Pandispan cu capsuni. Cum sa pregatesti acest desert
Pandispan cu capsuni. Cum sa pregatesti acest desert

Pandispan cu capsuni. Cum sa pregatesti acest desert


Pandispan cu capsuni. Afla cum sa pregatesti acest desert folosind fructe proaspete sau congelate, care este cea mai buna reteta, dar si ce ingrediente trebuie sa folosesti. Secretul ca aceasta sa iasa pufoasa!

Pandispan cu capsuni. Cum sa pregatesti acest desert – Cuprins:
Pandispan cu capsuni. Cum sa pregatesti acest desert
 
Timp de preparare
Timp de gatire
Timp total
 
Autor:
Bucatarie: Internationala
Portii: 15-16
Ingrediente
Ingrediente pandispan cu capsuni
  • 500 g capsuni
  • 4 oua
  • 150 g zahar
  • 180 g faina
  • 50 ml ulei
  • ½ lingurita esenta de vanilie
  • un praf de sare
  • zahar pudra si frunze de menta pentru decor

Cum sa faci pandispan cu capsuni si care este reteta

Pandispan cu capsuni
Pandispan cu capsuni

Reteta de pandispan cu capsuni este extrem de simpla si se prepara usor. Un desert excelent mai ales in sezonul calduros, insa se poate prepara si in extrasezon folosind fructe congelate.

Primul pas cu care va trebui sa incepi va fi sa speli fructele proaspete foarte bine, iar apoi sa le indepartezi coditele. Dupa aceea, taie-le pe jumatate sau in patru parti egale, in functie de dimensiunile capsunilor.

Dupa ce ai terminat cu fructele, este timpul sa te ocupi de aluat. Separa albusurile de galbenusuri, iar apoi folosind un mixer sau un robot de bucatarie bate albusurile.

Asauga peste albusuri un praf de sare si bate-le bine pana ce obtii o spuma tare. Apoi, adauga zaharul si esenta de vanilie. Continua sa bati albusurile pana ce obtii o spuma lucioasa.

Urmatorul pas va fi sa adaugi galbenusurile de ou, iar apoi sa amesteci folosind mixerul pana ce incorporezi aceste ingrediente in compozitia de aluat.

Prajitura cu capsuni
Prajitura cu capsuni

Apoi, va trebui sa incorporezi si faina. Pentru asta, o sa ai nevoie de o spatula, iar faina trebuie adaugata treptat pana ce compozitia va deveni omogena. Inarmeaza-te cu rabdare si amesteca foarte bine cu spatula!

Va trebui sa obtii o compozitie aerata, acesta este secretul ca prajitura ta sa iasa pufoasa. Nu de alta, dar vrei sa faci un desert aspectuos.

Pasul urmator va fi sa tapetezi o tava cu hartie de copt, dupa care torni aluatul. Jumatate din cantitatea de capsuni se va impinge bine in aluatul moale, iar cealalta jumatate se va pune pe deasupra.

Citeste si: Cum sa prepari pandispan cu caise. Cea mai buna reteta

Prajitura ta va merge la cuptorul preincins la temperatura de 180 de grade Celsius pentru aproximativ 30 de minute sau pana ce va incepe sa se rumeneasca.

Pentru a vedea daca este gata, va trebui sa faci testul scobitorii. Acesta consta in infigerea unei scobitori in aluat, iar daca aceasta iese curata inseamna ca prajitura s-a copt. In caz contrar, mai las-o in cuptor timp de cateva minute.

Dupa ce ai scos-o din cuptor, prajitura se lasa la racit, pentru a se putea taia. De asemenea, atunci cand s-a racit poti presara pe deasupra un pic de zahar pudra si cateva frunze de menta.