Cum sa prepari chocoflan (Prajitura Imposibila). Reteta si ingrediente
Cum sa prepari chocoflan (Prajitura Imposibila). Reteta si ingrediente

Cum sa prepari chocoflan (Prajitura Imposibila). Reteta si ingrediente


Reteta chocoflan sau Prajitura Imposibila. Cum sa prepari acest desert cu crema de zahar ars, de ce este atat de speciala, de ce ingrediente ai nevoie, dar si ce pasi trebuie sa urmezi pentru a o pregati la tine acasa. Iata ce trebuie sa stii si tu!

Cum sa prepari chocoflan (Prajitura Imposibila). Reteta si ingrediente – Cuprins:
Cum sa prepari chocoflan (Prajitura Imposibila). Reteta si ingrediente
 
Timp de preparare
Timp de gatire
Timp total
 
Autor:
Bucatarie: Mexicana
Portii: 8-10
Ingrediente
Ingrediente chocoflan blat de cacao
  • 3 oua
  • 50 g pudra de cacao
  • 100 ml apa fierbinte
  • 100 ml ulei de floarea soarelui
  • 100 g iaurt (10% grasime)
  • 175 g faina
  • 125 g zahar alb
  • 125 g zahar brun (optional)
Ingrediente crema de zahar ars
  • 4 oua
  • 120 g crema de branza
  • 380 g lapte condensat indulcit
  • 360 ml lapte evaporat sau lapte condensat neindulcit
  • 1 lingura esenta de vanilie
  • ½ lingurita sare
Ingrediente sos caramel
  • 200 g zahar alb
  • 100 ml apa

Reteta chocoflan (Prajitura Imposibila). Cum sa o pregatesti

Reteta chocoflan
Reteta chocoflan

Daca ti-am atras atentia si vrei si tu sa prepari chocoflan sau Prajitura Imposibila, atunci inarmeaza-te cu rabdare, pentru ca o sa trebuiasca sa urmezi toti pasii pe care ii vom enumera.

Primul pas va fi sa pornesti cuptorul, sa il setezi la temperatura de 180 grade Celsius si sa pregatesti o forma de copt pe care sa o ungi cu putin ulei.

Dupa aceea, te vei ocupa de sosul de caramel. Pune cele 300 de grame de zahar si 100 ml de apa intr-o cratita, iar apoi totul va merge la foc mediu.

Amesteca periodic si lasa acel sirop sa fiarba. Treptat, o sa isi schimbe culoarea din galben in maroniu. Atunci cand devine auriu este timpul sa iei cratita de pe foc. Nu lasa foarte mult deoarece este posibil sa arzi zaharul!

Sosul de caramel se toarna apoi in tava pe care ai pregatit-o pentru prajitura. Folosind o lingura distribuie sosul pe toata suprafata tavii, nu este nevoie sa o faci si pe pereti.

Acum, trecem la prepararea cremei de zahar ars. Intr-un castron separat se amesteca ouale impreuna cu crema de branza, folosind un mixer. Adauga apoi laptele condensat indulcit, laptele evaporat sau laptele condensat neindulcit daca ai gasit, esenta de vanilie si sarea. Continua sa mixezi pana ce compozitia devine omogena.

Prajitura Imposibila
Prajitura Imposibila

Urmatorul pas va fi sa pregatesti blatul pentru aceasta prajitura. Intr-un castron adanc adauga pudra de cacao si apa fierbinte, apoi amesteca pana la omogenizare.

Dupa asta, adauga uleiul de floarea soarelui si iaurtul, iar apoi cele 3 oua. Amesteca foarte bine folosind un mixer.

Zaharul brun se amesteca impreuna cu cel alb si cu faina. Adauga-le apoi peste compozitia de mai sus, amestecand foarte bine cu un mixer, pana ce totul devine omogen.

Citeste si: Prajitura rasturnata cu mere. Cum sa prepari acest desert delicios

Acum ca totul este gata, va trebui sa pui compozitia de aluat cu cacao peste caramelul din tava de copt. Dupa aceea, adauga si compozitia pentru crema de zahar ars. Totul va merge la cuptor timp de aproape 50 de minute.

Si acum sa iti spunem si de ce se numeste Prajitura Imposibila. Atunci cand va fi la cuptor, aluatul se va ridica deasupra cremei de zahar ars.

Poti face testul scobitorii sa vezi daca acesta este gatit, adica infige o scobitoare si daca aceasta iese curata atunci poti scoate prajitura de la cuptor. In caz contrar, mai las-o timp de cateva minute.

Lasa forma de copt sa se raceasca, scoate prajitura, iar apoi las-o sa stea timp de 3-4 ore la frigider. Aceasta se va servi doar cand va fi rece!