Cum sa prepari pandispan cu afine si iaurt. Reteta si ingrediente
Cum sa prepari pandispan cu afine si iaurt. Reteta si ingrediente

Cum sa prepari pandispan cu afine si iaurt. Reteta si ingrediente


Cum sa prepari pandispan cu afine si iaurt, o reteta perfecta pentru zilele de vara. Care este lista cu ingrediente, dar si ce pasi trebuie sa urmezi pentru a pregati o prajitura pufoasa si delicioasa. Ce trebuie sa stii!

Cum sa prepari pandispan cu afine si iaurt. Reteta si ingrediente – Cuprins:
Cum sa prepari pandispan cu afine si iaurt. Reteta si ingrediente
 
Timp de preparare
Timp de gatire
Timp total
 
Autor:
Bucatarie: Internationala
Portii: 10-12
Ingrediente
Ingrediente pandispan cu afine si iaurt
  • 3 oua
  • 200 g iaurt grecesc (10% grasime)
  • 200 g zahar
  • 180 ml ulei
  • 250 g faina
  • 120 ml zeama de lamaie
  • 2 linguri coaja de lamaie rasa
  • 1 lingurita esenta de vanilie
  • 2 lingurite praf de copt
  • 400 g afine
  • un praf de sare

Reteta pandispan cu afine si iaurt. Cum sa o pregatesti acasa la tine

Reteta pandispan cu afine si iaurt
Reteta pandispan cu afine si iaurt

Reteta de pandispan cu afine si iaurt este foarte simplu de facut, asa ca tot ce trebuie sa faci este sa urmezi pasii pe care ii vom enumera.

Cu toate ca iaurtul intr-o prajitura poate suna ciudat pentru multi dintre noi, afla ca grasimea naturala din acesta va inseamna ca prajitura cu afine nu va fi uscata. Asadar, este ingredientul perfect si iti recomandam sa folosesti iaurt cu 10% grasime!

Legat de afine, intotdeauna ar fi bine sa folosesti fructe proaspete, nu congelate. De regula, afinele congelate contin prea multa apa si asta inseamna ca prajitura ta va fi prea umeda.

Totodata, este indicat sa folosesti ulei de masline pentru a obtine o prajitura pufoasa si usoara. Mai mult, zeama de lamaie si coaja rasa o sa ii dea prajiturii o usoara aroma de citrice.

Primul pas cu care vei incepe prepararea acestei prajituri va fi sa separi galbenusurile de albusuri. Apoi acestea se vor bate folosind un mixer, pana ce obtii o spuma. Treptat, adauga zaharul si continua sa mixezi pana ce incorporezi acest ingredient.

Adauga si esenta de vanilie si continua sa amesteci cu mixerul pana ce obtii consistenta asemanatoare cu a unei bezea. Vei stii ca e gata atunci cand faci testul castronului, adica il intorci invers si compozitia nu va cadea.

Urmatorul pas va fi sa bati galbenusurile. Folosind mixerul, adauga un praf de sare peste galbenusuri amesteca foarte bine. Adauga treptat uleiul de masline si zeama de lamaie, pana ce l-ai incorporat in compozitie.

Prajitura cu afine
Prajitura cu afine

Dupa aceea, adauga iaurtul grecesc si continua sa mixezi pana ce il incorporezi si pe acesta in compozitie. La final, adauga coaja rasa de lamaie si amesteca folosind o spatula.

Pasul urmator va fi sa amesteci spuma obtinuta din albusuri cu compozitia obtinuta din galbenusuri. Foloseste o spatula, pentru ca nu vrei sa pierzi prea mult aer din acel amestec, doar asa ai siguranta ca prajitura va iesi pufoasa.

Praful de copt se va amesteca impreuna cu faina, iar apoi totul se va adauga treptat peste compozitia obtinuta mai devreme. Foloseste spatula, pana ce faina a fost incorporata foarte bine in compozitia finala.

Aluatul este gata, asa ca tot ce trebuie sa faci este sa Pregatesti o tava sau o forma de copt, pe care o tapetezi cu hartie de copt.

Citeste si: Pandispan cu prune. Cum sa faci aceasta prajitura si care este reteta

Pune aluatul si adauga la final fructele. Un secret ar fi sa adaugi jumatate din cantitatea de aluat, apoi sa pui un strat de fructe si dupa aceea sa adaugi restul fructelor.

Prajitura va merge la cuptorul preincalzit la temperatura de 170 de grade Celsius pentru aproximativ 40-50 de minute sau pana ce incepe sa se rumeneasca. La final poti face testul scobitorii pentru a vedea daca este gata.

Pentru cei ce nu stiu testul scobitorii consta in inteparea aluatului folosind o scobitoare. Daca aceasta iese curata, inseamna ca aluatul este gata, in caz contrar se va mai lasa cateva minute la cuptor.

Dupa ce ai scos-o, prajitura se lasa la racit pentru ca doar asa o poti taia cum trebuie. La final, presara un pic de zahar pudra pe deasupra, pentru decor.