Tajine de pui. Cum sa faci acest preparat la tine acasa, dar mai ales ce reteta sa folosesti si de ce ingrediente ai nevoie. Iata ce pasi trebuie sa urmezi pentru a prepara carnea de pui intr-un vas tajine.
- 6 pulpe de pui cu os
- 400 g rosii
- 400 g naut prefiert
- 1 lingura coaja rasa de lamaie
- 600 ml supa de pui
- 150 g caise uscate
- 2 lingurite ulei de masline
- 1 lingurita sare
- 1 ceapa
- 2 catei de usturoi
- 1 baton scortisoara
- 1 lingurita chimion macinat
- 1 lingurita ghimbir pulbere
- 1 lingurita piper negru macinat
- ½ lingurita scortisoara
- ½ lingurita coriandru macinat
- 0.25 lingurita cuisoare macinate
Tajine de pui. Cum sa prepari cea mai buna reteta
Tajine este un preparat originar din Africa de Nord ce are la baza carne si legume. Acesta trebuie neaparat preparat intr-un vas conic de lut ce poarta numele de vas tajine. Practic, acesta mentine tot aburul atunci cand mancarea se gateste.
Desigur, poti gati in vasul tajine si alte carnuri precum cea de oaie sau miel, dar si vita ori peste. Asadar, exista nenumarate posibilitati pentru a il folosi, insa astazi vom vorbi despre cum sa prepari carnea de pui.
Dupa cum am spus si la sectiunea de ingrediente, o sa ai nevoie de pulpe de pui cu os deoarece acestea raman suculente si dupa ce le-ai gatit timp de 25 de minute, dar mai ales ofera aroma preparatului tau.
O alternativa la caisele uscate o reprezinta maslinele. Bineinteles, daca doresti le poti utiliza pe ambele sau mai mult, poti adauga si niste stafide.
Asadar, primul pas cu care vei incepe aceasta reteta va fi sa rehidratezi caisele uscate. Pentru a face asta o sa ai nevoie de un castron in care sa pui fructele si peste care sa torni apa clocotita. Lasa caisele in apa timp de 30 de minute.
Intre timp, te vei ocupa de pulpele de pui. Acestea se vor curata foarte bine si se taie pe jumatate, dupa care se condimenteaza cu sare si piper. Apoi, trebuie sa le prajesti cu putin ulei de masline, pe ambele parti. Pielea trebuie sa fie bine rumenita pentru ca va da savoare preparatului, dar in acelasi timp si culoare.
Tine minte ca pulpele de pui trebuie sa fie rumenite, nu gatite in totalitate pentru ca asta se va intampla in vasul tajine. Asadar, nu pierde prea mult timp cu prajirea acestora!
Folosind putin ulei de masline, urmatorul pas va fi sa calesti ceapa si usturoiul, dupa ce le-ai taiat marunt. Caleste ceapa pana ce devine translucida, adauga usturoiul si amesteca foarte bine timp de 1-2 minute.
Citeste si: Reteta zaalouk. Cum sa prepari zacusca marocana
Dupa aceea, adauga condimentele deoarece acestea vor elibera mai multa aroma. Apoi, adauga bobele de naut dupa ce le-ai scurs, caisele taiate pe jumatate, rosiile tocate marunt, coaja de masline, supa de pui si batonul de scortisoara.
Amesteca foarte bine pentru ca aromele sa se intrepatrunda si lasa totul la foc mic pana ce totul incepe sa fiarba. Dupa asta, totul se va pune intr-un vas tajine insa daca nu ai asa ceva poti folosi o oala de lut pe care o poti pune in cuptor.
Urmatorul pas va fi sa pui pulpele de pui peste compozitia de mai devreme. Acopera apoi vasul, pentru ca preparatul trebuie sa fiarba timp de 25 minute. La final, se poate adauga patrunjel sau coriandru tocat. Preparatul se poate servi cu orez, cuscus.