Reteta cremsnit. Cum sa prepari acest desert delicios
Reteta cremsnit. Cum sa prepari acest desert delicios

Reteta cremsnit. Cum sa prepari acest desert delicios


Reteta cremsnit. Afla cum sa prepari acest desert delicios la tine acasa, de ce ingrediente ai nevoie si care sunt pasii pe care trebuie sa ii urmezi. Ce trebuie sa stii si care este cea mai buna reteta.

Reteta cremsnit. Cum sa prepari acest desert delicios – Cuprins:
Reteta cremsnit. Cum sa prepari acest desert delicios
 
Timp de preparare
Timp de gatire
Timp total
 
Autor:
Bucatarie: Internationala
Portii: 5-6
Ingrediente
Ingrediente cremsnit
  • 1 l lapte
  • 6 oua
  • 200 g faina
  • 300 g zahar
  • 1 lingura extract de vanilie sau o pastaie de vanilie (ori 3 plicuri de zahar vanilat)
  • 1 plic gelatina
  • un praf de sare
  • 500 g aluat foietaj

Reteta cremsnit. Cum sa o prepari la tine acasa

Reteta cremsnit
Reteta cremsnit

Daca si tu vrei sa prepari aceasta reteta de cremsnit, trebuie sa stii ca vei incepe cu separarea galbenusurilor de albusuri. Asadar, dupa ce ai pus cele 6 albusuri intr-un castron mai incapator, pune si zaharul, un praf de sare si apoi amesteca foarte bine cu mixerul pana la omogenizare.

Urmatorul pas va fi sa pui si faina, iar apoi sa amesteci foarte bine pana ce totul se omogenizeaza. Albusurile de ou nu se arunca, pentru ca le vom folosi mai departe la prepararea cremei.

Gelatina se pune la hidratat folosind 2-3 linguri de apa, iar intre timp laptele se pune la incalzit. Atunci cand laptele incepe sa dea in clocot se pune peste acesta compozitia din galbenusuri, amestecand incontinuu pana ce vei obtine o crema consistenta.

Peste crema pe care ai obtinut-o adaugi esenta de vanilie sau un baton de vanilie, iar apoi o lasi sa dea de 2-3 ori in clocot si iei cratita de pe foc. Acum este momentul sa incorporezi si gelatina hidratata, asa ca amesteca pana ce aceasta se va dizolva.

Daca adaugi un baton de vanilie, scoate semintele si pune-le in crema, dar pune si pastaia pentru ca o vei scoate mai tarziu.

Urmatorul pas in reteta de cremsnit va fi sa bati cele 6 albusuri impreuna cu 100 grame de zahar si un praf de sare, pana ce obtii o spuma densa, iar apoi sa o incorporezi cu crema pe care ai obtinut-o mai devreme, folosind o spatula. Nu uita sa scoti pastaia de vanilie din crema inainte de a o amesteca.

Cremsnit
Cremsnit

Crema se lasa la racit si intre timp te vei ocupa de foi. Pentru asta, va trebui sa incingi cuptorul la temperatura de 200 grade Celsius si sa pregatesti o tava pe care o tapetezi cu hartie de copt. Trecem mai departe la reteta de cremsnit.

Foaia de cremsnit trebuie sa aiba o grosime de 2-4 mm, nu mai mult pentru ca oricum va creste in inaltime atunci cand se va coace. Ar fi bine sa o intepi cu furculita pentru a nu face basici in timp ce se coace.

Un secret al marilor bucatari este sa bagi foaia la congelator pentru 5 minute, inainte de a o pune la copt. Foaia se coace timp de 18-20 de minute, pana ce devine rumena. Este foarte important sa fie coapta si prin interior, asa ca mare atentie!

Citeste si: Reteta nuci umplute. Cum sa prepari un desert uitat de multi

Cea de-a doua foaie se va coace exact ca prima, insa diferenta este ca aceasta va trebui sfaramata marunt, pentru ca o vei pune pe deasupra cremei.

Prajitura se monteaza atunci cand foile s-au racit. Pentru o munca mai usoara, crema trebuie sa fie calduta. Pasii pentru reteta de cremsnit sunt destul de simpli, intai se va pune prima foaie coapta, dupa aceea se va intinde crema de vanilie, iar la final se pune foaia maruntita.

Bineinteles, ar fi bine sa pui si niste zahar pudra pe deasupra, atunci cand ai terminat de montat acest desert delicios. Totusi, prajitura trebuie sa stea la frigider pentru 2-3 ore inainte de a se manca, indicat este sa stea peste noapte. Stim ca rabdarea nu este punctul forte al multora, insa este un pas necesar!