Salata Caesar cu pui. Cum sa o pregatesti dupa reteta originala
Salata Caesar cu pui. Cum sa o pregatesti dupa reteta originala

Salata Caesar cu pui. Cum sa o pregatesti dupa reteta originala


Salata Caesar cu pui cunoscuta si ca salata Cezar. Afla cum sa o pregatesti dupa reteta originala, care sunt pasii pe care trebuie sa ii urmezi, dar si de ce ingrediente ai nevoie pentru a face acel dressing cremos. Ce trebuie sa stii si tu daca vrei sa pregatesti salata la tine acasa.

Salata Caesar cu pui. Cum sa o pregatesti dupa reteta originala
 
Timp de preparare
Timp de gatire
Timp total
 
Autor:
Bucatarie: Internationala
Portii: 1-2
Ingrediente
Ingrediente salata Caesar cu pui
  • 1 salata verde (de preferat salata Romaine)
  • 1 piept de pui
  • 1 galbenus de ou
  • 4 catei de usturoi
  • 2 lingurite mustar
  • 2 lingurite sos Worcestershire
  • 50 g parmezan
  • 120 ml ulei de masline sau de floarea soarelui
  • zeama de la o jumatate de lamaie
  • 2-3 felii de paine
  • sare
  • piper negru proaspat macinat

Cand a aparut aceasta salata

Salata Caesar cu pui
Salata Caesar cu pui

In cazul in care si tu te-ai intrebat cand si cum a aparut salata Caesar (Cezar) cu pui, afla ca acest fel de mancare nu isi trage numele de la impartul roman Gaius Iulius Caesar.

Ei bine, celebra salata isi are numele de la Caesar Cardini, un bucatar italian care a emigrat in Statele Unite ale Americii dupa Primul Razboi Mondial. Acesta a detinut restaurante in Mexic si SUA.

Cu toate ca a trait in San Diego, Cardinia detinut unul dintre restaurantele sale in Tijuana, deoarece a vrut sa atraga clientii americani pentru a scapa de restrictiile prohibitiei, atunci cand in America era interzisa comercializarea si producerea bauturilor alcoolice.

Fiica bucatarului, Rosa, povesteste faptul ca tatal ei a inventat aceasta salata in ziua de 4 iulie 1924. Din cauza aglomeratiei si pentru ca proviziile erau pe sfarsite, Caesar Cardini a facut acest preparat cu ce avea la indemana.

Fratele celebrului bucatar povesteste ca la inceput, preparatul a purtat numele de Salata Pilotilor, pentru ca era pregatita pentru pilotii care calatoreau pe perioada prohibitiei.

Salata Caesar cu pui a devenit celebra in anul 1937, atunci cand Manny Wolf, un editor al Paramount Pictures a dezvaluit reteta mai multor restaurante din Hollywood.

Dressing pentru salata Caesar. Cum sa il faci sa iasa cremos

Dressing cremos
Dressing cremos

Primul lucru pe care trebui sa il faci atunci cand vrei sa prepari salata Caesar cu pui este sa prepari celebrul dressing, care este absolut necesar sa fie cremos. Inainte de preparare, iti mai spunem si ca galbenusul de ou poate fi inlocuit cu 2 linguri de maioneza.

Pentru prepararea dressing-ului, o sa ai nevoie de galbenusul de ou, 70 ml de ulei de masline, fileurile de ansoa, 2 lingurite de mustar, zeama de la o jumatate de lamaie, de 2 catei de usturoi, dar si de 2 lingurite de sos Worcestershire sau Worcester. Bineinteles, nu uitam nici de parmezanul ras, pe care il punem la final.

Toate ingredientele se pun intr-un castron si se amesteca pana la omogenizare folosind un mixer. Adauga sare dupa gust, piper negru proaspat macinat, iar apoi adauga si parmezan ras, aproximativ 30-40 de grame.

La final, gusta dressing-ul si daca vrei sa mai pui sare sau piper, o poti face dupa gustul tau. De asemenea, mai poti suplimenta cu felii de ansoa, daca vrei sa il faci mai gustos.

Reteta Salata Caesar cu pui. Cum sa faci acest preparat la tine acasa

Ingrediente salata Caesar
Ingrediente salata Caesar

Cu toate ca reteta de salata Caesar nu include si pui, aceasta poate fi preparata si cu piept de pui, asa ca nu este absolut nicio problema daca vrei sa adaugi si carne.

Primul pas pentru prepararea celebrei salate este sa pui pieptul de pui pe gratar. Adauga sare si piper dupa gust, iar apoi lasa-l sa se gateasca bine, pe ambele parti. Dupa ce este gata, lasa pieptul de pui sa se raceasca.

Acum ca dressing-ul pentru salata Caesar cu pui este gata, este momentul sa ne ocupam si de crutoane. Pentru a le face avem nevoie de 2-3 felii de paine, poate fi si mai veche pentru ca o sa o tragem la tigaie.

Mai departe, ai nevoie de 50 ml de ulei de masline, 2 catei de usturoi si putina sare. Toaca foarte bine usturoiul, iar apoi pune-l intr-un castron impreuna cu uleiul de masline.

Pune tigaia pe foc, iar apoi intoarce crutoanele pentru a te asigura ca se prajesc uniform. Dupa ce acestea au prins o culoare aurie, este momentul sa adaugi si uleiul de masline impreuna cu usturoiul, iar apoi sa stingi focul.

Citeste si: Cum sa faci salata de oua. Reteta si ingrediente

Continua sa amesteci foarte bine pana ce crutoanele au absorbit uleiul de masline. La final, adauga si putin parmezan ras, iar apoi lasa-le sa se raceasca.

Urmatorul pas va fi sa cureti salata verde. Dupa cum am spus, este recomandat sa folosesti salata Romaine, deoarece aceasta era utilizata in reteta originala. Desigur, nu este nicio problema daca folosesti un alt tip de salata. Daca nu gasesti salata Romaine, poti incerca si salata Iceberg.

Salata se curata foarte bine, iar apoi se taie. Dupa ce ai scurs frunzele foarte bine de apa, pune salata intr-un bol si peste aceasta pune dressing-ul pe care l-ai pregatit mai devreme.

Totul se amesteca pana ce frunzele de salate sunt acoperite. Pieptul de pui se va taia felii si se va adauga pe salata, dupa care urmeaza si crutoanele. La final, mai poti presara putin parmezan ras si reteta de salata Caesar cu pui este gata!