Cum sa pui castraveti murati in otet. Iata ce trebuie sa faci si care este reteta rapida de castraveti pe care poti sa ii mananci deja a doua zi. Ce trebuie sa stii daca si tu iei in considerare asta!
Chiar daca pare greu de crezut, trebuie sa stii ca exista o reteta foarte rapida de murare a castravetilor pe care ii poti manca a doua zi, in cazul in care astepti musafiri sau ai o masa mare in familie.
Pe langa asta, reteta despre care vom vorbi este extrem de simpla, poate fi facuta foarte repede, iar castraveciorii vor fi dulci-acrisori, insa si crocanti.
Ti-am facut deja pofta? Ei bine, mai trebuie sa stii ca aceeasi reteta o poti aplica si pentru alte legume precum morcovi, conopida sau fasole verde. Iata care este reteta si cum trebuie sa pui castravetii la murat.
- 2 kg castraveti cornichon
- 1 legatura marar
- 2 lingurite sare
- 2 lingurite zahar
- 2 buc. ceapa
- 1 buc. capatana usturoi
- 1 lingurita boabe de mustar
- ½ lingurita boabe de piper negru
- 1 buc. radacina de hrean
- 1 l apa
- 400 ml otet vin alb
Cum sa pui castraveti murati in otet
Dupa cum spuneam, prepararea acestei retete este destul de simpla. Mai intai, se spala foarte bine castravetii, chiar este indicat sa ii lasi in apa rece 30 de minute. Daca vrei sa te asiguri ca indepartezi orice urme de tratamente chimice, ar fi bine sa adaugi in acea apa si cateva lingurite de bicarbonat de sodiu.
Dupa aceea, se spala legatura de marar, iar apoi aceasta se taie. De asemenea, va fi nevoie sa cureti si cele doua cepe si capatana de usturoi.
Mararul pe care tocmai l-ai taiat se va pune pe fundul borcanuliu, iar apoi se adauga castravetii. Dupa ce ai pus castravetii, adauga ceapa taiata rondele, cateii de usturoi, dar si radacina de hrean pe care ai taiat-o in bucati mari.
Nu uita nici de boabele de mustar si piper, care vor da un gust mult mai bun castravetilor murati.
Dupa ce esti gata cu asezarea ingredientelor, este momentul sa pui apa la fiert, in care vei adauga sarea si zaharul. Atunci cand totul a dat in clocot, poti stinge focul, dupa care vei adauga si otetul.
Amesteca foarte bine, iar apoi adauga apa in borcan, peste castreaveti si restul ingredientelor. Pune imediat capacul bocanului si amesteca totul foarte bine.
Citeste si: Cum sa pui varza la murat sau cum sa faci salata Coleslaw!
Acum ca ai amestecat foarte bine, scoate capacul si pune un tifon pentru ca nu cumva sa intre ceva insecte acolo. Castravetii se lasa asa pana a doua zi, cand poti pune capacul inapoi pe borcan.
Va dura mai putin de 24 de ore pana ce castravetii se vor mura, iar apoi poti pune borcanul la frigider. Cu cat vor sta mai mult, castravetii vor fi mai aromati, insa vor putea fi consumati a doua zi fara nicio problema!