Reteta gogosi americane. Afla cum sa prepari celebrul desert american si de ce ingrediente ai nevoie pentru a face glazura. Ce pasi trebuie sa respecti pentru a face acest preparat ca la carte.
- 500 g faina
- 2 oua
- 200 ml lapte cald
- 25 g zahar
- 50 unt (80% grasime)
- 20 g drojdie proaspata sau 6 g drojdie uscata
- un praf de sare
- coaja rasa de la o lamaie
- 1 plic zahar vanilat
- 500 ml ulei pentru prajit
- 200 g ciocolata neagra
- 200 g ciocolata alba
- 200 g fondant
Gogosi americane. Cum sa le faci si care este reteta
Daca si tu vrei sa prepari celebrele gogosi americane, va trebui sa incepi cu aluatul. Acesta se face destul de usor si primul lucru cu care vei incepe va fi sa amesteci laptele cald cu drojdia.
Dupa asta, o sa ai nevoie de un castron mai incapator in care pui faina, ouale, un praf de sare, zaharul, untul care trebuie sa fie moale (la temperatura camerei), coaja de lamaie, dar si zaharul vanilat.
Toate ingredientele se amesteca impreuna cu laptele pana la omogenizare. O sa iti ia in jur de 10 minute, iar atunci cand ai terminat aluatul va trebui pus la dospit.
Mentionam ca aluatul va fi unul destul de moale, asa ca este indicat sa nu pui mai multa faina. In caz contrar, gogosile americane nu vor mai iesi pufoase!
Dupa cum spuneam, aluatul se pune intr-un castron si apoi se acopera cu o folie de plastic sau un prosop de bucatarie curat. In aproximativ 50-60 de minute acesta isi va dubla volumul.
Acum ca aluatul este gata, urmatorul pas va fi sa formezi gogosile. Incepi cu aplatizarea acestuia folosind un sucitor si faina. Grosimea nu trebuie sa fie mai mare de 2-3 cm.
Decupeaza aluatul folosind o forma rotunda, insa incearca sa nu ai prea multe pierderi. Daca o sa refolosesti aluatul ramas, o sa fie nevoie sa mai pui faina si asta inseamna ca unele gogosi americane nu vor mai fi la fel de pufoase.
Nu uita ca trebuie sa decupezi aluatul si la interior, iar pentru asta poti folosi un paharel. Mai trebuie sa stii ca aluatul se manevreaza cu grija, din cauza faptului ca este moale.
Gogosile proaspat decupate se vor pune intr-o tava, iar apoi se mai tin 20 de minute acoperite cu un prosop curat de bucatarie sau o folie de plastic.
Dupa ce gogosile au mai crescut, este timpul sa le prajesti. Incinge bine cei 500 ml de ulei, nu vrei ca gogosile sa se duca la fundul cratitei, acestea trebuie sa pluteasca atunci cand sunt prajite.
Citeste si: Cum sa faci gogosi pufoase umplute cu ciocolata
Si daca tot am adus vorba de prajit, gogosile se vor praji aproximativ 1-2 minute pe fiecare parte. Ideal ar fi sa folosesti o spatula pentru a le intoarce, deoarece daca o sa folosesti o furculita si o sa le intepi, va ajunge destul de mult ulei la interior si cu siguranta nu vrei asta.
Dupa ce gogosile sunt prajite, trebuie sa le decorezi. Acesta este, de fapt, farmecul acestor gogosi americane. Pentru asta, o sa ai nevoie de 200 g ciocolata neagra, 200 g ciocolata alba, 200 g fondant, dar si celebrele sprinkles (ornamente colorate).
Toate ingredientele se topesc separat folosind metoda baine barie sau la baie de abur. Dupa ce acestea sunt gata, fiecare gogoasa se cufunda intr-o glazura, la alegere. Pe deasupra, poti presara sprinkles.