Pui Tikka Masala. Cum sa il faci si care este reteta acestui preparat indian
Pui Tikka Masala. Cum sa il faci si care este reteta acestui preparat indian

Pui Tikka Masala. Cum sa il faci si care este reteta acestui preparat indian


Reteta pui Tikka Masala. Cum sa pregatesti acest preparat indian la tine acasa, de ce ingrediente ai nevoie, dar si ce pasi trebuie sa urmezi. Iata ce trebuie sa stii si mai ales cu ce il poti servi.

Pui Tikka Masala. Cum sa il faci si care este reteta acestui preparat indian – Cuprins:
Pui Tikka Masala. Cum sa il faci si care este reteta acestui preparat indian
 
Timp de preparare
Timp de gatire
Timp total
 
Autor:
Bucatarie: Indiana
Portii: 6
Ingrediente
Ingrediente marinada pui Tikka Masala
  • 700 g carne de pui fara os (pulpe dezosate, piept)
  • 120 ml iaurt grecesc
  • 1 lingurita fulgi de ardei iute
  • 1 lingurita garam masala
  • ¼ lingurita turmeric
  • 1 lingurita coriandru macinat
  • ½ lingurita sare
  • ½ lingurita chimion macinat
  • 1 lingura suc de lamaie
  • 1 lingura schinduf macinat
  • 1 lingura pasta de ghimbir si usturoi
  • 1 lingura ulei de masline
Ingrediente sos
  • 3 linguri ulei de masline sau unt ghee (unt clarificat)
  • 150 g ceapa tocata
  • 1 ardei iute
  • 1 lingurita sare
  • 1 lingura pasta de ghimbir si usturoi
  • 1 lingurita fulgi de ardei iute
  • 2 lingurite garam masala
  • 1 lingurita coriandru macinat
  • 1 lingurita chimion macinat
  • 1 lingurita zahar
  • 500 g rosii
  • 250 ml apa fierbinte
  • 125 ml smantana
  • 1 lingura schinduf macinat

Reteta pui Tikka Masala. Cum sa o prepari la tine acasa

Reteta pui Tikka Masala
Reteta pui Tikka Masala

Primul pas cu care vei incepe aceasta reteta de pui Tikka Masala va fi sa prepari marinada pentru carne. Pentru asta, va fi nevoie sa pui intr-un castron incapator o lingurita de fulgi de ardei iute, o lingurita cu garam masala, 1/2 lingurita cu chimion macinat, o lingurita cu coriandru macinat, 1/4 lingurita cu turmeric si 1/2 lingurita sare.

Dupa asta, adauga o lingura cu suc de lamaie, o lingura cu ulei de masline, o lingura cu pasta de ghimbir si usturoi, iar apoi o lingura cu schinduf macinat.

Marinada nu este gata, pentru ca mai ai nevoie de 125 ml de iaurt grecesc. Amesteca apoi foarte bine toate ingredientele pana la omogenizare.

Carnea de pui trebuie taiata in bucati de aproximativ 2.5 centimetri. Dupa cei ai taiat carnea, indeparteaza orice urma de piele si apoi pune-o pe niste prosoape de hartie pentru a absorbi toata umezeala.

Marinada se va turna peste carnea de pui, iar apoi se va amesteca foarte bine pentru a o acoperi foarte bine. Acopera castronul cu o folie alimentara, iar apoi lasa carnea la marinat timp de minimum 8 ore, in frigider. Ideal este sa o lasi la marinat peste noapte.

Dupa ce carnea este marinada, te vei ocupa de sos. O sa fie nevoie sa pui uleiul de masline sau untul clarificat intr-o cratita, iar apoi sa o pui pe foc.

Marinada pentru carnea de pui
Marinada pentru carnea de pui

Atunci cand uleiul s-a incins adauga ceapa tocata, iar apoi o lingurita cu sare. Ceapa se caleste pana ce incepe sa se rumeneasca, iar dupa aceea se adauga ardeiul iute taiat si o lingura cu pasta de ghimbir si usturoi.

Trage totul la tigaie timp de un minut pana ce incepe sa se simta mirosul de ghimbir si usturoi. Lasa focul mic si adauga o lingurita cu fulgi de ardei iute, o lingura cu coriandru macinat, una sau doua lingurite cu zahar, doua lingurite cu garam masala si o lingurita cu chimion macinat.

Amesteca totul foarte bine si repede pentru a nu arde condimentele, iar apoi adauga rosiile tocate marunt. Pentru a iti usura munca, le poti da prin blender.

Lasa totul la foc mediu pana ce sosul incepe sa se ingroase. Intre timp, pregateste apa fierbinte intr-o oala separata si adauga totul peste condimente, impreuna cu smantana.

Acopera cratita si lasa totul la foc mic pana ce sosul incepe sa se ingroase din nou. Daca vrei sa obtii un sos foarte fin, atunci il poti da prin blender.

Pregatirea carnii de pui
Pregatirea carnii de pui

Dupa ce ai terminat cu sosul, trebuie sa gatesti carnea de pui. Aceasta se va pregati la cuptorul preincalzit la temperatura de 240 grade Celsius timp de 20 minute sau pana ce incepe sa se rumeneasca.

Carnea se poate pregati si la tigaie, insa tine minte ca inainte sa adaugi o lingura cu ulei de masline. Prajeste carnea pana ce incepe sa devina rumena.

Citeste si: Cum sa faci butter chicken. Reteta acestui preparat indian

Carnea de pui se va adauga in sosul pe care l-ai pregatit mai devreme, impreuna cu o lingura de schinduf macinat.  Asigura-te ca sosul este gros atunci cand adaugi carnea. La final, gusta sosul si daca este cazul mai poti adauga sare, zahar sau garam masala dupa gust.

Totul se lasa la foc mic timp de inca 2-3 minute pentru ca puiul sa se fragezeasca. Dupa asta, poti decora preparatul cu un pic de smantana si cateva frunze tocate de coriandru.

Acest preparat se poate servi cu orez, paine naan cu usturoi si unt, iar pe langa asta mai merge servit cu o salata de ceapa facuta cu coriandru, zeama de lamaie si presarata cu fulgi de ardei iute.