Reteta de chec pentru aperitiv cu mezeluri si cascaval. Cum il faci si ce ingrediente iti trebuie
Reteta de chec pentru aperitiv cu mezeluri si cascaval. Cum il faci si ce ingrediente iti trebuie

Reteta de chec pentru aperitiv cu mezeluri si cascaval. Cum il faci si ce ingrediente iti trebuie


Ca si reteta de tarta frantuzeasca sarata, checul aperitiv ne ajuta sa adunam toate resturile de prin frigider, fie ca sunt mezeluri, branzeturi, cascaval sau legume. Afla cum il faci si ce ingrediente sunt necesare pentru aceasta reteta.

Pentru ca nu ne place sa aruncam mancarea, am decis sa adoptam reteta francezilor pentru a face ceva bun din nimic. Asa ca daca prin frigiderul tau se gasesc cantitati mici din ingredientele mentionate mai sus, nu ar fi rau sa iti surprinzi familia cu un preparat delicios.

Reteta de chec pentru aperitiv cu mezeluri si cascaval. Cum il faci si ce ingrediente iti trebuie – Cuprins:
Reteta de chec pentru aperitiv cu mezeluri si cascaval. Cum il faci si ce ingrediente iti trebuie
 
Timp de preparare
Timp de gatire
Timp total
 
Autor:
Bucatarie: Internationala
Portii: 2-3
Ingrediente
Ingrediente chec aperitiv
  • 6 buc. oua
  • 100 ml ulei
  • 200 gr faina
  • 1 lingurita praf de copt
  • 150 gr mezeluri sau un carnat afumat
  • 100 gr cascaval sau branza tare
  • 50 gr masline negre fara samburi
  • 1 buc. ardei gras
  • 1 buc. gogosar murat
  • 2 prafuri sare
  • 2 prafuri piper

Cum sa prepari chec pentru aperitiv

Chec pentru aperitiv
Chec pentru aperitiv

Primul pas in a face aceasta reteta este sa spargem ouale si sa separam albusurile de galbenusuri. Galbenusurile se amesteca foarte bine cu un tel si se adauga 1-2 prafuri de sare, dupa gust.

Galbenusurile se amesteca si se adauga ulei treptat, exact ca atunci cand am face maioneza. Albusurile se bat si ele, folosind un mixer. Adaugati 1-2 prafuri de piper, de asemenea dupa gust. Piperul nu este obligatoriu, dar va contribui la gustul final al checului aperitiv.

Turnati amestecul de galbenusuri peste albus si amestecati usor. Se adauga mezelurile, cascavalul, maslinele, dar si ce ingrediente mai vreti si credeti ca se potrivesc. Toate se taie cubulete si se amesteca in compozitia de mai sus. Nu insistati foarte tare pe amestecat, pentru ca ingredientele se combina foarte repede.

Citeste si: Cum sa faci chec oparit, secretele celui mai pufos chec pe care o sa-l faci vreodata

Mai puteti incerca sa adaugati gogosari murati, ciuperci, castraveti murati sau chiar carne. Toate merg foarte bine si vor contribui la gustul final al checului aperitiv. Bineinteles, nu exagerati cu numarul ingredientelor pentru ca este posibil ca gustul final sa nu mai fie pe placul tuturor.

Treptat, adaugati faina si praful de copt, insa continuati sa amestecati usor. Aluatul va trebui pus intr-o forma/tava de cozonac, asa ca tapetati-o cu hartie de copt, inainte sa turnati compozitia. Dupa ce ati turnat aluatul, nivelati toata compozitia. Daca doriti sa-l personalizati, puteti incerca orice.

Cuptorul va trebui incalzit la 200 de grade Celsius, iar checul va necesita foc sau caldura de sus si de jos, pentru a se coace uniform. Dupa aproximativ 40-50 de minute, daca s-a rumenit deasupra, puteti scoate checul aperitiv din cuptor.

Testati cu o scobitoare pe care o introduceti in mijlocul checului, daca aceasta iese curata inseamna ca preparatul dumneavoastra este gata. Lasati-l la racit pana la 30 de minute si evitati sa il taiati cat este cald, deoarece se va sfarama.