Retete

Cum se face desertul Mimoza. Reteta si mod de preparare

Cum se face prajitura Mimoza. Este una dintre cele mai populare prajituri printre gospodine, asa ca ne-am gandit ca trebuie sa stii si tu cum se face acest desert. Iata reteta si modul de preparare, totul pentru a face si tu desertul Mimoza pentru cei dragi. Multi dintre voi s-ar putea sa mai stie desertul cu numele de Albinita sau Ungureasca, cert e ca trebuie neaparat incercata. Iata ce trebuie sa stii!

Cum se face desertul Mimoza. Reteta si mod de preparare – Cuprins:
Cum se face desertul Mimoza. Reteta si mod de preparare
Cuisine: Romaneasca
Author: Ella
Prep time:
Cook time:
Total time:
Serves: 4-5
Ingredients
  • Ingrediente foi desert Mimoza
  • 50 gr unt
  • 150 gr zahar
  • 1 ou
  • 2 miere
  • 5 lapte
  • 500 gr faina
  • 1 praf de copt
  • Ingrediente crema desert Mimoza
  • 500 ml lapte
  • 3 galbenus de ou
  • 200 gr unt
  • 3 faina
  • 200 gr zahar pudra
  • 2 fiole esenta de vanilie
  • gem de prune sau capsuni
Instructions
3.5.3251

Cum sa prepari prajitura Mimoza

Prajitura Mimoza

Pentru prepararea foilor necesare la prajitura Mimoza este necesar sa puneti intr-o cratita untul, laptele, zaharul, mierea si oul. Puneti totul la coc mic si amestecati incontinuu timp de 10 minute, pana veti obtine o spuma.

Dupa ce ai obtinut acea compozitie, lasati-o sa se raceasca, apoi amestecati praful de copt cu faina cernuta. Adaugati si mierea. Framantati aluatul si impartiti-l in patru parti egale, pentru ca acestea vor fi foile pentru prajitura.

Intindeti patru foi pe care le coaceti pe rand pe dosul unei tavi, care in prealabil a fost unsa cu unt. Bagati foile in cuptorul incins pana ce acestea se rumenesc. Scoateti foile coapte si lasati-le sa se raceasca.

Pentru a prepara crema necesara la prajitura Mimoza, amestecati cu un tel faina, laptele si galbenusurile. Puneti toate aceste ingrediente intr-o cratita, la foc mic, si amestecati incontinuu. La sfarsit, adaugati si esenta de vanilie, amestecati foarte bine si lasati crema sa se raceasca.

Citeste si: Cum se prepara prajitura Jerbo

Intre timp, bateti spuma untul cu zaharul si adaugati totul peste amestecul care intre timp s-a racit. Omogenizati bine toate ingredientele, pentru ca este necesar sa obtineti o crema ce are o consistenta asemanatoare mierii. Crema va fi impartita in doua parti egale, pe care le veti folosi atunci cand asamblati prajitura.

Acum, a venit si momentul asamblarii, asa ca nu a mai ramas mult timp pana o putem degusta. Bineinteles, pentru a face acest lucru se pune o foaie, peste care se pune crema. Repetati procedeul cu inca o foaie, gem, foaie, crema si la sfarsit iarasi o foaie, pentru a sigila toata prajitura.

Puteti gusta din prajitura acum, insa daca vreti sa fie si mai buna, o veti lasa la rece peste noapte. Totodata, puneti un fund de lemn si o greutate peste prajitura, pentru a o presa foarte bine. La sfarsit, se poate presara zahar pudra peste ea.

Share
Published by
Ella