Reteta bait pentru miel. Afla cum sa faci cea mai buna friptura, dar si cel mai bun bait si ce ingrediente trebuie sa folosesti pentru a marina carnea de miel. Ce trebuie sa stii inainte de a o pregati!
- 1.5 kg carne de miel
- 100 ml ulei de masline sau de floarea soarelui
- 500 ml vin alb sec
- 3 legaturi de ceapa verde sau 2 cepe uscate
- 2 legaturi de usturoi verde sau 4-5 catei de usturoi
- 2 ramuri de rozmarin uscat sau proaspat
- 4-5 foi de dafin
- 2 lingurite de piper macinat
- 2 linguri de sare
- 1 lingurita boia dulce
Cum sa faci cel mai bun bait pentru miel. Reteta si ingrediente
Daca si tu vrei sa prepari cel mai bun bait pentru miel, atunci o sa iti explicam ce trebuie sa faci si care sunt pasii pe care sa ii respecti cand incerci aceasta reteta.
In primul rand, se spala foarte bine ceapa si usturoiul verde, dupa care se toaca si se pun intr-un castron. In cazul in care folosesti ceapa sau usturoi uscat, o sa urmezi aceiasi pasi.
Dupa aceea, toaca si rozmarinul, insa ai grija sa il desprinzi de pe ramuri. Pe urma, adauga toate celelalte ingrediente in aceleasi castron, dupa care pune uleiul si vinul alb sec. Nu uita de sare, piper, boia dulce si foile de dafin. La final, amesteca foarte bine pentru ca intreaga compozitie sa se omogenizeze.
Va trebui sa obtii destul bait pentru a acoperi carnea de miel. Pentru a marina carnea, poti folosi un vas de yena sau o tava, in orice caz iti recomandam sa folosesti un vas mai intins.
Citeste si: Cum sa faci drob de miel. Reteta traditionala
Urmatorul pas va fi sa separi pulpele de restul carnii, in cazul in care ai luat o cantitate mai mare. Taie pielitele mai groase, spala foarte bine carnea de miel, iar apoi fa niste crestaturi folosind un cutit foarte bine ascutit. Este absolut necesar sa crestezi carnea, pentru ca aromele din acest bait de miel sa patrunda foarte bine.
Toarna baitul peste carnea de miel si maseaza foarte bine pentru ca toate condimentele sa patrunda in crestaturile pe care le-ai facut. Dupa ce ai facut asta, iti sugeram sa acoperi vasul sau tava cu o folie de plastic, aluminiu sau cu un capac.
Urmatorul pas va fi sa pui vasul la frigider, unde sa il lasi peste noapte sau cel putin pentru 12 ore sau chiar 24 de ore.
In tot acest timp ar fi bine sa intorci carnea de cateva ori pentru a se patrunde cat mai bine cu bait. Vrei ca aromele sa fie prezente pe toate partile.
Atunci cand vrei sa gatesti carnea, aceasta trebuie scoasa cu 1-2 ore inainte sa o bagi la cuptor. Nu de alta, dar risti ca friptura sa fie mai cruda la interior daca o bagi imediat la gatit.