Reteta escalop de porc cu ciuperci. Cum sa prepari acest fel de mancare, de ce ingrediente ai nevoie, dar si ce pasi trebuie sa urmezi. Ce trebuie sa stii atunci cand il pregatesti!
- 800 g pulpa de porc fara grasime
- 500 g ciuperci proaspete
- 2 linguri faina
- 3 buc. ceapa
- 50 g unt
- 100 ml ulei de floarea soarelui
- 100 ml vin de Madeira sau Sherry
- 1 legatura patrunjel
- sare
- piper negru proaspat macinat
Reteta escalop de porc cu ciuperci. Cum sa il prepari
Primul pas atunci cand vrei sa prepari escalop de porc cu ciuperci va fi sa tai carnea in felii groase cat degetul, adica aproximativ un centimetru.
Dupa aceea, toaca cepele marunt. Ciupercile trebuie taiate in bucati destul de mari, exact ca in imagini. Evita sa le tai felii subtiri.
Apoi, va trebui sa fragezesti un pic feliile de carne folosind un ciocan pentru snitele sau un aparat pentru fragezit carnea pe care il poti cumpara din orice magazin de specialitate.
Carnea se va condimenta pe ambele parti folosind sare si piper negru proaspat macinat, dupa care se dau prin faina. Nu lasa foarte multa faina pe suprafata feliilor de carne, va fi nevoie sa le scuturi usor.
Urmatorul pas va fi sa incingi uleiul de floarea soarelui intr-o tigaie si sa prajesti feliile de carne. Prajeste carnea pana ce incepe sa se rumeneasca si formeaza o crusta crocanta.
Citeste si: Cum sa faci pomana porcului si care este reteta traditionala
Dupa ce s-a prajit, carnea se lasa la racit. Intre timp, te vei ocupa de sosul de ciuperci. Pentru a prepara sosul o sa ai nevoie de o lingura cu ulei de floarea soarelui si putin unt, in care tragi la tigaie ceapa.
Te sfatuim sa folosesti aceeasi tigaie in care ai prajit carnea pentru ca ceapa sa prinda mai mult gust. Adauga si putina sare si prajeste ceapa pana devine translucida. Optional, poti adauga si un pahar de vin de Madeira sau Sherry, adica 100 ml.
Apoi, adauga si ciupercile, peste care mai pui putine sare si piper negru proaspat macinat. Amesteca bine si trage la tigaie ciupercile timp de 5 minute.
Dupa asta, adauga feliile de carne si doua cani cu apa calda. Apoi, va trebui sa reduci focul si sa pui un capac. Escalopul va fierbe timp de aproximativ o ora, in functie de carnea pe care ai folosit-o.
Daca mai este nevoie de apa, mai poti adauga 1-2 cani. Totul trebuie amestecat din cand in cand, pentru ca sosul sa nu se lipeasca.
La final, toaca putin patrunjel verde si presara peste aceasta bunatate. Se poate servi cu orez sau piure de cartofi.