Reteta chec de post cu nuci. Afla cum sa pregatesti cel mai bun desert pentru cei dragi, dar in acelasi timp sa respecti si traditia. De ce ingrediente ai nevoie si care sunt pasii pentru a face acest preparat!
- 500 g faina
- 300 g zahar
- 200 g miez de nuca
- 1 cana apa rece sau lapte vegetal
- 1 esenta de vanilie
- 1 plic praf de copt
- 1 lingura bicarbonat
- 1 lingurita scortisoara
- 1 praf de sare
- 100 ml ulei de floarea soarelui
- zahar pudra pentru decor
Chec de post cu nuci. Cum sa il faci si care este reteta
Reteta de chec de post se face extrem de usor si este ideala pentru zilele in care vrei sa respecti traditia si in care nu vrei sa mananci produse de origine animala.
Daca vrei sa imbunatatesti acest desert mai poti adauga si alte ingrediente precum fructe confiate, coji de portocale, migdale sau o banana. Totul tine de gusturi, asa ca nu te da inapoi de la a face mici experimente.
De asemenea, te poti juca si cu cantitatea de zahar pe care vrei sa o adaugi, asa ca daca nu iti place sa fie foarte dulce, o mai poti reduce.
Primul pas cu care vei incepe prepararea acestui chec va fi sa iei un castron mai mare in care sa amesteci faina, scortisoara si zaharul impreuna cu praful de copt si bicarbonatul de sodiu.
Miezul de nuca trebuie sa fie taiat marunt, asa ca pune-te pe treaba si marunteste-l dupa bunul plac. Dupa aceea, adauga-l peste ingredientele de mai sus. Optional, mai poti adauga si o banana bine coapta.
Apa se amesteca impreuna cu esenta de vanilie si se adauga treptat peste ingredientele din castron, amestecand incontinuu pana la omogenizare. Apoi, adauga si uleiul de floarea soarelui pana ce il incorporezi in aluatul de chec de post cu nuci.
Tot aluatul se framanta foarte bine si apoi se va pune intr-o forma de copt, tapetata cu o hartie de copt sau unsa cu putin ulei. Optional, mai poti pune miez de nuca pe deasupra, pentru decor.
Citeste si: Reteta cozonac neframantat. Cum sa il faci si ce ingrediente ai nevoie
Cuptorul se preincalzeste la temperatura de 180 grade Celsius, iar checul se va coace timp de 40-50 de minute sau pana ce incepe sa se rumeneasca.
Pentru a verifica daca este gata trebuie sa faci testul cu scobitoarea si anume sa intepi checul si daca aceasta iese curata inseamna ca este numai bun de mancat.
Si daca tot am vorbit de mancat, va trebui sa il lasi sa se raceasca pentru a il putea taia cum trebuie, insa nu uita sa presari si putin zahar pudra pe deasupra. Asta daca rezisti aromelor imbietoare!