Negrese cu caramel sarat. Cum sa prepari acest desert bogat in ciocolata si cu note sarate de caramel. Care sunt ingredientele de care ai nevoie, dar si ce reteta sa folosesti. Iata ce trebuie sa stii si pasii pe care sa ii urmezi!
- Ingrediente negrese cu caramel sarat
- 200 g unt fara sare
- 75 g pudra de cacao
- 200 g zahar brun
- 3 oua
- 1 lingura extract de vanilie
- 120 g faina
- 1 conserva lapte condensat (400 g)
- 1 punga caramele Werther’s
- 180 g bucati de ciocolata dulce
- 1 lingurita sare
Reteta negrese cu caramel sarat. Cum sa o prepari si care sunt ingredientele
Inainte de a iti explica ce trebuie sa faci pentru a prepara negrese cu caramel sarat, mentionam faptul ca toate ingredientele trebuie sa fie la temperatura camerei.
Dupa ce te-ai asigurat ca toate ingredientele au ajuns la temperatura camerei este timpul sa incepi sa prepari reteta. In primul rand, o sa ai nevoie de o cratita in care sa pui untul care trebuie sa fie moale, cele 100 g de ciocolata (70% cacao), dar si ciocolata cu 50% cacao.
In cazul in care te intrebai de ce reteta foloseste acei banuti sau chipsuri ciocolata, ar trebui sa stii ca acestea sunt necesare pentru a da prajiturii un gust mai intens de ciocolata si o textura lipicioasa.
De asemenea, este absolut necesar sa folosesti o punga de caramele Werther’s exact ca cele din imagine, datorita gustului intens de caramel pe care il au. Acesta se va regasi in varianta finala a desertului tau, asa ca trebuie neaparat sa le folosesti!
Asadar, primul lucru cu care vei incepe va fi sa amesteci untul moale cu pudra de cacao pana ce s-au omogenizat. Dupa asta, urmeaza sa adaugi si celelalte ingrediente.
Adauga zaharul, ouale, extractul de vanilie si jumatate de lingurita cu sare, iar apoi amesteca foarte bine. Compozitia trebuie sa se omogenizeze, asa ca o sa depui putin efort.
Intr-o cratita separata, pune laptele condensat si incalzeste-l la foc mic, timp de aproximativ 3 minute. Amesteca in mod constant si cand laptele s-a incalzit adauga caramelele si o jumatate de lingurita cu sare.Â
Este absolut necesar sa pui si sare, pentru ca vorbim despre o reteta de negrese cu caramel sarat si va trebui sa accentuam gustul. Amesteca totul pana ce caramelele s-au dizolvat complet, iar dupa aceea ia cratita de pe foc.
Apoi, peste prima compozitie pe care ai facut-o pune faina si chipsurile de ciocolata. Totul se va amesteca pana la omogenizare, iar apoi vei avea nevoie de o forma de copt.
Citeste si: Cum sa faci tiramisu si care este reteta
Forma de copt se tapeteaza cu o hartie de copt, dupa care se pune jumatate din stratul de aluat. Urmatorul pas va fi sa pui doua sferturi din crema de caramel sarat, peste care vei pune restul de aluat.
Cuptorul se preincalzeste la temperatura de 180 grade Celsius, dupa care prajitura se va lasa la copt timp de 40-45 de minute. Cu cat o lasi mai putin, cu atat va avea o textura mai lipicioasa.
Dupa ce ai scos-o din cuptor, lasa negresa sa se raceasca, iar apoi pune restul de caramel care ti-a ramas. Pentru un gust mai bun, mai poti presara putina sare pe deasupra!