pentru ca aromele sa se intrepatrunda. Adauga sosul in tigaie, iar apoi amesteca foarte bine.

Amesteca foarte bine pentru a te asigura ca toate ingredientele sunt acoperite de acest sos delicios si lasa preparatul sa ajunga la punctul de fierbere. Apoi, focul trebuie redus pana ce sosul incepe sa se ingroase. Asigura-te ca amesteci constant pentru ca ingredientele sa fie tot timpul acoperite de sos.

Aceasta tigaie picanta de pui se va servi cu orez, iar pe deasupra mai poti adauga si putina ceapa verde pentru decor. De asemenea, mai poti presara si putine seminte de susan. Totul se face extrem de repede si preparatul este absolut delicios!