Cum sa prepari sarmale fierte in vin. Afla care este cea mai buna reteta traditionala, dar si de ce ingrediente ai nevoie. Ce pasi trebuie sa urmezi pentru a pregati cele mai bune sarmale pentru mesele festive.
- 500 g carne de porc (pulpa)
- 500 g carne de vita (pulpa sau piept cu grasime)
- 200 g slanina afumata sau kaizer
- 150 g orez
- 3 cepe
- 1 morcov
- 1 lingura telina rasa
- 2-3 fire marar si patrunjel verde
- 1-2 linguri ulei sau untura
- 2 cani cu vin alb (300 ml)
- 400 g rosii in bulion sau pasta de rosii
- 1 lingurita sare
- 1 lingurita piper negru proaspat macinat
- 1 lingurita coriandru si enibahar macinat
- 1 lingurita cimbru uscat
- 2-3 betisoare cimbru uscat
- 3-4 foi de dafin
- frunze de varza murata pentru impachetat sarmalele
Sarmale fierte in vin. Cum sa le faci si de ce ingrediente ai nevoie
Daca si tu vrei sa prepari aceste sarmale fierte in vin, primul lucru cu care vei incepe va fi sa toci carnea. Desigur, poti lua direct carne tocata, insa noua ne place sa o cumparam intreaga si sa o tocam acasa.
Dupa aceea, o sa ai nevoie de un castron mai mare pentru a amesteca toate ingredientele. Orezul se va spala foarte bine cu apa rece, iar dupa aceea se pune peste carnea tocata.
Apoi, va trebui sa tai ceapa marunt si sa o tragi la tigaie in putin unt sau untura. Dupa ce ai calit-o, adica atunci cand a devenit translucida, se va adauga peste carnea tocata.
Citeste si: Cum faci caltabos ardelenesc. E absolut senzational daca il gatesti asa
Peste ingrediente va trebui sa adaugi pe urma morcovul ras, sarea, cimbrul, piperul, coriandrul, enibaharul, dar si firele de marar si patrunjel. Optional, mai poti adauga 1-2 linguri cu pasta de rosii.
Toate ingredientele se amesteca foarte bine pana la omogenizare, asa ca acorda multa atentie acestui proces. Vrei o umplutura gustoasa pentru aceste sarmale fierte in vin!
Urmatorul pas va fi sa pregatesti frunzele de sarmale pentru impachetare. Acestea trebuie portionate astfel in functie de marimea sarmalelor pe care vrei sa le faci. Asigura-te ca folosesti doar partea moale a frunzelor, nu si acea nervura tare.
Intre timp, pregateste si oala pentru sarmale. Pune pe fundul acesteia un strat de varza tocata. Peste acest strat vei incepe sa pui sarmalele pe care le impachetezi.
Umplutura se pune pe frunza, iar apoi aceasta se ruleaza. Mare atentie, sarmalele trebuie impachetate foarte bine, pentru a se putea gati cum trebuie si pentru a nu se sparge!
Dupa ce ai impachetat sarmalele, acestea se vor pune in oala. Ideal este sa lasi un gol in centrul oalei, pentru a putea pune acolo afumatura si varza tocata. Strecoara inauntru si crengutele de marar, dar si 3-4 foi de dafin.
La final, mai pune un strat de varza sa acoperi sarmalele si dupa aceea rosiile in bulion. Nu uita sa adaugi si cele doua cani cu vin alb, sec. Oala cu sarmale va merge apoi la cuptor, pentru 30-40 de minute, la temperatura de 200 grade Celsius.
Ulterior, temperatura se va reduce la 170-180 de grade Celsius, unde aceste sarmale fierte in vin vor mai sta inca 3-4 ore. La final, opreste focul la cuptor si lasa sarmalele in continuare, pana ce se vor raci pentru a te asigura ca s-au gatit cum trebuie!